Livios: Bouwen aan morgen


kinebo

  Lid sinds 20/12/2017

 • Bouwer
 • Lid sinds 20/12/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 12 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 2 leden bedankt


kinebo
 • Bouwer | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Hout stoken

7 reacties ·

Reactie van kinebo

De vervanging van rudimentair brandhout door het stoken met houtpellets is anders ook geen 'klimaatneutrale' oplossing gebleken, maar is ook alleen maar een 'andere' commerciële aanpak. Ten rade geweest bij een jarenlang ervaren kachel-openhaarden installateur (familielid) en die gaf toe dat het totaal geen moer uitmaakt of je een blok brandhout opstookt of dezelfde blok hout verwerkt tot pellets en verbrand, waarvan akte. Het gaat hem hier wel om een vergelijking pelletkachels vs gekeurde houtkachels.

Drijvend bouwen

3 reacties ·

Reactie van kinebo

misschien eens contact opnemen met architectenduo Nele De Jaeghere en An Peeters, die een boot kochen om te verbouwen tot hun huidige architectenburo annex IJsjessalon... Die zullen hierdoor wel in het verleden geconfronteerd geweest zijn met de geldende reglementeringen ter zake... Hun woning-architectenboot ligt op het kanaal Leuven-Dijle thv de Kolonel Begaultlaan in Wilsele (Leuven).

adres

kolonel begaultlaan 7

Leuven (Wilsele)

Tel: +32 (0)16 20 86

Opzeg van huurwoning op een ogenblik dat bouwaanvraag lopende is

Reactie van kinebo

idd wij ontvingen de huuropzeg schriftelijk via gewone en aangetekende zending van de verhuurder binnen die periode. Blijft mijn vraag hoeveel kans heb je dat een vrederechter wil mee gaan om nog 6 maand bijkomende huur toe te staan waarin tussentijds de preffabbetonwoning (geschatte bouwtermijn van 2 maand max) zou gebouwd (water & winddicht) worden. Iemand die daar bv. voorbeelden van jur. uitspraken kent die dit zou kunnen bevestigen?...

Opzeg van huurwoning op een ogenblik dat bouwaanvraag lopende is

Reactie van HugoCo

Alles hangt wat af van de vrederechter. Hoe vlugger dat je een verzoekschrift richt aan de vrederechter hoe beter. Algemeen wordt één maand vóór het einde van de huurovereenkomst als uiterste datum beschouwd (als de problemen zich dan ook pas voordoen).

Houtskeletbouw info

2 reacties ·

Reactie van kinebo

Architecte Coby Manders - 03 2349631

Elisabethlaan 117A, Berchem 2600

Kopen of bouwen? Bouwen traditioneel of hsb?

Reactie van kinebo

Als het er op aan zou komen tussen een bestaande bouw aan te kopen en te renoveren aan 6% BTW of nieuwbouw (zelfs aan de voor de bouw van een eerste eigen woning schandalige en mafiose 21% BTW)... resoluut voor nieuwbouw gaan net zoals en op de manier die ik hierboven lees. Nieuwbouw komt op het einde van de rit goedkoper uit, geen verassingen en bijkomende miserie als je het goed opvolgt. Met vallen opstaan geleerd...

Wat moet er in het lastenboek staan voor de bouw van SOD woning

Reactie van kinebo

SOD ervaring: idd iets duurder als je bv. de bouwdelen appart vergelijkt bv. uitgraven kelderverdiep, de bouw van de kelder, enz.. Anderzijds was het % architectkost 4% en als we met dezelfde architect zonder SOD bouwden 7,5%.

1 2 · Volgende