Kris M

Lid sinds 5/11/2012

  • Andere particulier
  • 5 vragen gesteld
  • 2286 vragen beantwoord
  • 157 vragen goed beantwoord
  • 487 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Kris M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Grohe Rapid SL blijft doorlopen
4 reacties · · #Sanitair
Reactie van Kris M

Ik weet het, en het ergste is hier staat een waterverzachter die is afgekoppekd bij het inhuizen 5 jaar geleden, mijn buderus ketel heeft er ook stukken door ondertussen (wss driewegklep stuk). Blijft langer draaien nu in de zomer bij gewoon wat warm water te nemen en slaat soms al aan bij gewoon koud water te gebruiken terwijl er een grote boiler bij is van veel liter.
Hoeveel betaal jij jaarlijks aan het zout en onderhoud van je waterverzachter als ik mag vragen ?

  Met 55-60m3 water per jaar zo n 100 kg zout ofte zelfgekocht zo n 30 € per jaar.  Laten onderhouden is weggegooid geld en die mannen verkopen hun zout aan 1€ per kg ipv +- 1/3e € in de winkel.

Bekijk
Installatiedraad oud naar nieuw.
4 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Kris M

Moeilijk om iets zinnigs te schrijven.  

Moet het spotje branden samen met de lamp in de hall?  Dan moet je zoeken op.welke twee draden de verlichting van de hall zit (meestal blauw en een schakeldraad (zwart, wit, ...) na de schakelaar.

Moet het spotje apart geschakeld worden dan moet je op zoek naar permanente 220V. Meestal blauw/zwart.

Hou het veilig.  Koppelingen horen thuis in een verdeeldoos/stopkontact.  Niet vrij hangend.

Bekijk
thuisbatterij ontladen op nachttarief
6 reacties · · #Energie
Reactie van Kris M

Contacteer Huawei met de vraag of het mogelijk is de configuratie "stroom afgeven tussen x en y uur" mogelijk is.  Als het nog niet voorzien is nemen ze t mosschien op als een nieuwe feature in een toekomstige release van hun software.  

Bekijk
Reactie van Kris M

Zal je in orde geraken met het vlaamse logiesdecreet ?  (Brandveiligheidsattest etc)  Zoniet zouden je investeringen wel eens niets kunnen opbrengen.  De boetes bij overtreding zijn hoog.

Bekijk
Reactie van Kris M

In tegenstelling tot wat velen denken is isolatie over de perceelsgrens NIET afdwingbaar. Als jij dit niet toelaat zal het niet gebeuren.  Het is idd wel zo dat gemeentes en steden veelal toelating geven voor inname openbaar domein om te isoleren (als de breedte van de stoep het toelaat)

Ook ladderrecht is beperkt tot het onderhoud van niet gemeenschappelijke muren die op de perceelsgrens staan.

Laat dus uw buur weten dat het alleen doorgaat mits ondertekening van de overeenkomst.

Bekijk
Reactie van Kris M

Nadat de woning verkocht is is je contact de nieuwe eigenaar die op zijn beurt kosten op de vorige eigenaar kan verhalen.  Je bent natuurlijk nalatig geweest door je buur blijkbaar niet formeel in gebreke gesteld te hebben (AS met kopie per gewone brief) waardoor de schade groter werd.  Begin alvast met je buur per AS met kopie per gewone brief aan te manen 

Als klimop zich door de muur wringt dan is de kwaliteit van het metselwerk bedenkelijk. Door degelijke muren geraakt klimop niet.  

Bekijk
Reactie van Kris M

Soms krijg je wat condensatie aan de buitenkant als het een tijd heel koud geweest is (vriezen) en dan plots het weer omslaat naar relatief warme met vocht verzadigde lucht.  Dit komt omdat de buitenste glasplaat kwasi niet opgewarmt wordt dank zij de uitmuntende isolatie.  Bij superisolerend dubbel glas heb je dat ook al soms.

