klopklop

Lid sinds 13/11/2012

  • Andere particulier
  • 3 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
klopklop Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van klopklop

De mensen die er nu wonen/huren  zitten soms ook op het dak maar het blijft beperkt tot een stoel en een tafeltje vlak voor het raam. We hebben daar nog nooit op gesproken omdat het tot hier toe discrete huurders zijn geweest.   Maar omdat de appartementen verhuurd worden is ook telkens afwachten wie er komt wonen en hoe die mensen het dak gaan gebruiken.

Ik ervaar het als hinderlijk omdat er inkijk is in onze tuin en terras, en beperkt in onze woning omdat onze achterbouw schuin staat tov het appartement. 

Daarnaast vind ik het ook een principe kwestie. Er zijn indertijd tijdens de bouw (in 2004 ipv 2014) afspraken gemaakt en het is niet fijn dat mensen de regels aan hun laars te lappen. De wet telt voor iedereen. We hebben toen bezwaar ingediend en gelijk gekregen. 

Op de eerste verdieping hebben ze bij de verkoop van dat appartement enkele jaren geleden al een terras gemaakt van het platte dak, zonder vergunning. Voor de lieve vrede hebben we dat zo gelaten. En omdat de gemeenschappelijke haag op moment hoog genoeg staat hebben we daar geen last van.

Maar als ze bij de appartementen op de 2deverdieping hetzelfde doen hebben we nergens nog privacy. Daar is geen haag hoog genoeg voor. 

Daarnaast vind ik het gewoon bedrog dat ze een appartement aanbieden met terras terwijl daar geen vergunning voor is. Met een terras overtreden ze de toegestane bouwdiepte, dus ik vermoed dat er wettelijk gezien nooit een terras mag komen.

Bekijk
Ondervloer meerlagig parket
2 reacties · · #Vloer

Boven onze carport hebben we een slaapkamer gemaakt.
De vloer bestaat uit OSB platen die geschroefd zijn op balken. Onder de OSB, tussen de balken is de vloer geïsoleerd met 16 cm isover.
Op de vloer willen we een meerlagig parket van Lalegno plaatsen. De vloer zou zwevend geplaatst worden.
Welke ondervloer kunnen we best gebruiken?

Bekijk

Zijn OSB platen geschikt als wandafwerking in een geïsoleerde niet verwarmde ruimte? Het gaat over een nieuwgebouwde bergruimte met zadeldak. De muren zijn als volgt opgebouwd, van buiten naar binnen: Thermowood-Ventmax-isover isolatie 16 cm tussen spanten-dampscherm We twijfelen qua wandafwerking tussen Gyproc, Fermacell en OSB. We zouden kiezen voor OSB3 omdat het sterker is dan Gyproc en goedkoper dan Fermacell. Er is na het plaatsen ook geen verdere afwerking nodig. Kunnen de platen direct op de spanten worden bevestigd of moet er eerst een regelwerk worden aangebracht?

Bekijk