Livios: Bouwen aan morgen


koen vandenbroucke

  Lid sinds 09/09/2013

 • Verbouwer
 • Lid sinds 09/09/2013
 • 3 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


koen vandenbroucke
 • Verbouwer | Woont in evergem
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van koen vandenbroucke

Mag ik dit draadje even terug openen a.u.b. ?

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem. Een oude bestaande houten vloer (osb platen) die op de balken zijn geschroefd. Deze vloer ligt verre van egaal en bovendien ligt deze op sommige plaatsen te kraken doordat de tand/groef verbinding waarschijnlijk beschadigd is. 

De vloer opbreken is geen optie aangezien de kamerindeling (gyproc muren) op deze osb platen zijn geplaatst met daaropvolgend het vals plafond aan de gyprocmuren. De bovenste trede van de trap komt tevens ook gelijk met de vloer waardoor ophogen ook niet echt evident is.

Iemand een redelijke oplossing ?

Gr. Koen

Binnenmuurisolatie met placotherm +

Graag zouden wij de muren van onze bestaande afgewerkte woning willen isoleren.

Spouwmuurisolatie is uitgesloten wegens de bestaande bepleistering, buitenmuurisolatie eveneens wegens het feit dat we volgens de aannemer de buitenmuur gedeeltelijk dienen af te kappen, dus rest nog enkel binnenmuurisolatie.

Nu zouden wij van de klassieke manier (metal stud, isolatie en gyproc) wat een dikte met zich meebrengt van ongeveer een 8 cm willen afstappen en zogenaamde placotherm + platen (gyproc + 4 cm pur isolatie) willen rechtstreeks bevestigen op de muur. De reden is dat bij de klassieke manier we onze nieuwe ramen en vensterbanken dienen af te breken en te vervangen door diepere vensterbanken, evenals radiatoren, stopcontacten,... Bij de laatste manier kan alles blijven buiten de stopcontacten.

Nu vroegen wij ons af of 4 cm isolatie voldoende is en of deze manier van binnenmuurisolatie doeltreffend is ?

stijgend grondwater in kelder

Bij hevige regenval hebben wij altijd na enkele dagen water in onze kelder. Onze muren zijn gecementeerd (geen idee of deze waterbestendig zijn) en onze vloer is ook gecementeerd maar wel vlak gestreken. Na enkele dagen regen en de grond goed doorweekt is, komt het water zo uit onze keldervloer tevoorschijn. Zeker als je de vloer betreedt sijpelt het water naar boven. Weet iemand hier een definitieve oplossing voor ? Heb al gedacht aan een soort coating of alles terug voorzien van een waterbestendige cementlaag, maar weet niet of dit voldoende is. Verschillende firma's hebben mij aangeraden de muren te injecteren, maar de muren hebben geen last maar wel de vloer, dus dit heeft totaal geen zin. Graag tips en eventueel productadvies

stijgend grondwater in kelder

Reactie van Vochtadvies

Als je enkel water in de kelder hebt na regenval dan lekt de kelder niet maar is er een rechtstreekse instroom van regenwater in de keldermuren.  Best dat je eerst de afvoeren laat nakijken op een mogelijk defect.  Mocht op de afvoeren een defect vastgesteld worden dan is ook de gevolgschade gedekt binnen uw brandverzekering.
Meestal is de oorzaak dat je maaivelzone rondom de kelder verzadigd wordt met water na een felle regenbui.  Als de keldermuren aan de bovenste 30 cm niet volledig waterdicht gemaakt werden aan de buitenzijde dan loopt al het hemelwater rechtstreeks in je keldermuren.  Het water sijpelt doorheen de keldermuren naar beneden en komt uit de vloer omhoog.
Niet de kelder lekt maar wel de maaiveldzone aan de buitenzijde.
Je kan de juiste oorzaken en eenvoudige oplossingen terugvinden in het handboek op www.humida.be

Groeten
Vochtadvies

stijgend grondwater in kelder

Reactie van Stefvp

Wij hebben hetzelfde probleem. De muren staat poederdroog maar het water komt gewoon door de voegjes en de tegels naar boven. Enkel na hevige regenval. De rest van de muren van onze kelder zijn allemaal binnenmuren. Geen enkele van de 4 keldermuren staat in contact met het omliggende maaiveld. Het kan dan toch niet anders dan dat het grondwater gewoon stijgt en daardoor door de vloer komt. Is het dan voldoende om enkel de vloer te behandelen en eventueel een 30 cm muur rondom? 

stijgend grondwater in kelder

Reactie van marx10

Hallo, een oplossing voor opstijgend grondwater hebben we opgelost door een nieuw product, cellr rooster, de T vervangen door een bocht, het rooster erop zetten, er komt geen water meer in de verluching maar via het bakje gaat het water naar het kiezelbed.... eenvoudig en goedkoop te verkrijgen bij de bouwhandel

kijk maar eens op fb voor cellr, of op www.cellr.be

stijgend grondwater in kelder

Reactie van Charel

Hallo, een oplossing voor opstijgend grondwater hebben we opgelost door een nieuw product, cellr rooster, de T vervangen door een bocht, het rooster erop zetten, er komt geen water meer in de verluching maar via het bakje gaat het water naar het kiezelbed.... eenvoudig en goedkoop te verkrijgen bij de bouwhandel

kijk maar eens op fb voor cellr, of op www.cellr.be

Hetgeen hier nu gepost wordt heeft niets te maken met het gestelde probleem. Wat hier wordt voorgesteld biedt dus niet de minste oplossing. De vraag is trouwens drie jaar geleden gesteld, ik veronderstel dat het intussen al lang is opgelost.

Dit topic wordt enkel misbruikt om wat gratis reclame te maken blijkbaar. Of is hiervoor betaald?

stijgend grondwater in kelder

Reactie van Jan66

Vroeger werd er in oude huizen buizen ik heb weet in het Antwerpse(vd vloer recht naar boven met een hoogte van ongeveer 1,5m hoog met een gat in de vloer)  in de hoeken vd kelder geplaatst, dit was om de druk op te vangen en zo geen last te hebben met uw vloer. Dit moet door een zeer goede aannemer gedaan worden, maar vraag eerst eens raad aan een architect. Maar eerst moet je zeker zijn dat uw riolering volledig in orde is, zowel privé als openbaar gedeelte.

Groeten Jan

stijgend grondwater in kelder

Reactie van Aquatec

Door een buis in de grond te plaatsen verander je niets aan de statische druk op de keldervloer, dit is dus zeker geen oplossing voor dergelijke problemen. Tenzij dit in combinatie gaat met een ondergrondse drainering.

Hoeveel stabilizé

Hoeveel stabilizé voor een wandelpad naast de oprit Bedoeling is het bestaand wandelpad te vervangen door nieuwe klinkers. Bij het uitbreken van de oude stenen lijkt mij een stabilizélaag te liggen van 3 cm. Is dit voldoende voor de nieuwe klinkers of moet dit meer zijn ?
1 2 · Volgende