Livios: Bouwen aan morgen


Kris M

  Lid sinds 05/11/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/11/2012
 • 3 vragen gesteld
 • 2010 vragen beantwoord
 • 90 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 446 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Kris M
 • Andere particulier | Woont in Hofstade-BT
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Vallen buxussen die zijn aangevreten door rupsen van de buxusmot nog te redden?

Reactie van Kris M

Ik ben geen expert maar heb wel een dosis gezond verstand.  Zonder verdelgingsmiddelen ligt de wereld idd op haar gat maar gebruik het aub niet voor verdelgingen waar niemand beter van wordt.  Hier moet imho de buxus geofferd worden.

PS. Een draad op bouwinfo.be zou k nu niet echt als referentie durven gebruiken.  Als ondanks miljoenenlobbying toch producten uit particuliere handen gehaald worden dan ruik je toch dat er iets wel goed mis is.  

Ervaring ESE Energy solutions europe infrarood

Reactie van Kris M

Er is al menig draadje volgeschreven over de onzin van zuinige electrische verwarming...   Jammer dat je in hun smerige val getrapt bent.  Extra triest om te moeten lezen dat hun radiatortjes dus ook nog eens van slechte kwaliteit zijn ....

ESE IR PANELEN

25 reacties ·

Reactie van Kris M

Aan Charel,

 Vriendelijk  dank voor uw antwoord.Je hebt overschot van gelijk.Ik begrijp het ook niet goed dat men uit 1 kWh  elektriciteit  meer dan  1 kWh warmte  zou kunnen verkrijgen.Ik ben inderdaad met deze verkoper van ese ir panelen in kontakt gekomen. Het klinkt allemaal onwaarschijnlijk wat hij schrijft.Maar kan jij mij uitleggen of een verwarming die met pulsstromen werkt, dezelfde warmte kan leveren als een verwarming waar de voeding volledig wordt gebruikt? En heb je ook een verklaring voor het gebruik van een ingebouwde laser in microvorm in dit infrarood paneel? Ik snap wel dat een halfgeleider in een organische stof zoals carbonfibre met  nano  kristal  of siliconen stroom laat lopen,en er door de reactie van aangeslagen elektronen die terugvallen na een tijd in een lagere positie of baan, en door hun botsing met een foton opnieuw een andere foton wordt gecreëerd er dus een infrarode warmtestraal kan ontstaan. De laser zou hierbij een vermeerdering van aangeslagen  elektronen kunnen  opwekken. waardoor de warmtestraal groter wordt en meer oppervlakte kan bereiken. Natuurlijk verbruikt de laser ook elektriciteit waardoor de verwarming minder zuinig wordt.Het is misschien ver gezocht, maar het zou wel kunnen op deze manier.De vraag voor mij als leek in de kunde  van  elektriciteit blijft of pulsstromen minder stroom verbruiken ,en toch een lokaal  van  dezelfde hoeveelheid warmte  kunnen voorzien  als een lokaal dat zonder pulsstromen wordt verwarmd.En ja,een warmtepomp met cop 4 kan met 1kw electriciteit toch ook 4 kw warmte opwekken.Dit gebeurt ook in fasen, zou het dan niet kunnen bij een ir paneel waarbij een laser wordt gebruikt inplaats van een compressor ?

grtz

gilberto 

Geeuw.  Wanneer stopt dat wetenschappelijk onzinnige gelul nu toch eens? ;-)

Lasdop

3 reacties ·

Reactie van Kris M

Lasdoppen zijn nog overal te koop en mogen zeker nog gebruikt worden om monobrain koper in elkaar te twisten.  Platte (wago) steekklemmen zijn ook goedkoop en werken sneller dan die ronde lasdoppen. Wago hendelklemmen (met die hendeltjes) heb je alleen nodig bij een overgang monobrain naar multibrain zoals om bv accumulatiekachels aan te sluiten.

Mazoutpomp onderhoud???

