Livios: Bouwen aan morgen


Kris M

  Lid sinds 05/11/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/11/2012
 • 3 vragen gesteld
 • 2033 vragen beantwoord
 • 94 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 455 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Kris M
 • Andere particulier | Woont in Hofstade-BT
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Wat is voordeligst : vooraf huwelijkscontract aanpassen om eigen goed in gemeensch te brengen ?

Reactie van Kris M

Zelfde reactie.  Da s immers fiscale spitstechnologie.  Ga langs bij je notaris  die je hiervoor hoedanook nodig hebt.

Een geërfd onroerend goed in de gemeenschap brengen na betaling van successie en uitkoopkosten vereist een notarisakte.  Kost (significant) minder dan 1000€.  

Uittrekbare opstapjes verwerkt in keukenkasten

Reactie van Kris M

Het idee is leuk maar ik zou het niet doen.  Het rollagersysteem lijkt mij veel te licht en mogelijks niet zelfblokkerend.

Voorts hangen de keukenkasten op de tweede foto veel te hoog.  Gebruik het bovenste schap gewoon voor spullen die je bijna nooit gebruikt en neem er een keukentrapje bij als je r toch eens moet bij zijn.

5 cm extra schuifhoogte beneden is veel belangrijker.

Electriciteit keuken oven

1 reactie ·

Reactie van Kris M

Kabel kan behouden blijven.  3x25A automaat vervangen door 2x20A en een afdekplaatje voor de open positie.

Kant oven ofwel een stopcontact plaatsen ofwel de stekker afknippen en verbinden op de 6mm2 kabel met wagoklemmen (die met de hefboompjes mogen gebruikt worden voor multibrain.

Herstel naar nieuwstaat of mogen we dit niet vragen/verwachten?

Reactie van Kris M

Ik veronderstel dat het nieuwbouw is.  Bij de voorlopige oplevering alle zichtbare gebreken minutieus noteren (maak ook foto s) en goed opvolgen zodat ze opgelost zijn bij de definitieve oplevering.  Laat je vergezellen door een expert (die je z n prestatie betaalt) om weerwerk te bieden tegen de arrogantie van de bouwheer.  Opgelapte deuren kunnen natuurlijk niet etc.

Na de voorlopige oplevering moet je het saldo betalen om de sleutels te krijgen.  Mogelijks zal je moeten procederen om eea in orde te krijgen en daarvoor is t afwegen of het sop de kool waard is.  Best wel frustrerend.  Je zou ook de geschillencommissie bouwen kunnen inschakelen om te evalueren welke van je klachten gegrond zijn en welke niet.

Kan betonrot aan balkon gerenoveerd worden zonder de ballustrade te verwijderen.

Reactie van Kris M

Minimum hoogte van 90cm is OK voor bv een balustrade van 40 cm breed. Voor een dunne balustrade is het 110 cm (120 cm bij valhoogte over 12m)

Die behandeling tegen vochtinsijpeling zal ook onder de balustradesteunen nodig zijn zodat ze moeten verwijderd worden (en vervangen)

Dwarsbalk zolderspant verhogen ?

13 reacties ·

Reactie van Kris M

Charel,

  Het op te lossen hoofdprobleem is de trekspanning tussen de twee eindpunten behouden van de horizontale balk nadat die balk doorgezaagd is.  De horizontale krachtlijn wordt doorgesneden met een omgekeerde U.  Zo'n omgekeerde U kan géén trek aan.  Vandaar best een stalen kaderconstructie die ook onderaan toe is.  Ook al omdat er druk vanuit nok is.

De horizontale balk in z'n geheel verhogen zou ik ook niet doen omdat dat op de schuine dakspanten een hefboomeffect genereert met mogelijks piep/draakgeluiden bij wind/storm.

In bestaande houten constructies (bruggen, Noorse kerken, ...) zal je géén doorgezaagde trekbalken vinden.  De druk met een wand vangen kan ook alleen maar als de verdieping er onder een steunmuur aanbiedt (wat ws niet het geval zal zijn)

Pleisterwerken : bijwerken na plaatsing deuren

Reactie van Kris M

Standaard lastenboeken voorzien altijd in deuren met lijsten zodat die kieren normaal zijn. 

Jij bestelde mooie strakke blokdeuren die inderdaad het bijwerken van het pleisterwerk,vereisen.  Dit is niet opgenomen in het lastenboek zodat je t zelf zal moeten (laten) doen.  

Voegen komen niet gelijk

4 reacties ·

Reactie van Kris M

Da s klungelwerk.  Factuur aangetekend protesteren (als t niet in t zwart geplaatst werd - dan simpelweg weigeren te betalen).  

Tenzij natuurlijk je “elfde” keuze tegel gekocht hebt (ongelijke tegelafmetingen)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende