Kris M

Lid sinds 5/11/2012

  • Andere particulier
  • 4 vragen gesteld
  • 2149 vragen beantwoord
  • 145 vragen goed beantwoord
  • 476 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Kris M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Omheining vervangen door muur.
7 reacties · · #Tuinafsluiting
Reactie van Kris M

Als je niet meebetaalt heb je ook geen inspraak in de afwerking aan uw zijde.  Hij mag die muur optrekken in snelbouw om aan zijn kant bv met panelen te werken.  Jij mag zelfs aan uw kant de muur niet verven.  Je mag wel bv je eigen NIET aan de muur bevestigde schuttingen plaatsen.  Voorts is ladderrecht van toepassing voor noodzakelijke onderhoudswerken.  Normaliter is er na plaatsing voor vele tientallen jaren geen onderhoud nodig.  De dekpannen moeten volledig naar zijn erf afhellen.  Niet half om half zoals bij een gemene muur.

Mijn gedacht:  maak er een gemene muur van en betaal je deel.  De voordelen wegen op tegen de vele nadelen.  Als de buur merkt dat je de muur toch gebruikt dan ben ikvrij zeker dat de vrederechter een gemeenmaking zal oordelen (of t wegnemen van wat gebruik maakt van de muur.

Bekijk
Septische put uit dienst stellen
2 reacties · · #Verbouwen

De septische put wordt vervangen door een kunststof exemplaar op een andere plaats.  De oude moet dus opgevuld worden met steenpuin etc.  De meningen zijn verdeeld doch ik zou hem niet eerst ruimen.  Dus vullen terwijl hij nog aangesloten is op de riolering en dan pas de riolering vernieuwen naar de nieuwe put.  Oude put zal buiten zitten na afbraak veranda (die niet vervangen wordt)

Bekijk
Stalen binnendeur plaatsen
4 reacties · · #Binnenschrijnwerk
Reactie van Kris M

Gewoon de deuropening verkleinen door plaatsing van bv repen gyproc vooraleer te stucaderen (kan ook achteraf). Kant scharnieren eerst hout en daarboven gyproc.  Stukadoor kan dat probleemloos.  In een vorige verbouwing ook deuropeningen op maat gemaakt van gekochte (glazen) deuren.

Bekijk
Reactie van Kris M

Ik herken het probleem van TS.  De voordeuren van de (vrij recente) appartementen aan zee waar we ook een appartement hebben hebben ook "klak klak" meerpuntssloten.   Omdat het tweede verblijven zijn heeft nog niemand actie genomen om een oplossing te zoeken doch mi zal om t probleem op te lossen het ganse sluitmechanisme of zelfs ook de deur te vervangen zijn om stille sloten te verkrijgen.  

Hamvraag is of je dit nog op de bouwheer verhaald krijgt.  Je moet de procedure volgen:  punt op de agenda van de VME zetten om akkoord te krijgen om een procedure te starten:  stap 1: syndicus schrijft promotor aan om t geluidsprobleem op te lossen.  Stap 2 (met mandaat van de VME) : syndicus stelt een advocaat aan om een procedure voor de vrederechter te betalen (VME moet alle kosten voorschieten en ws zal bij winnen de rechtplegingsvergoeding niet volstaan op alle (advocaats)kosten te betalen.

Als maar een paar eigenaars er last van hebben ook weer eerst op de agenda van de VME zetten en na negatieve stemming kan je dan als (groepje van) individuele eigenaars een gerechtsprocedure opstarten mits (en da s belangrijk) jullie positief stemden.  Waak er dan over dat de individuele stemmingen genotuleerd werden om afwijzing wegens ongegrondheid te vermijden.

Als je dit overweegt dan best voorafgaandelijk een gesprek hebben met een gespecialiseerd advocaat om geen procedurefouten te maken.

Bekijk
PV omvormer: mono of 3 fazig
7 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Kris M

3 fasig is enkel nodig/zinvol bij grote vermogens.  Uw slimme teller meet enerzijds het afgenomen vermogen over de 3 fases samen en anderzijds het afgegeven vermogen (typisch op 1 fase voor thuisinstallaties).  Dit wordt niet fase per fase gemeten. 

Bekijk
Reactie van Kris M

@ Technoman,

  je gelooft je eigen onzin toch niet! Als je electriciteitsfactuur gehalveerd is heb je maar half zoveel warmte geproduceerd en is het dus kouder binnen.  Mogelijks was het met je vorige convectoren te warm binnen en is de temperatuur nu ok dank zij de betere temperatuursregeling.  

  Als je natuurlijk convectoren verving door accumulatoren op dalurentarief dan is er een besparing op je electriciteitskosten doch 5/7e van je zonneenergie doet je dagteller terugdraaien en slechts 2/7e je dalurenteller (weekend)

Bekijk
Reactie van Kris M

Begin met de distributiebeheerder te laten langskomen voor advies en offerte.  Ze zijn monopolist ..... Waarschijnlijk ga je  een buitenkast moeten plaatsen. Zekeringkast moet hoedanook uit de badkamer.  Zelf voorgehad met een vakantieverblijf in de Kempen. Heeft mij meer dan 2.000€ gekost voor kabels en aansluiting met alle graafwerk en kabelllegging op priveterrein zelf gedaaan.

Oef, dat is even schrikken. In mijn geval betreft het ook een vakantieverblijf in de Kempen. Maar er loopt al een 4x10mm2 kabel van de teller naar de zekeringkast, dus deze kan ik neem ik aan gewoon nog steeds blijven gebruiken? 

Ik heb de teller al in een buitenkast staan. Dient de zekeringkast dan ook nog eens buiten mijn huis te moeten staan? Mag ik u vragen waarom deze kosten zo hoog zijn? 

En wat als ik er nou voor zorg dat op het moment van de keuring de slaapkamer (waar ik van plan ben een nieuwe zekeringkast op te hangen), NIET fungeert als slaapkamer, maar als opbergkast? 


Zoals al bevestigd:  zekeringkast mag in de slaapkamer en je kan idd zelf de kabel die van je buitenkast komt verplaatsen naar je nieuwe zekeringenkast.

Bij mij was t zo duur omdat de antieke teller in de badkamer hing.  Distributiebeheerder had mij bevestigd dat ik de bovengrondse aansluiting kon behouden.   Had nieuwe zekeringkast en plaats voor de teller voorzien buiten de badkamer waarbij de bestaande aansluitkabel kon verlegd worden via een zolder.  Maar toen puntje bij paaltje kwam wilden ze niet aansluiten en bovengronds verzwaren.  k Moest ondergronds gaan maar naar het aansluitpunt waar de teller voorzien was kon ik niet orthogonaal naar de nabije straatpaal omdat er een gracht in de weg lag.  Gevolg:  1.500€ kabel en 500€ of zo voor de straatkast om naar de volgende straatpaal te gaan ...

Bekijk
Reactie van Kris M

Een dak is gemeenschappelijk.  Je moet dus om in regel te zijn al eerst het akkoord van de VME verkrijgen (tenzij t gebruik van dat dak als terras in de basisakte genotuleerd is)

Voorts heb je een stedebouwkundige vergunning nodig.  Er wordt nagekeken of de bureninkijk OK is etc.  

Best niet beginnen zonder de papierwinkel af te werken.  Eén terechte klacht en je kan alles in de oorspronkelijke staat brengen ...

Bekijk