karl81

Lid sinds 9/2/2017

  • Verbouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
karl81 Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Reactie van karl81

Hugo, ik heb heel goed begrepen dat Krefel geen keukens produceert en dat ze afhankelijk zijn van hun leveranciers. Maar toch heb ik helemaal geen begrip voor het standpunt van Krefel:

Ten eerste zeggen ze in de winkel, en zelfs bij navraag via e-mail zelf wel altijd dat je altijd fronten kunt nabestellen! Heb ik zelf 2 jaar geleden nog gehoord, toen we aan het kijken waren naar een vervanging van de toestellen. Absoluut geen probleem meneer, gewoon nabestellen. Dit jaar wilde ik bestellen en was het niet meer mogelijk. Ze liegen dus in de winkel. Verkooppraatjes, ja, maar dat ze het wel eerlijk spelen he.

Verder verwacht inderdaad niemand dat ze van alle fronten 10 jaar lang een stock aanleggen in alle mogelijke kleuren en maten, dus die woorden moet je me niet in de mond leggen. Maar je zou wel kunnen beslissen dat een bepaalde serie uit productie gaat maar wel nog een tijdlang op bestelling vervangstukken kunnen worden geleverd. Dat zijn afspraken die Krefel kan maken met de leverancier. En dat is in de meeste industrieen ook gewoon standaard. Moet je wat langer wachten op je deurtje, maar het kan wel nog nageleverd worden. De fabrikant heeft dan de grote machines op de nieuwe modellen omgeschakeld, en heeft nog een tijdlang een kleine machine over voor de oude serie. Als je, ook als winkelketen, belooft dat je 10 jaar lang kunt nabestellen dan moeten ze er voor zorgen dat dit ook met de leveranciers zo afgesproken is!

De praatjes en de verkooptrucs van Krefel zijn gewoon fundamenteel oneerlijk, en zeker NIET iets wat ik van zo'n grote winkelketen zou verwachten!

Bekijk
Bouwdiepte
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van karl81

15 meter maximale bouwdiepte is waarschijnlijk vastgelegd in het Gewestplan of RUP. Aangezien je gebouw van voor 1977 dateert, is dit geen probleem voor je bestaande constructie, maar het wordt dan wel moeilijk om hiervoor een nieuwe bouwvergunning te krijgen, aangezien deze niet aan het RUP zou voldoen.

Je kan dit voorleggen aan de Stedebouwkundige dienst van de gemeente, als je plannen indient en er op wijst dat het gebouw er legaal staat, dan zouden zij in staat moeten zijn vrij snel te zeggen of er een uitzondering kan worden gemaakt op het RUP of niet.

Bekijk
Vergunning voor tuinhuis?
3 reacties · · #Bouwen
Reactie van karl81

Bedankt voor je reactie!

Ik vraag liever niet bij de gemeente na, omdat ik er niet de aandacht op wil vestigen dat mijn tuinhuis misschien illegaal staat!

Uit je quote "In de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven" lees ik niet dat het om de achterperceelgrens gaat? Staat dat ergens anders gedefinieerd dan?

Het tuinhuis staat 1,5 meter van de achtergrens, maar 0,5 m van de zijgrens. Dus als het enkel om de achtergrens gaat dan is er geen probleem, maar ik vrees dat ook de linkerburen klacht kunnen indienen omdat het te dicht bij hun grond staat?

Bekijk