Kris M

Lid sinds 5/11/2012

  • Andere particulier
  • 6 vragen gesteld
  • 2330 vragen beantwoord
  • 161 vragen goed beantwoord
  • 493 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Kris M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Lichtschakelaar doorlussen
1 reactie · · #Elektriciteit
Reactie van Kris M

Je mag fasedraad (rood of zwart), neuter (blauw) en aarding doortrekken naar een volgend punt.  Wel professioneel uit te voeren (vob in buis, xvb-kabel of equivalent - geen soepele)

Bij (stok) oude installaties werden mogelijks andere kleuren gebruikt.

Bekijk
Reactie van Kris M

Zoals hogerop al gesteld:  begin met zelf professioneel advies in te winnen van een onafhankelijke expert.  Hij/zij kan je je kansen aangeven op winst of verlies.  Dit forum kan dit niet.

Als de buurman het hard speelt gaat hij naar de rechtbank.  De rechter zal een expert aanstellen om advies te geven. Expertises worden meestal door de rechter gevolgd want een rechter kent niets van bouwkunde.  Hem uw argumenten overmaken over slechte renovatie etc is verloren moeite.  

Het rapport van een door u eenzijdig aangestelde expert is juridisch waardeloos maar helpt je om de aangestelde gerechtsexpert te voeden met input in uw voordeel.

Als uw buurman naar de rechter stapt zal hij de expertisekosten moeten voorschieten maar als jij veroordeeld wordt betaal je die hem terug.  Evenals een rechtplegingsvergoeding.

t Wordt dus gokken:  t been stijf houden in de hoop dat de buur niet naar de rechter trekt of minnelijk schikken.  Aan u de keus.

PS:  Uitgraven naast funderingen van oude woningen is "not done". Uw architect had mi beter moeten weten en boringen of platen moeten voorzien.  Mogelijks zal jij dus tegen hem/haar moeten procederen als de buur tegen u een zaak opstart.  Haal uw spaarvarken al maar boven want zonder advocaat red je t waarschijnlijk niet. ;-(

reactie onder voorbehoud natuurlijk

Bekijk
Programmatie CV-ketel
5 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Kris M

Als er meerdere radiatoren staan in de living begin dan met 1 radiator toe te zetten zodat er minder warmteafgifte is en dus de pomp langer blijft draaien.

Je kan ook een tweede termostaat plaatsen ergens waar t altijd te koud is.  In de living wordt de temperatuur dan ook mede geregeld door thermostaatkranen.  Let wel : ws heb je een merkgebonden termostaat met lcd scherm en dan moet de tweede termostaat compatiebel zijn.

Je kan ook de pomp overdag permanent doen draaien door de termostaat hoog te zetten en in de living de temp te regelen met de termostaatkranen.

Je kan ook de termostaat verplaatsen als je vlot een nieuwe 2*0,75 mm soepele kabel kan bijleggen.

Bekijk
Reactie van Kris M

Als jij dat betaalt dan mag dat (na de voorlopige oplevering)

Als de drempelloze douche niet in het contract staat (of je minimaal een bewijsbare aanvaarding van je mail met de vraag ervoor hebt) dan zal je die kost niet op hen kunnen proberen verhalen.  

Bekijk
Reactie van Kris M

Je zou met een 24 volt impulsrelais en een drukknop kunnen werken.  Voor de geschakelde 220v kan je de bestaande draden gebruiken doch je hebt minstens 3 draden van minimaal 0,5mm diameter nodig om de impulsrelais te bedienen en een 24v controlelampje te laten branden.

Met laagspanning vanuit de zekeringkast zou de afstand wel eens te groot kunnen zijn waardoor de 12v spotjes minder helder branden.

Dit in de veronderstelling dat de rest ok is.  

Kan je anders niet simpelweg de schakelaar verplaatsen? 

Bekijk
Bepleistering tussen muur van buren
3 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Kris M

Een niet gemene muur moet door de eigenaar afgewerkt worden doch zonder inspraak van de buur.  Bv een plastiek folie.  Als de buur een mooie afwerking wil betaalt hij daarvoor.  In principe mag de buur een niet gemene muur niet gebruiken, zelfs geen nagel inslaan.

Een gemene muur moetdoor beiden elk aan zijn kant onderhoiden worden en erover waken dat de buur geen schade leidt.  Bv beschermen tegen vocht.

Dus hoedanook zijn de kosten aan uw zijde voor u.  k Zou idd overwegen om de bepleistering te behouden en een afwerking naar keuze te plaatsen.  Bv bankirai of bamboe (best wel prijzig). Je kan ook de bepleisering verwijderen en dan de muur kaleien.  Etc.

Bekijk
Indelinghuis: oriëntatie tuin ZW
3 reacties · · #Bouwen
Reactie van Kris M

Da s voorkeur.  Veelal wordt de eetplaats aan t raamgezet (want je eet overdag) en de zithoek binnen want s avonds is het donker.  ...  Je zal idd moeten kiezen maar heb in deze architectuur een voorkeur voor de eetplaats aan t raam.  Sluit ook mooi aan bij de keuken.  

Bekijk
totaalrenovatie Villa Kakelbont
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Kris M

Ga er eens heen met een expert/architect.  Zo lijkt 15 k€ voor dak van 75m2 en gebinte me heel weinig.  Recent 18 k€ betaald voor dak van kleine rijwoning (weliswaar incl  gebinte en sarking maar ga er maar niet van uit dat het hout bij u nog goed is) : 4 meter breed en puntdak van ong 7 meter diep.  De duurste offertes zaten rond de 30 k€.   

Keuken incl apparaten voor 6 k€ zal DIY worden tenzij je t minimaal houdt.  Compacte IKEA keuken met (goede) apparaten zit bij ons al boven de 6 k€ exclusief plaatsing (die we zelf doen)

Tel renovatie en aankoop op en kijk wat je daarvoor nieuw krijgt.  

Bekijk