Livios: Bouwen aan morgen


Kris M

  Lid sinds 05/11/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/11/2012
 • 3 vragen gesteld
 • 2085 vragen beantwoord
 • 98 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 467 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Kris M
 • Andere particulier | Woont in Hofstade-BT
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Stabiliseren woning

Reactie van Kris M

Je zal een expert stabiliteit moeten laten langskomen om de oorzaak na te kijken.  Kan ook bv een lek in uw riolering zijn die grond wegspoelt.

Er bestaan gespecialiseerde firma s die funderingen opspuiten met PUR schuim.  Schijnt goede resultaten op te leveren (zelf geen ervaring mee)

Is nieuwbouw bouwen financieel nog wel haalbaar?

Reactie van Kris M

Voor 275-300.000 euro kan je een gewone gesloten nieuwbouw zetten waarbij de grootte van het perceel van de ligging afhangt.  

In België is ong 30% vrijstaand, 20% driegevel en de rest gesloten/appartement.  De laatste groep is stijgend.

Met een gezinsinkomen van 3.500€ zou k geen 2000€ per maand durven terugbetalen.  De minste tegenslag (ziekte, werkloosheid) duwt je dan kopje onder.

Wie voorziet toegang tot bouwgrond? Koper of verkoper?

Reactie van Kris M

Clausules in de compromis zijn bindend.  Vraag uw notaris dat hij bij het verlijden van de akte actie onderneemt om de verkopende notaris een som te doen inhouden als “uitvoeringsgarantie”.  Als alternatief kan je een prijsverlaging negotiëren om zelf die werken te laten uitvoeren.  Bespreek de opties op voorhand met uw notaris.

Bomen steen eiken .

2 reacties ·

Reactie van Kris M

Wat is exact de uitspraak van de vrederechter?  Is er een uitvoerbaar vonnis?

Hydraloop

1 reactie ·

Reactie van Kris M

Heb wat gegoogeld en NIETS gevonden over HOE ecupuur werkt.  Wel veel marketing bla bla bla. Dus wat mij betreft fabeltjeskrant; net zoals de magnetische hocus pocus om water te ontharden.

PS. Er bestaan idd doucheafwateringssystemen die t koude toevoerwater voorverwarmen met het warme doucheafwateringswater.  Deze zijn ook duur zodat rendement ook twijfelachtig is.

Sceptische put: ledigen?

3 reacties ·

Reactie van Kris M

Als je een septische put correct gebruikt door enkel”bioproducten” te gebruiken voor het reinigen v d toiletten (dus geen bleekwater, etc) dan moet je bij “normaal” gebruik nooit leegpompen.  Wij wonen nu 25 jaar in ons huidig gekocht huis en de septische put is nog nooit leeggepompt geweest.  Deksel zit ook onder het maaiveld.

Warmtepomp + zonnepanelen (4000WP) + VVW of HR gasketel

Reactie van Kris M

Ze noemen dat een “Canadese put”.  Googel dat maar eens.  De aanzuiglucht voor het ventilatiesysteem wordt via een lange ingegraven  buis in de zomer afgekoeld en in de winter opgewarmd.  k Zou eens aan het rekenen moeten slaan wat dat per jaar oplevert aan energiebesparing voor verwarming en koeling...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende