Livios: Bouwen aan morgen


Kristofver

    Lid sinds 09/06/2018

  • Bouwer
  • Lid sinds 09/06/2018
  • 4 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis


Oprit tegen omheining met betonplaat

Reactie van kas

Fout zit eigenlijk wel bij u. DE dorpelhoogte van het bijgebouw even hoog plaatsen als deze van het hoofdgebouw is vragen voor problemen. Op geen enkele manier houdt u rekening met de afwatering van het perceel , of in dit geval met de afwatering van de oprit. 

Volgens de wet moet u rekening houden met het terreinprofiel en bij wijziging hiervan moet u een omgevingsvergunning voorleggen. De vergunning om het hoofdgebouw 50 cm hoger te leggen impliceert NIET dat u automatisch vergunning hebt om GANS het terrein met 50 cm te verhogen en waterpas te leggen.

U mag in dit geval geen gebruik maken van de buur zijn afsluiting. U moet uw reliefophoging volledig voorzien op uw eigen domein en ervoor zorgen dat er geen wateroverlast van de oprit naar de buur toe plaats vindt. 

Oprit tegen omheining met betonplaat

Reactie van Charel

Wat dan wil zeggen dat u ipv de ophoging tegen de omheining te laten steunen, u eerst keerwanden zal moeten plaatsen. Betonnen L-profielen worden hiervoor het vaakst toegepast waarbij het liggende been dan onder uw oprit komt en het staande been tegen de omheining.

Oprit tegen omheining met betonplaat

Reactie van Kristofver

Idd dus als ik die een paar cm dikte klinker(6cm) neem ongeveer 5cm stabelisee dat deze 11cm onder bestaande oprit kan gestoken worden en de spatie tussen omheining en keerwand opvullen met stabelise heeft hun omgeining al niet veel druk meer eigelijk niets meer. Normaal met een keerwand van 30cm hoog zou het moeten lukken?

Enkel is een keerwand vrij prijzig 50€ de lopende meter ik zou ongeveer 21meter nodig hebben dus al direct 1050€. 馃槙 

Nu ook vanachter in tuin komen nog klinkers voor een hondenhok en zit ik ook tegen omheining (mijn omheining) maar deze krijgt geen druk van auto of dergelijke is het oke dat ik daar gewoon tot tegen omheining werk zonder keerwand gaat om een 4meter.

Aanleg oprit hoe hoog mogen mijn klinkers tegenover openstootvoeg

Reactie van Charel

Ben je wel zeker over uw conclusie ivm de waterkeringen ?

Ik zie een bovenste rij open voegjes met daaronder een waterkering. Volgens jou tekening zou die waterkering niet doorlopen tot door de spouw en enkel de breedte hebben van de gevelsteen. Volgens mij vergis je je daar en loopt die nog verder door de spouw en is die minstens tot tegen de isolatieplaten gekleefd. Zo zou het toch moeten zijn en dan kan je de buitenverharding tot een aantal cm onder die bovenste rij gaatjes voorzien.

Aanleg oprit hoe hoog mogen mijn klinkers tegenover openstootvoeg

Reactie van kas

Ik volg charel, je ziet heel duidelijk onder de bovenste openstaande voegen de waterkering zitten. Deze waterkering loopt in de spouw hogerop zodat hangwater vlot naar buiten kan getransporteerd worden. Anders zouden die open stootvoegen geen nut hebben.

Aanleg oprit hoe hoog mogen mijn klinkers tegenover openstootvoeg

Reactie van Kristofver

De bovenste rij met spouwgaten is enkel een smalle repel Tusse de laag gevelsteen(de breedte van de gevelsteen) het vocht van de spouwmuur gaat eigelijk helemaal tot beneden het hangwater zoals jullie zeggen Ik ben er zeker van ik heb al met ijzerdraadje een winkelhaak geplooid en kan ik door het bovenste spouwgat steken en achter de stenen naar beneden haken zonder weerstand. Dus als ik ophoog en ik maak onderste gaten dicht door stabelisee moet het water van onder tot helemaal vanboven tot bovenste spongaten vol zitten tot het er uit kan. Ik denk dat het niet juist is gedaan  en zoals jullie zeggen zou het vocht idd van boven uit de bovenste spouwgaten moeten komen maar nu is dit niet. Ik ben namelijk als dit fout is aangelegd wel van plan om gerechtelijke stappen te ondernemen 

Iemand ervaring (goed of slecht) met 3bouw te Westerlo?