Bekijk
Reactie van Kris M

Ijskast en afwasmachine horen thuis op 20A circuits.  Er zit toch een tussenkastje met 20A zekeringen tussen ?  Afwasmachine normaliter achter een 30 mA differentieel.

Je kan de nieuwe kookplaat op 32A houden.  Slechts hoogstzelden staan alle platen op maximum vermogen.  Zelf gebruik ik de powerfunctie maar zelden nadat de electronica van 2 inductieplaten daardoor stukgingen.

Best apart 20A circuit leggen voor vaatwas en koelkast in een ander stopkontakt steken.  Al zeker minimaal een tussenkastje plaatsen.

Bekijk
welke elektrische verwarming
3 reacties · · #Energie
Reactie van Kris M

Zuinige electrische radiatoren bestaan niet !  Die firma s lullen maar wat aan over vermeende hocus pocus zuinigheid maar kosten wel pokkeveel.  Koop ze enkel als je ze mooi vindt en er die prijs wil voor geven of als je t leuk vindt dat ze met de smartphone kunnen bediend worden.

Als er slaapkamers als studeerruimte gebruikt worden dan zou k opteren voor accumulatiekachels op dalurentarief.  Slaapkamers waar enkel geslapen wordt convectoren omdat de temperatuur lager mag zijn.  

Is je electriciteitsaansluiting voldoende zwaar?  Je kan verzwaring vermijden door een stroomregelaar (van bv Merlin gerin) te gebruiken: deze module onderbreekt random tot vier verwarmingscircuits als er te veel ander verbruik is.  Heb dit gedaan op een 40A aansluiting voor een electrisch verwarmd vakantiehuis.  Werkt prima en de installatie is gekeurd geweest.

Bekijk
Siemens of AEG toestellen?
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Kris M

Advies is moeilijk...

Heb een AEG lagedrukstoomoven (stomen, conventioneel, hete lucht, grill) waar ik supertevreden van ben.  Suddergerechten maken met de stoomfunctie gecombineerd met hete lucht op 130° is een droom. Gaat al heel lang mee.  Kostte in België toen bijna 3000€ ;-( doch in Nederland in eerste keus 1.100€ met afhaling in Breda ....

Shoppen kan dus veel geld opleveren ...  Bij maatkeuken bv goedkope toestellen nemen en ze zelf achteraf (laten) vervangen door topmateriaal.

Heb een inductieplaat ook van AEG.  Huidige gaat al lang mee maar twee vorige hebben het niet lang uitgehouden ;-(  k Gebruik wel de Powerfunctie niet meer want daarop sneuvelden de twee vorige.

Heb een diepvriezer van AEG maar da s een kreng: is "no-frost" maar moet elke 6 maanden ontdooid worden.

Novy dampkap met motorblok op zolder:  werkt na 25 jaar nog altijd perfect.  Aparte motorblok met 2 150mm afvoeren geeft je een vrij stille dampkap.  Aanrader tenzij je wegens je bouwnormen opteert voor filter en recirculatie.

Siemens en Bosch zijn tweelingbroertjes...  : wasmachine en droogkast van Bosch doen het hier al jaren uitstekend.

Zoon ziet het fancy en heeft de dure slide-in dampkap van AEG.  Werkt prima.

Keuze hangt dus af van smaak en budget.  Eens een toestel uit garantie is vliegt het hier buiten bij defect (tenzij ik het zelf kan fixen) omdat servicing bij alle merken peperduur is.  Niet milieuvriendelijk maar m n potemonnee dicteert wat ik doe. 

Miele is supergoed maar dermate duurder dat ik er liever 2 koop voor t zelfde geld

Voorts ben ik fan van ATAG (De Nelderlandse "Miele") waarvan ik vaatwasser, koelkast en een zijdelings openende oven heb.  Van Pelgrim (goedkoper broertje van ATAG) heb ik ook een koelkastje.  

Heb ook een 130 cm koelkast van Wirlpool.  Bijna 10 jaar oud doch te vervangen want onder de 10° wil m niet meer (ondanks correcte plaatsing)

Bekijk