kas

Lid sinds 20/10/2017

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 593 vragen beantwoord
  • 32 vragen goed beantwoord
  • 90 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
kas Andere professioneel

Geschiedenis

Een aannemer op het oog
7 reacties · · #Bouwen
Reactie van kas

Natuurlijk loopt het zo'n vaart niet. 

Je moet er enkel rekening mee houden dat je een heel goede advocaat specialisatie media hebt.

Een serieuse diepe geldbeugel. 

Dat je algemene voorwaarden waterdicht zijn

En dat je moet voldoen aan de privacywetgeving, de GDPR , ....

Onlangs is er nog zo'n vonnis geweest, rechtbank 1ste aanleg, eind november /december 2018, begin 2019. Daar had een ' klant' een negatieve  review geschreven in verband met een electrowinkel of een telefoonwinkel. Winkel heeft klacht ingedient tegen webmaster en tegen de ' klant'.

Klant heeft moeten bekennen dat heel het verhaal verzonnen was. Was zelfs niet in de winkel geweest. 

Beide zijn veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan de winkel . Was ergens rond de 30-40.000€ per gedaagde,  met daar bovenop de rechtsplegingvergoeding, gerechtskosten.

Dus ja,inderdaad zo'n vaart loopt het natuurlijk niet. Maar je moet dan wel voldoende kapitaal hebben 

En inderdaad zijn er site's waar je zeer uitgebreid een recensie kunt schrijven over een aannemer of architect. Maar die worden zeer streng opgevolgd  24 u op24 u. 7d op 7d

Was het niet ergens op Bouwinfo bouwforum ? Daar is er zo'n geval geweest van een vrouw die haar architect op dat forum beschuldigde van afzetterij, bedrog, fraude .... had zelfs speciaal een website opgericht om medeslachtoffers te vinden. Die website heeft ze mogen sluiten, na veroordeling door de rechtbank.

@patricko . 

Ik denk dat je beter kunt uitgaan van : wat als  ... ? Dan van : wie zien wel.

Mijn voorkeur gaat uit naar het  eerste, liever goed voorbereid dan springen in het onbekende.

Bekijk
Ervaring vloeren
4 reacties · · #Bouwen
Reactie van kas

Binnen of Buiten ?

Ondergrond ? Doel ? Slaapkamer of eetkamer, salon of restaurant, badkamer of keuken?

Natuursteen, keramische tegel, gebakken tegel, plastiektegels, hout of parket?

Hier combinatie van blauwe hardsteen met plankenvloer, badkamer parket en tadelakt, slaapkamers houten planken ( lork)

Buiten kleiklinkers, boomse tegel, zandsteen en klampsteen.

Alles zelf gelegd of met behulp van vrienden en famillie

En 

hoe oud is de kapitein?

Bekijk
Reactie van kas

Omschrijf watje bedoelt met steenpuin. Is dit zuiver steenpuin of zit daar ook plasitek siliconekokers , pvc buis, kortom bouwafval in? 

Het is wel zo dat steenpuin veel water kan opnemen , vasthouden en dan vertraagt terug aan de bodem kan afgeven. Het wordt daarom veel gebruikt in de tuinbouw en vooral de druiventeelt. Nadeel is dat door dit water IN de steenbrokken deze ook zeer snel stuk vriezen en verbrokkelen. Als het steenpuin niet voldoende is aangedrild kunnen dus holtes ontstaan en daardoor de bovenliggende funderingslagen verzwakken en zelfs laten breken. 

Bijkomend ,strikt juridisch gezien heb je je schuldig gemaakt aan sluikstorten. Nu met zuiversteenpuin en of betonpuin is dit opgenomen als uitzondering maar als je meer dan steenpuin hebt gesmeten ?

Als de betonplaat 100% rust op een ringfundering.... god dan heb je eigenlijk wel een handige kruipruimte weggegooid. Ik denk aan de kruiwagen, enkele kisten met de dhalia's, zakken potgrond en oude bloempotten of die steunpalen voor de bomen of de boonstaken . 

Bekijk
Reactie van kas

Dit kun je zomaar niet 1.2.3 beantwoorden.

