Livios: Bouwen aan morgen


kjoow

  Lid sinds 07/12/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 07/12/2015
 • 4 vragen gesteld
 • 13 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 5 leden bedankt


kjoow
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Hoe radiator regelen zonder kraan?

Reactie van Charel

Er staat wel degelijk een kraan op die radiator, alleen ontbreekt de thermostatische kraankop wat maakt dat de kraan volledig open staat. Je kan dat ook zien aan dat pinnetje dat volledig uitsteekt.

Normaal heb je onderaan de radiator ook nog een regelbare koppeling die je met een zeskantsleutel kunt verder open- of dichtdraaien. Om bij die regeling te komen moet je eerst een zeskantig beschermkapje hiervan af schroeven.

Hoe radiator regelen zonder kraan?

Reactie van roland s

Er zal te weinig plaats zijn voor de thermostaat kop indien niet moet je er één nemen met voeler op afstand en de voeler plaatsen boven de plint of onder de radiator.Ik denk eerder dat de radiator verkeerd is aangesloten dat kan je controleren met aan de buizen te voelen die naar het ventiel gaan.De linkse moet eerst warmen.grtjes

Hoe radiator regelen zonder kraan?

Reactie van kjoow

Ik begrijp er niks van. We zijn twee dagen later, we hebben niks veranderd en nu ineens warmt de radiator wel, een beetje en heel traag. Is nu tot ongeveer de helft warm, bovenkant...

Hoe radiator regelen zonder kraan?

Reactie van Bruno 9308

Welke ketelwatertemperatuur heb je? Ik heb beneden vloerverwarming, ook boven in badkamer. Rest van boven zijn radiatoren. Ik tracht dus zoveel mogelijk (dwz niet te koude periodes) op lage ketelwatertemperatuur te verwarmen (hoger rendement condensatieketel) en met de warmte die van beneden naar boven stijgt heb ik mijn radiatoren boven ook amper nodig. Maar in iets koudere periodes gaan ze dus ook wel eens aan. Aangezien je ketel zijn lagere ketelwatertemperatuur veel sneller zal bereiken (ook al door de grote inertie van de vloerverwarming) zal hij dus ook veel sneller eens afslaan. Dan kan je het effect krijgen dat de radiatoren nog maar voor de helft met warm water gevuld zijn als de ketel en de circulatie alweer voor een tijdje in rust gaan. Indien dit allemaal niet het geval is en enkel de bovenkant verwarmt, dan zijn volgens mij de aan- en afvoer verwisseld.

Openen douche-afvoer

4 reacties ·

Reactie van idur

Volgens mij krijg je dit niet open via de bovenzijde..De opzetstukjes dienen normaal om een sierafdekstuk(meestal chroomkleurig) te ondersteunen(is blijkbaar niet meer aanwezig)en dat het water eronder kan.Het opzetstukje aan de opening heeft trouwens een soort scharnierpunt.

Openen douche-afvoer

4 reacties ·

Reactie van kjoow

Er is inderdaad een chroomkleurig sierafdekstuk, maar dit heb ik eraf gehaald voor de foto. Toch raar dat dit niet via de bovenzijde open kan. Bij een eventueel probleem zou dan alles rond de douchebak moeten opengebroken worden?... 

Openen douche-afvoer

4 reacties ·

Reactie van sdeb

Het middenste stuk (wit) moet eruit kunnen gehaald worden, dat is eigenlijk de sifon. Er zit een "o-ring" tussen het wit en grijs gedeelte die soms wel een grote weerstand kan bieden. Zeker niet proberen het grijs gedeelte los te schroeven!

Openen douche-afvoer

4 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

Inderdaad, het afvoerbuisje kan je er eenvoudig uithalen, door uw vingers erin te steken en wat schuinweg te drukken, moet die loskomen.

De grote ring met de nokjes kan je losschroeven, leg een lat dwars over het deksel, tussen de nokjes, dan heb je leer houwast.

1 2 · Volgende