Jürgen Fonteyne

Lid sinds 19/12/2012

  • Architect
  • 0 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt
Jürgen Fonteyne Architect Privébericht

Geschiedenis

Hoe architect opzeggen?
3 reacties · · #Bouwen
Reactie van Jürgen Fonteyne

Geachte,

Jammer dat u het contractvoorstel vóór ondertekening niet goed hebt gelezen.  U wordt verondersteld leek te zijn in deze materie en het is dus uw goed recht op voorhand te weten waar u aan begint vooraleer u in zee gaat met een architect.

Als u éénzijdig het contract wil verbreken met uw architect, dient u wel met enkele zaken rekening te houden:

1. Als de architect de geldende wettelijke zaken toepast bij opzegging van het contract door de opdrachtgever (bouwheer) kan hij nog de helft van de te ontvangen erelonen factureren als vorm van schadevergoeding.  Hij zal u ook melden dat u niet verder kan werken met een ander architect zolang u nog erelonen verschuldigd bent aan hem.

2. Hij zal de orde van architecten en de gemeentelijke overheid verwittigen dat u niet langer beroep doet op zijn diensten in uw project.  Hierop zal u worden gevraagd de naam op te geven van uw nieuw aangestelde architect, want u kunt de werken niet verderzetten zonder toezicht door een ander architect, dit is wettelijk bepaald.

Ik denk dat u eens samen moet zitten met uw architect.  Bespreek goed welke taken hij nog voor u moet uitvoeren en vraag hem hierop een forfaitair ereloon vast te leggen.  Dan weet u waar u staat.

Ik weet natuurlijk niet om welke bouwwerken het gaat.  Maar wat betreft de vergoeding van 2000€ die hij tot op heden heeft ontvangen voor voorontwerp, ontwerp en alle administratieve verplichtingen m.b.t. de bouwvergunning, lijkt mij zeker niet overdreven.

Als je alsnog niet tot een akkoord komt en je wilt doorgaan met de contractbreuk, doe dit zeker aangetekend en steeds met gegronde reden als verweer.

Veel succes!

Bekijk