Livios: Bouwen aan morgen


Kris M

  Lid sinds 05/11/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/11/2012
 • 3 vragen gesteld
 • 1838 vragen beantwoord
 • 81 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 409 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Kris M
 • Andere particulier | Woont in Hofstade-BT
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Gemene muur of niet?

4 reacties ·

Reactie van Kris M

Voor mij is het logisch en juridisch correct dat jij moet doen wat in je bouwvergunning staat; nl de niet gebruikte delen van zijn muren afwerken zoals opgelegd omdat je als tweede je bouwvergunning aangevraagd hebt.

Niet gebruikte delen van scheidsmuren zijn nooit gemeenschappelijk.  Ze worden mogelijks slechts gemeenschappelijk gemaakt als ze in gebruik genomen worden.  Wie heeft geprocedeerd?  Jij of je buur?  Wat was de claim? 

Wat je dikwijls ziet is de stedebouwkundige verplichting voor de tweede op de contouren van de eerste te volgen zodat er geen blote muurvlakken overblijven doch dit was duidelijk bij jullie niet het geval.

Error: Verdeelkast (en evt. meterkast) verplaatsen

Reactie van Kris M

De aannemer treft geen fout.  Hij voerde uit wat op de plannen staat.  Die zkeringkast ziet er vrij nieuw uit.  Wie was eerst?  De zekeringkast of het plan.  Hoedanook, misschien zei de boiwheer wel dat de kast zou verplaatst worden.

Teller verplaatsen impliceert normaliter een nieuwe aansluiting volgens de nieuwe regels.  Dat is ondergronds.  Kan de teller in die zijgevelgebouwtjes of in een buitenkast die loodrechte aansluiting op straat toelaat?

Haal er de netbeheerder bij en laat een offerte maken hoe jij het ziet zodat je weet waar je aan toe bent.  Installatie zal moeten gekeurd worden.  Waarschijnlijk zal.je ondergronds moeten gaan.  Die mannen zijn nogal strikt.

Als t niet veel mag kosten kan je een nis overwegen (maw muur stoppen op bv 40cm van de zekeringkast en een houten kast maken die langs 1 kant toegankelijk is)

Je kan,ook de teller laten hangen waar hij hangt en enkel de zekeringkast al op de goede plaats hangen.  t Verlengen van de circuits moet volgens de regels der kunst gebeuren (kabeldoos of waterdichte moffen)

Warmtepomp maar geen zonnepanelen?

Reactie van Kris M

Het argument van de lage verwarmingsbehoefte om gas af te raden vliegt niet.  Plaats net zoals bij een warmtepomp om frequent aan-afslaan te vermijden een 500l buffervat en klaar is Kees:  gasbrander werkt in optimaal vermogen aan een energiekost per kWh die bijna 4 keer lager ligt dan de prijs voor 1 kWh electriciteit (waarmee je 3 tot 4 kWh warmte oppompt.  

In 500 l water dat je van 27° tot 60° opwarmt stockeer je ongeveer 16 kWh warmte:  elk condensatieketeltje prijst zichzelf gelukkig om in een run 16 kWh warmte te mogen leveren.  Een kleiner vat is dus ook nog OK. 

Prijs ruwbouw

1 reactie ·

Reactie van Kris M

Is er dan geen gedetailleerd lastenboek dat in detail aangeeft wat opgeleverd wordt in elke stap?  Geld dat je te veel betaald navenant het opgeleverde ben je de facto kwijt bij faissement.

Bepaal met je architect welke betaling redelijk is, betaal dat en betwist het saldo per AS met kopie per gewone brief.  Alleen de bewijsbare communicatie (liefst per AS) heeft juridische waarde.  Het gesprokene kan je niet bewijzen (tenzij opgenomen) en mail is ook maar zo-zo.  

Niet alle radiatoren warmen op

Reactie van Kris M

Dat pinnetjesprobleem heb je bij meerdere merken.  Repareren is simpel:  draan losdraaien en op de pin tikken met een licht hamertje/tang tot het loskomt.  Als het niet loskomt kunnen tikjes op het kraanhuis het mechanisme ook motiveren om los te komen.  Is in geen tijd gebeurd maar is weinig nodig omdat ik de gewoonte aangenomen heb om na t stookseizoen alle kranen maximaal open te zetten.  k Weet niet zo direct welk merk (merken) gegarandeerd dat probleem niet hebben.

Geluidshinder in de achtertuin door weerkaatsing van verkeerslawaai tussen 2 gevels aan de voorzijde

Reactie van Kris M

Om.geluid “tegen” te houden heb je ondermeer massa nodig.  Je moet - als t mag - verdiepingen bijbouwen.  Een budgetvriendelijke oplossing is er niet.

Als je effectief stilte zoeken is verhuizen de enige afdoende oplossing. 

Draairichting inkomdeur appartement

Reactie van Kris M

Op uw plan staat een linksdraaiende inkomdeur (Belgische norm). Je kan daar perfect een rechtsdraaiende vragen zonder invloed op brandwerendheid of vluchtroute.

Alleen zal bij een rechtsdraaiende het deurvlak tegen de kruk van de deur van de wc botsen.

  Had dit aspect nog niet opgemerkt.  Is een klungelarchitect die overlappende deuren uittekent.  Verwissel bergruimte en WC van plaats (met een stukje horizontale WC-afvoer om in de voorziene schacht uit te komen) en t lijkt OK. (Ook voor de gasketelaan- en afvoer)

  Je zit natuurlijk met het “probleem” dat je getekend hebt en dat ze dus voor u niet veel moeite willen doen tenzij je dik bijbetaalt....

Hoe werkt een electronische thermostaat in een elektrische convector ?

Reactie van Kris M

Waarschijnlijk bedoel je met pt1000 kabel de pt1000 temperatuursensor.  Bij deze sensor kan de afstand tussen de temperatuurregelaar en de sensor groot gemaakt worden.  Hoedanook kan de sensor enkel gebruikt worden met een compatibele temperatuurregelaar.  De sensor is niets anders dan een temperatuursafhankelijke ohmse weerstand.

Wel is het specifiek dat uw termostaat relais in de groepenkast aansturen ipv lokaal te schakelen doch “technisch” kan het.  Mogelijks werken de huidige termostaten op laagspanning (bv 24v)

Wat er ook van zij; er bestaan geen termostaten die je verbruik laten zakken (tenzij je t kouder wil hebben) en met convectoren verwarmen is idd zo n 4 keer duurder dan op fossiele brandstof verwarmen.  Het verbruik van een warmtepomp ligt rond de kost van fossiel verwarmen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende