Livios: Bouwen aan morgen


Kris M

  Lid sinds 05/11/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/11/2012
 • 3 vragen gesteld
 • 1960 vragen beantwoord
 • 88 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 440 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Kris M
 • Andere particulier | Woont in Hofstade-BT
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Rendement photovoltaïsche panelen

Reactie van Kris M

... dat als je 2.000 kWh afgenomen hebt en 2.000 kWh geïnjecteerd dat je enkel prosumententaks etc betaalt.

... na 15 jaar valt de virtualiteit weg en betaal je 2.000 kWh en krijg je een netvergoedingske voor de geïnjecteerde 2.000 kWh.  Je betaalt geen prosumententaks meer.

Waardevermindering door wijziging type van halfopen naar gesloten bebouwing

Reactie van Kris M

Wat is de afstand tussen uw zijgevel en de perceelsgrens ?  Uw zijgevel is - veronderstel ik - gesloten (dus geen ramen) zodat het dé-facto een gesloten bebouwing is.  Als er een woning tegen uw zijmuur komt bekom je een goed geïsoleerde zijmuur.

Dat pad is natuurlijk belangrijk om bv met fietsen achterin te geraken.  Is daar een oplossing voor?  

Over de slimme meter

Reactie van Kris M

Bedankt voor het antwoord , heb maar een teller in meterkast.Hoe kunnen ze dan weten welke stroom van welke teller is? heb de vraag al aan de bevoegde instantie gevraagd maar nog geen antwoord? Misschien nog een installatie bijleggen? Beide installaties hebben gsc 450 en dacht 330 euro.

François

Er moet toch een aparte teller zijn voor beide zonnepaneelinstallaties zodat je voor elke installatie de correcte gsc-waarde kan claimen.  Beide installaties zijn natuurlijk aangesloten op dezelfde (terugdraaiende) electriciteitsteller.  

Betwisting eindfactuur van aannemer – wat is redelijk?

Reactie van Kris M

De plaatsingsproblemen die je beschrijft hadden idd door de ramenplaatser moeten opgelost worden (loszittend glas, slechtopenend kipraam, stroef sluitende deur, ...)  Laat iemand komen om een offerte te maken om die gebreken op te lossen (of laat ze in regie oplossen) en negotieer die kost als korting.  Hopelijk vind je iemand die aan die ws Oosteuropese ramen wil werken.

Dat je aan de binnenkant condens krijgt op isolerend dubbel glas is evenwel niet normaal en wijst op een vochtproblematiek.  Op superisolerend glas krijg je soms condensatie aan de buitenkant bij een snelle weersovergang van stenge vorst naar vochtige warmere lucht.

Verkavelingsaanvraag bouwgrond grenzend aan tuintjes met officieuze achteruitgang

Reactie van Kris M

k Zie niet direct op de plan wat je verliest maar het is helaas correct dat op feitelijke toegangswegels geen verkrijgende verjaring telt.  Maw als de achtertoegang niet in de akte staat en je kan nog via een andere toegang je grond bereiken dan kan deze feitelijke achtertoegang je inderdaad ontnomen worden.

Van perilex naar 3 fasenstekker?

Reactie van Kris M

De perilex stekker is een verouderde aansluitcontactdoos die ondermeer in Nederland gebruikt werd.  Het kan zowel gebruikt worden om twee kringen (met dezelfde fase)  te connecteren zodat je 2 keer 16/20A hebt als om neuter en 3 fasen te connectern

Als je een monofaseinstallatie hebt kan je de draaistroommotor niet aansluiten.

Als je draaistroom hebt (3 fasen) wel doch je zal moeten nakijken welke fase op welk contact zit omdat voor draaistroommotoren de fasen juist moeten aangesloten zijn.  

70 meter ...  k Zou even de verzwakking moeten nakijken maar ws zal je 5x 4mm2 moeten gebruiken.

Raam kan niet worden geopend

Reactie van Kris M

Als er niet in het lastenboek staat dat het raam electrisch moet kunnen geöpend worden dan moet de boiwheer dat logischerwijs niet opleveren.  

Waarom moet dat hoge raam opengedaan worden.  Bij een goede (D) ventilatie moet er niet bijkomend verlucht worden.  In ons gelijkvloers huis (met D-ventilatie) zijn alle ramen vast behalve de slaapkamerramen.

Huis zelf verkopen of uitbesteden aan makelaar?

Reactie van Kris M

Als uw huis niet in orde is kan je dat ook zelf.  Wees eerlijk over de gebreken en verstop er zeker geen.  Gebreken die zichtbaar zijn moet de verkoper maar zelf zien.  Onzichtbare (bv defecte riolering) moet je melden.

De vraag is eerder of je r de tijd wil insteken, je jezelf in staat ziet om de papierwinkel in orde te zetten (alle attesten opvragen).  Zeker in regio s waar vele nationaliteiten samenwonen kan een makelaar t verschil maken.

tip (uit eigen ervaring). De grote makelaarsbureau s spiegelen je systematisch een veel te hoge schatting voor (die ze achteraf bijstellen ;-)). Met een paar kleine makelaars was dat fairder:  heel eerlijk de haalbare prijs gezegd van in t begin.  Op mijn aansturen hoger begonnen doch uiteindelijk (na een zestal maanden zodat de markt getest was) gekregen wat de makelaar zei. 

PS. Als t in t brusselse is kan ik per PB een naam suggereren (geen familie noch vriend) 

Aansprakelijkheid afwerking tuinhuis

Reactie van Kris M

Het was natuurlijk niet netjes van die verkoper om je r niet attent op gemaakt te hebben dat er grondwerken nodig waren en dat de plaatsing van een vloer en/of betonplaat niet inbegrepen waren in de plaatsingskosten.

De (vroegere) betonnen werkhuisjes/tuinhuisjes die ik ken waren allemaal in volle grond geplaatst en veelal achteraf voorzien van een vloer in vierkante betondallen.

Die verkoper wou natuurlijk een tuinhuis verkopen en wou zo “weinig mogelijk” meerkosten in de offerte plaatsen ol de koop niet aan.z n neus te zien voorbijgaan.

Daar (wat ik veronderstel) die grondwerken en vloerwerken niet in de offerte beschreven staan zijn ze niet inbegrepen.  Je zal er dus een vakman voor moeten aanspreken en de bijhorende kosten betalen.

App 120 m2 e- peil = 30/35. Welke technieken?

Reactie van Kris M

Om zonnepanelen en een airco buitenunit te plaatsen heb je toestemming nodig van de VME.  Ook als je de hoogste verdieping betrekt.  Enige uitzondering is dat de basisakte je het gebruik van het dak voor zonnepanelen zou toegekend hebben.

Weinig plaats voor technieken sluit dé facto een warmtepomp uit omdat lucht-watersystemen een buffervat nodig hebben en lucht/lucht nadelen heeft zoals frequent aan en uitschakele n en slechtere performantie.

Dus gasdoorstromer.  Voorts buitenzonneweringen en pas een airco (als het mag) als buitenzonneweringen onvoldoende zijn.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende