Livios: Bouwen aan morgen


Kristien266

  Lid sinds 22/03/2016

 • Verbouwer
 • Lid sinds 22/03/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Kristien266
 • Verbouwer | Woont in Oostakker
Privébericht

Geschiedenis


Architect renovatieproject Oost-Vlaanderen

Reactie van Kristien266

Wij werken met COWORK architecten uit Gent. Deze week wordt de bouwaanvraag ingediend. Tot nu toe verloopt de samenwerking prima. Bij de offerte-aanvragen mogen wij zoveel aannemers aanbrengen als we willen en wij nemen de uiteindelijke beslissing wie het wordt. Zij stellen de offerte-aanvragen dossiers op, en controleren het antwoord van de aannemers. Van daaruit geven ze ons een niet bindend advies.

Bij het voorontwerp mochten wij ons voorstel aanbrengen, samen met al onze wensen. Zij hebben een tegenvoorstel geformuleerd en het is uiteindelijk een combinatie geworden. De beneden is vooral ons plan geworden, de boven vooral hun plan.

We vinden het fijn dat het een jong duo is, die mee zijn met energie-zuinig ontwerpen.

Rolluiken opportuun in nieuwbouw? Of eerder screens?

Reactie van Kristien266

Beste,

wij hebben ook een woning die zuid is geörienteerd, de lange gevel is helemaal zuid. Ideaal voor zonnepanelen op het dak, wel groot gevaar voor oververhitting. Onze architect tekent een overkapping vanuit het dak over de gehele zuidgevel. Dit wordt dus overdekte toegang tot de woning, overdekt pad naar achteren en overdekt terras achteraan. Computersimulatie heeft aan dat in de zomer we bijna 0% zon in de ramen krijgen (wel op Oosthoek, niet verder).Eens september (zon staat dan lager) hebben we wel zon binnen op de middag. Dus zonnewering in de zomer en zon als warmtebron in de maanden met lager zonnestand. Voor de kinderslaapkamers boven moeten we nog berslissen: screen of rolluiken of rolgordijn binnen in combinatie met superisolerend glas.

Dank u wel voor het antwoord.

Wij hebben ondertussen met onze EPB-verslaggever overlegd en hij stelt dat rolluiken het verschil niet gaat maken wat betreft E en K-peil. Boven gaan we dus rolluiken nemen, ook omdat het een stuk goedkoper is dan screens.

Beneden zouden we er ook een aantal nemen, maar we twijfelen nog wat we gaan doen met de ramen aan de zuidkant. Onze keuken, eetplaats en zithoek zitten op één lijn volledig aan de zuidkant aan onze tuin. We zouden daar de zon wat willen tegenhouden zodat de lichtinval niet te hard stoort in de zomer maar we willen ook dat de mensen ons niet kunnen zien zitten van buitenaf als het donker is. We zitten met een schuifraam van 3.50m, 2 gewone ramen en een gebogen raam. Wat raden jullie aan? Zonwerend glas? rolluiken? screens? of stores of gordijnen langs de binnenkant?