Wat is de ondergrond? Wat is het volume? Hoe is de vorm van het bad? Waarom terug glasmozaik? Kan er gewerkt worden met epoxy, liner, of rubberfolie? Kun je er aan met machines voor uit te breken voor te spuiten voor te sealen? 

Keuze glasmozaik is heel afhankelijk , het aanbod in Belgie voor zwembaden is eigenlijk klein in verhouding met andere materialen. Wil je echt mozaik dan zal je keuze rap naar Italie, spanje leiden. Oletten voor verschil in weersomstandigheden, niet alle buitenlandse tegeltjes zijn geschikt voor ons klimaat .

Lijm ? Zal afhangen welke type tegel, welke ondergrond en waar.

Produkt idem.

Boordsteen idem

Persoonlijke bedenking. Volgens mij hebt u al een vraag hierover gesteld ? Indien dit klopt en ik herinner me juist waren daar wat uitzettingsprobblemen, breuken, loskomen ??? Waarom laat u geen expert ter plaatse komen die samen met u de verschillende mogelijkheden bekijkt en de voor- of nadelen kan doorgeven ? Ik denk nu niet dadelijk aan een zwembadbouwer of tegelzetter want die gaan sowieso uit van hun eigen produktkennis maar eerder naar een architect, binnenhuisarchitect met ervaring in binnenzwembaden, als het bad binnen staat of naar een tuinarchitect die ervaring heeft met verschillende soorten zwembaden en de materialen voor opbouw. Deze mensen kunnen u al een reeks oplossingen aanreiken en kunnen eventueel de oorzaak vastleggen en in functie daarvan hun licht , advies en tegenspraak stellen naar de verschillende vakmensen toe.

  

Bekijk
Breedte voordeur
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van kas

Gevel vergroten ?

Grap natuurlijk, maar dit is zo'n persoonlijke gevoelsvraag dat je daar domweg niet op kunt antwoorden en al wat je antwoord is sowieso verkeerd.

Je doe me denken aan mijn vrouwe, 2 kleedjes in de hand: schat wat moet ik aantrekken ??? LEVENSGEVAARLIJKE SITUATIE . Eender wat je zegt, het is toch niet goed .

Bekijk
Reactie van kas

Ik denk dat je buur samen met zijn expert, zijn architect en verzekering een wraking van de gerechtsdeskundige aan het opstellen zijn. Een wraking van de gerechtsdeskundige is een vrij eenvoudige  procedure waarbij één van de partijen verzet aantekent wegens partijdigheid ( moeilijk te bewijzen ) en /of niet bevoegd kennis of deskundigheid  over de materie. ( rapper te bewijzen ) Proces moet herdaan worden .

Voor de rest

ik sluit mij voor 100% aan bij de laatste opmerking van charel en vind je manier van ons behandelen laag en achterbaks. Als je hulp vraagt dan geef je alle relevante informatie . 

Bekijk
Muur verankeren
1 reactie · · #Muren
Reactie van kas

- trekankers op de koppen 

- trekstangen tussen tegenoverstaande muurvlakken

- verankeren en verstevigen van de muurplaat

- zwaluwstaartkluisters slaan

- versterken van de fundering binnenmuur en of buitenmuur

- versterken van het dak- of zoldergebinte

- muur afbrekenen en hervlechten 

Info is niet voldoende en niet  accuraat genoeg om iets concreet te kunnen zeggen. 

Begot ge zou de verankering zelfs kunnen uitvoeren met ductape.

Bekijk
Reactie van kas

Van je vragen, wat staat er op papier ( email, brief, aangetekende zending ???) 

en wat hebben zij geantwoord op papier ( email, brief, aangetekend) ???

Denk dat daar alles om gaat draaien.

Voor gebrekkige uitvoeringen zoals dat laag muurtje , laat je in het proces verbaal van voorlopige oplevering de gebreken nauwgezet noteren . Je mag je bij een voorlopige oplevering altijd laten bijstaan door een technisch raadsman maar et kan zijn dat de tegenpartij het dan afbolt. Nooit een voorlopige oplevering aftekenenen als je er niet mee akkoord gaat of als er zaken die jij hebt vermeld er niet opstaan. 

Bekijk