Kris M

Lid sinds 5/11/2012

  • Andere particulier
  • 4 vragen gesteld
  • 2193 vragen beantwoord
  • 150 vragen goed beantwoord
  • 481 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Kris M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Gebruik gezamenlijke muur
2 reacties · · #Muren
Reactie van Kris M

Het is algemeen geaccepteerd dat er geen overname te betalen is als de niet overgenomen muren na (virtuele) afbraak niet resulteren in een niet conforme buitenschil van het andere huis.

Als de buur maar één muurblad zet dan moet de helft van uw buitenblad (plus grond) overgenomen worden.  Als hij twee murbladen zet niet.  

Zijn architect zou dat moeten weten.  Als hij hardhoors is eerst AS (met kopie per gewone brief) en dan procederen als de AS niets oplevert.

Bekijk
gezamelijke brievenbus
2 reacties · · #Huren
Reactie van Kris M

Je kan wel geen huis opsplitsen in twee appartementen zonder vergunning.  Je zal ook geen twee huisnummers krijgen zonder vergunning.  Als je twee halve huizen verhuurt riskeert bv elke huurder bij deurwaardersbezoek voor de andere huurder ook zijn spullen kwijt te geraken.

Bij domiciliëring zullen de bewoners van beide "halve huizen" in hetzelfde huis wonen.

Gaat het over 2 appartementen (die dus elk hun eigen KI hebben) ?

Bekijk
Reactie van Kris M

Je wil dus verhuren tot 31/12/2021 ipv tot 31/12/2020.  Dat bijkomend contract lukt enkel als de huurder dat wil:  je "moet" opzeggen tegen 31/12/2020 en je kan huurder een nieuw contract van 1 jaar voorstellen.

Zelf zou k opzeggen zodat de koper per 1/1/2021 een vrij appartement heeft.

Bekijk
Reactie van Kris M

De vruchtgebruiker moet de brandverzekering en de onroerende voorheffing betalen.  Als het vruchtgebruik op een tweede verblijf betreft moet hij ook het KI aangeven in zijn  belastingsaangifte.  Hij moet ook instaan voor "klein" onderhoud (dat is meer dan wat een huurder moet doen - bv ook schilderen buitenschrijnwerk)

Blote eigenaar betaalt grote werken (bv nieuw dak of nieuw schrijnwerk)

Bekijk
Reactie van Kris M

De electrische wagen is geen boerenbedrog.  Het is wel logisch dat gederfde belastingen uit benzine/diesel elders zullen moeten gehaald worden als de electrische auto massaal doorbreekt om de begroting op orde te houden.  Het is aan de politiek om te bepalen hoe ze dat aanpakken. 

Idemdito voor de eectrciteisistributietarieven.  Als er massaal huisbatterijen komen zodat het distributienet er nog moet zijn doch veel minder stroom te transporteren krijgt dan zal mogelijks het inkomstenmodel moeten wijzigen - bv van een kWh-tarief naar een aansluitingswaardetarief want de distributienetwerkkosten zijn in essentio een vaste kost die nu gevariabiliseerd wordt op basis van het netto kWh-verbruik.

Bekijk
Aansluiten fornuis
3 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Kris M

Mooi zo.  Mogelijks moet je enkele circuits die ook op de betreffende fase staan heraansluiten op de andere fases omdat nu de volledige stroomafname van t kookvuur op een fase gebeurt. Dit "moet" je doen als de hoofdzekering regelmatig afspringt bij intens gebruik van het kookfornuis.

Bekijk
Reactie van Kris M

Vergeet ook niet dat je in je lichtdichte nieuwe woning geen open haard kan/mag plaatsen doch dat het een gesloten haard moet zijn met externe luchtaanvoer.  Om dezelfde reden kan een pelletkachel niet tenzij hij extrerne luchtaanvoer heeft.  Je architect heeft je dit ongetwijfeld al uitgelegd.  

Voorts is stoken met pellets even duur als stoken met gas.  Idemdito voor hout dat je moet aankopen.  Over de discussie gas vs warmtepomp en pokkedure buffervaten is al menig draadje volgezwanst ...

Bekijk