Kristofver

Lid sinds 9/6/2018

  • Bouwer
  • 4 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van Kristofver

Idd dus als ik die een paar cm dikte klinker(6cm) neem ongeveer 5cm stabelisee dat deze 11cm onder bestaande oprit kan gestoken worden en de spatie tussen omheining en keerwand opvullen met stabelise heeft hun omgeining al niet veel druk meer eigelijk niets meer. Normaal met een keerwand van 30cm hoog zou het moeten lukken?

Enkel is een keerwand vrij prijzig 50€ de lopende meter ik zou ongeveer 21meter nodig hebben dus al direct 1050€. 😕 

Nu ook vanachter in tuin komen nog klinkers voor een hondenhok en zit ik ook tegen omheining (mijn omheining) maar deze krijgt geen druk van auto of dergelijke is het oke dat ik daar gewoon tot tegen omheining werk zonder keerwand gaat om een 4meter.

Bekijk
Reactie van Kristofver

De bovenste rij met spouwgaten is enkel een smalle repel Tusse de laag gevelsteen(de breedte van de gevelsteen) het vocht van de spouwmuur gaat eigelijk helemaal tot beneden het hangwater zoals jullie zeggen Ik ben er zeker van ik heb al met ijzerdraadje een winkelhaak geplooid en kan ik door het bovenste spouwgat steken en achter de stenen naar beneden haken zonder weerstand. Dus als ik ophoog en ik maak onderste gaten dicht door stabelisee moet het water van onder tot helemaal vanboven tot bovenste spongaten vol zitten tot het er uit kan. Ik denk dat het niet juist is gedaan  en zoals jullie zeggen zou het vocht idd van boven uit de bovenste spouwgaten moeten komen maar nu is dit niet. Ik ben namelijk als dit fout is aangelegd wel van plan om gerechtelijke stappen te ondernemen 

Bekijk
Reactie van Kristofver

Ik merk dat u niet ver van mij woont als je omgeving Westerlo zoekt. 

Ik heb gebouwd met Heylen bouw uit Heist op den berg. Raad ik u niet aan genoeg problemen met gehad. En zeker Stones enzo (onderaannemer) niet op uwe hof laten passeren mijn diba folie zit niet goed. En wou al zijn bouw afval van ander werf in mijn fundering deponeren 

Bekijk
Barst in raamprofiel
1 reactie · · #Buitenschrijnwerk

goede dag,

ik heb namelijk vandaag een barst ondekt in een raamprofiel van ongeveer 5cm lang. Ik woon sinds half december 2018 in mijn nieuwbouw (dus 4,5maand) de barst in het raamprofiel is vlak naast de voordeur aan scharnier kant. Het huis is gezet met sleutel op de deur heb ik recht op een heel nieuw frame? Het nadeel is dat deze verankerd is onder de vloer dus wordt een hele klus maar normaal is alles in garantie heb enkel schrik dat het achteraf op niets meer ga trekken. Wat zou ik doen en op wat heb ik recht?  Ramen zijn van profel.

mvg 

Bekijk
Snelbouwlijm pu700
· #Muren

beste, forumleden

ik bouw namelijk via sleutel op de deur maar heb mijn twijfels over de lijm die ze gebruiken de pu700 met reden! Als mijn ruwbouw af was er hangde wat cement aan mijn snelbouw ik prutste dat er wat heel lichtjes af. Tot dat ik een steen geluid hoorde. En dat ik probeerde met de steen lichtjes te wiebelen als gevolg 3 stenen naast elkaar gewoon los waar lijm onderaan was aan gebracht en nog enkele op andere plekken. Telkens de bovenste laag. Aan de traphal heb ik een stuk muur gewoon 5 stenen moet afhalen omdat deze los zaten (gevaarlijke toestand moest er iemand onder staan). Hoe zou het zit tussen de muren in? 

De snelbouw steen is gewoon een rode snelbouw tand en groef geribbeld langs buiten met veel cellen. Is deze lijm daar wel geschikt voor? Is de lijm niet meer geschikt voor steen zonder cellen zoals betonblokken. met meer lijm oppervlakte en moeste ze niet de pls500 gebruiken hiervoor. De projectleider had ik duidelijk gemaakt dat ik niet gediend was met de stenen die los zaten.  En heb duidelijk gezegt dat elke steen moest gecontroleerd worden wat eigelijk niet haalbaar is maar ik voel me er niet gerust bij.

Maar heb eigelijk nog altijd geen deftig antwoord gehad hoe dit kan. En zoek meer duidelijkheid via deze weg. En dat ik komende dinsdag dit kan aankaarten met de architect.

Bekijk