Kris M

Lid sinds 5/11/2012

  • Andere particulier
  • 3 vragen gesteld
  • 2117 vragen beantwoord
  • 142 vragen goed beantwoord
  • 476 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Kris M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Isoleren van binnenmuren
1 reactie · · #Isolatie
Reactie van Kris M

Al eerst nakijken of de buitenmuren kurkdroog zijn (geen opstijgend vocht).  In oudere huizen is het dikwijls beter wat minder te isolere zodat ventilatie en warmte het huis "droog" houden. 

Bekijk
Reactie van Kris M

Zelfs de bevrijdende 30 jarige verjaring ontneemt de buur het recht niet om het licht in de gemene muur op te heffen.  Er moet natuurlijk een boiwvergunning zijn.  Uw bezwaar zou mi afgewezen worden.  Ook de vrederechter zal mi uw vraag afwijzen omdat er geen rechtsmisbruik is.  Rechtsmisbruik is bv dat uw buur zou eisen dat uw licht dichtgemetst wordt zonder dat hij de muur in gebruik neemt voor een extra verdieping.  Ook compensatie zal mi de vrederechter verwerpen.

Bekijk
Reactie van Kris M

Als het bedrijf leveringsfacturen opmaakt dan is er toch geen probleem?  Ze "moeten" wel een minimale marge nemen om zelf niet in de problemen te komen met de fiscus.  Als je veel werk zelf doet zorg dan voor bewijzen (hou logboek bij van gewerkte uren, vraag ev de wijkagent om dit te constateren etc)  Op je eigen werk moet je geen btw betalen behalve als je zelfstandig actief bent in dat domein:  bv een zelfstandig loodgieter moet de btw betalen op de uitgevoerde loodgieterswerken in zn privéwoning.

Als er geleverd wordt zonder facturen dan is er een probleem ;-). Als je meedoet aan dergelijke fraude zou je mi mogelijks zelfs juridisch vervolgd kunnen worden.  Niet doen dus.

Bekijk
Reactie van Kris M

Vuistregels:

   Huizen tot 15-20 jaar oud zijn meestal min of meer instapklaar op opfrissing na mits je keuken en badkamer mooi genoeg vindt om ze te behouden.

  Huizen uit de jaren 60-70 "moeten" meestal gestript worden.  Budgetteer minstens 1000€/m2

  Nog oudere huizen breek je meestal best af voor een nieuwbouw.  Er zijn natuurlijk uitzonderingen.  Waarde: grondprijs min afbraakkosten.

  Als je niet beslagen bent in renovatie en je valt op een woning dan vraag je een tweede bezoek met een architect.  De kosten daarvan kunnen je achteraf een kater besparen.  Hoed je voor malafide aannemers/klusjesmannen want voor een serieuze verbouwing heb je hoedanook een architect nodig.

Bekijk
Nazicht werking vloerverwarming.
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van Kris M

De voorlopige oplevering diende om zichtbare gebreken te melden die door de promotor gefixed moeten zijn op het moment van de definitieve oplevering.

Uw verwarming heeft garantie.  Bij niet functioneren nu de winter nadert moet de installateur tussenkomen.  Dit staat los van de definitieve oplevering.

Zet gewoon de verwarming aan met de termostaat hoger dan de binnentemperatuur en kijk of de brander aanslaat en het vloerverwarmingswater warm wordt.  Als eea niet lukt moet je r de installateur bijhalen.

Bekijk
Raad voor vergunningsbetwistingen
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van Kris M

Je ontving een brief van de advocaat...  Werden de werken dan opnieuw stilgelegd of ben je gestopt omdat je die brief ontving?  De advocaat kan geen werken stilleggen.  Alleen blufpokeren.  Je schrijft dat je een vergunning hebt.  Dan gewoon voortdoen en de ramen plaatsen etc.

Bekijk