Reactie van Kristofver

Ik merk dat u niet ver van mij woont als je omgeving Westerlo zoekt. 

Ik heb gebouwd met Heylen bouw uit Heist op den berg. Raad ik u niet aan genoeg problemen met gehad. En zeker Stones enzo (onderaannemer) niet op uwe hof laten passeren mijn diba folie zit niet goed. En wou al zijn bouw afval van ander werf in mijn fundering deponeren 

Barst in raamprofiel

1 reactie ·

goede dag,

ik heb namelijk vandaag een barst ondekt in een raamprofiel van ongeveer 5cm lang. Ik woon sinds half december 2018 in mijn nieuwbouw (dus 4,5maand) de barst in het raamprofiel is vlak naast de voordeur aan scharnier kant. Het huis is gezet met sleutel op de deur heb ik recht op een heel nieuw frame? Het nadeel is dat deze verankerd is onder de vloer dus wordt een hele klus maar normaal is alles in garantie heb enkel schrik dat het achteraf op niets meer ga trekken. Wat zou ik doen en op wat heb ik recht?  Ramen zijn van profel.

mvg 

Barst in raamprofiel

1 reactie ·

Reactie van Hugo C.

Kunststoframen zijn aan elkaar gelast, dus moet de ganse kader vervangen worden. Mogelijks is bij de montage het profiel onvoldoende ondersteund of niet volgens de regels van de kunst gemonteerd. De barst kan zich in de loop van de jaren nog verder zetten. Wellicht zal men eerst trachten de barst als een beschadiging door de bewoners te omschrijven. Bereid u dus voor.

Vervanging zal altijd wat schade veroorzaken aan bepleistering en mogelijks de vloer. Maar alles hangt af van de wijze waarop de kader gemonteerd is. Mogelijks heeft men de kader onderaan rechtstreeks op vloerplaat vastgeschroefd doorheen het frame. De verticale stijl zal vermoedelijk met montagelamellen aan de muur zijn bevestigd (onder de bepleistering).

Maar de waarborg kan mogelijks enkel het vervangen van het defecte deel omvatten en komen ze niet tussen in de noodzakelijk aangerichte schade bij het vervangen (bepleistering en schilderen).

Snelbouwlijm pu700

beste, forumleden

ik bouw namelijk via sleutel op de deur maar heb mijn twijfels over de lijm die ze gebruiken de pu700 met reden! Als mijn ruwbouw af was er hangde wat cement aan mijn snelbouw ik prutste dat er wat heel lichtjes af. Tot dat ik een steen geluid hoorde. En dat ik probeerde met de steen lichtjes te wiebelen als gevolg 3 stenen naast elkaar gewoon los waar lijm onderaan was aan gebracht en nog enkele op andere plekken. Telkens de bovenste laag. Aan de traphal heb ik een stuk muur gewoon 5 stenen moet afhalen omdat deze los zaten (gevaarlijke toestand moest er iemand onder staan). Hoe zou het zit tussen de muren in? 

De snelbouw steen is gewoon een rode snelbouw tand en groef geribbeld langs buiten met veel cellen. Is deze lijm daar wel geschikt voor? Is de lijm niet meer geschikt voor steen zonder cellen zoals betonblokken. met meer lijm oppervlakte en moeste ze niet de pls500 gebruiken hiervoor. De projectleider had ik duidelijk gemaakt dat ik niet gediend was met de stenen die los zaten.  En heb duidelijk gezegt dat elke steen moest gecontroleerd worden wat eigelijk niet haalbaar is maar ik voel me er niet gerust bij.

Maar heb eigelijk nog altijd geen deftig antwoord gehad hoe dit kan. En zoek meer duidelijkheid via deze weg. En dat ik komende dinsdag dit kan aankaarten met de architect.