Reactie van Kris M

Geen antwoord op je vraag omdat bij een oude stookoliebrander op een bepaald moment zowat alles tegelijk begint uit te vallen ...  Heb toen ooit een goedkope nieuwe brander laten plaatsen om eerst nog 7000l dure stookolie op te stoken vooraleer overgeschakeld te hebben op gas.

Toen ik nog op stookolie verwarmde en warm water produceerde legde ik de brander buiten het stookseizoen stil omdat het stookhok pokkeheeg was en produceerde m n warm water met een electrische boiler op dalurentarief.  Gewoon de kraan van de spiraalboiler dicht en die van de electrische open.  s Winters omgekeerd.  Door de enorme warmteverliezen van een brander die enkel moet draaien om relatief weinig warm water te maken was dit op dalurenelectriciteit goedkoper.

Ondertussen zit ik op gas met warm water via doorstroming.

Ik zou nu bekijken om zonnecollectoren te plaatsen als je direct electrisch niet ziet zitten zodat die antieke brander naar t oud ijzer kan.  

Hoeveel l stookolie verbrand je elke zomer?  3-400 l?  Natuurlijk wel eerst je voorraad stookolie opstoken vooraleer de brander weg te doen want verkopen bij uitdienststelling tank levert niets op.

PS  pellet kost per kWh warmte zowat evenveel als stookolie ... (niet per kg maar per kWh warmteinhoud)

PS Als er gas in t straat ligt installeer dan (nadat je stookolietank leeg is) een condensatieketeltje met doorstromer voor warm water.  Boilervat heb je alleen nodig als je bv meerdere douches/baden terzelfdertijd wil vullen.

Hangtoilet gyproc

2 reacties ·

Reactie van Kris M

Da s geplaatst door mister Foefelmans tenzij de gyproc nog betegeld wordt.  Daarvoor voldoet het geplaatste. Wc en drukplaat wel demonteren vooraleer je betegeld.   

Als je schildert of vloesbehangt dan Zou ik de voorkant uit één stuk gemaakt hebben (of 2 doch met de afgeschuinde kanten aansluitend zodat dit mooi kan opgevoegd worden). Voortsdrukknoppen afnemen en twee spietjes gyproc bijlijmen door erachter een stuk steungyproc te lijmen (als er plaats is).  Je kan die verticale groeven schuin insnijden en dan opkitten doch de groeven zal je blijven zien. 

Voor vlot onderhoud is betegelen wenselijk (of een andere waterdichte afwerking) 

Rendement photovoltaïsche panelen

Reactie van Kris M

Jaja maar t was ook niet fair dat de zonnepaneellozen moesten opdraaien voor de groenestroomcertificaten, de lagere distributienetinkomsten en het prijsverschil tussen goedkope zomerenergie en dure winterenergie. 

Mocht de overheid groene energie subsidiëren (ipv via de distributeurs) dan betalen we die met z n allen via onze belastingen - weliswaar naar draagkracht.

k Zal al blij zijn als een toekomstige regeling toelaat om - zeg maar - 5% rendement te halen op nieuwe dergelijke investeringen.  

PS.  Ik heb zelf ook zonnepanelen.

accumulatiekachels met thermostaat eberle. Uitleg?

Reactie van Kris M

Dat hangt af van je warmtebehoefte.  Dat hangt dan weer af van de isolatiegraad van het appartement.  Je zit in een ouder appartement van 70 m2 al rap aan 10.000 kWh.   Aan 15 cent is dit 1.500€.  

Als je voldoende voorschot betaalt dan moet je bij de afrekening niet bijbetalen.

Is nieuwbouw bouwen financieel nog wel haalbaar?

Reactie van Kris M

Voor 275-300.000 euro kan je een gewone gesloten nieuwbouw zetten waarbij de grootte van het perceel van de ligging afhangt.  

In België is ong 30% vrijstaand, 20% driegevel en de rest gesloten/appartement.  De laatste groep is stijgend.

Met een gezinsinkomen van 3.500€ zou k geen 2000€ per maand durven terugbetalen.  De minste tegenslag (ziekte, werkloosheid) duwt je dan kopje onder.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende