koen vandenbroucke

Lid sinds 9/9/2013

  • Verbouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
koen vandenbroucke Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Graag zouden wij de muren van onze bestaande afgewerkte woning willen isoleren.

Spouwmuurisolatie is uitgesloten wegens de bestaande bepleistering, buitenmuurisolatie eveneens wegens het feit dat we volgens de aannemer de buitenmuur gedeeltelijk dienen af te kappen, dus rest nog enkel binnenmuurisolatie.

Nu zouden wij van de klassieke manier (metal stud, isolatie en gyproc) wat een dikte met zich meebrengt van ongeveer een 8 cm willen afstappen en zogenaamde placotherm + platen (gyproc + 4 cm pur isolatie) willen rechtstreeks bevestigen op de muur. De reden is dat bij de klassieke manier we onze nieuwe ramen en vensterbanken dienen af te breken en te vervangen door diepere vensterbanken, evenals radiatoren, stopcontacten,... Bij de laatste manier kan alles blijven buiten de stopcontacten.

Nu vroegen wij ons af of 4 cm isolatie voldoende is en of deze manier van binnenmuurisolatie doeltreffend is ?

Bekijk
Hoeveel stabilizé
1 reactie · · #Tuinaanleg en -onderhoud

Hoeveel stabilizé voor een wandelpad naast de oprit Bedoeling is het bestaand wandelpad te vervangen door nieuwe klinkers. Bij het uitbreken van de oude stenen lijkt mij een stabilizélaag te liggen van 3 cm. Is dit voldoende voor de nieuwe klinkers of moet dit meer zijn ?

Bekijk
onregelmatige vloer recht leggen
10 reacties · · #Vloer
Reactie van koen vandenbroucke

Mag ik dit draadje even terug openen a.u.b. ?

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem. Een oude bestaande houten vloer (osb platen) die op de balken zijn geschroefd. Deze vloer ligt verre van egaal en bovendien ligt deze op sommige plaatsen te kraken doordat de tand/groef verbinding waarschijnlijk beschadigd is. 

De vloer opbreken is geen optie aangezien de kamerindeling (gyproc muren) op deze osb platen zijn geplaatst met daaropvolgend het vals plafond aan de gyprocmuren. De bovenste trede van de trap komt tevens ook gelijk met de vloer waardoor ophogen ook niet echt evident is.

Iemand een redelijke oplossing ?

Gr. Koen

Bekijk

Bij hevige regenval hebben wij altijd na enkele dagen water in onze kelder. Onze muren zijn gecementeerd (geen idee of deze waterbestendig zijn) en onze vloer is ook gecementeerd maar wel vlak gestreken. Na enkele dagen regen en de grond goed doorweekt is, komt het water zo uit onze keldervloer tevoorschijn. Zeker als je de vloer betreedt sijpelt het water naar boven. Weet iemand hier een definitieve oplossing voor ? Heb al gedacht aan een soort coating of alles terug voorzien van een waterbestendige cementlaag, maar weet niet of dit voldoende is. Verschillende firma's hebben mij aangeraden de muren te injecteren, maar de muren hebben geen last maar wel de vloer, dus dit heeft totaal geen zin. Graag tips en eventueel productadvies

Bekijk