Jsamang

Lid sinds 19/12/2018

  • Bouwer
  • 8 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Spantendak isoleren met ringbalk
4 reacties · · #Bouwen
Reactie van Jsamang

Bedankt voor je reactie.

De muurisolatie loopt tot net boven de ringbalk. Ik kan dus de dakisolatie laten aansluiten aan mijn spouwmuurisolatie. Dus dan kan ik best vanaf mijn muurplaat tot in de punt isoleren. Dan is het buitenschild van de woning volledig ononderbroken. Kan het kwaad als ik mijn dampscherm aanbreng zoals in methode 2 ? Dus niet overal volledig tegen de isolatie aan. Dit zorgt voor het beste ononderbroken resultaat.

Alvast bedankt

Bekijk

Beste,

Omdat onze ramen tot net onder onze welfsels komen, moeten we van onze architect een ringbalk gieten van 20cm bovenop onze druklaag. Het ijzerwerk is momenteel volledig rondom geplaats voor in deze ringbalk (berekend door architect), dit is dus 1 geheel. Maar moet deze ringbalk verankerd worden in de druklaag of is dit niet nodig ? 

Alvast bedankt.

Bekijk
Diba halverwege isolatie
1 reactie · · #Muren

Hey ! 

Even een vraag ivm onze waterkering op gelijkvloers.  Onze aannemer heeft een stuk diba van 14 cm op onze ytong geplaatst tegen opstijgend vocht. Verder heeft hij vanaf deze diba naar de bovenkant van onze fundering alles ingesmeerd met kimflex. Nu wil hij onze diba van in de spouwmuur laten beginnen halverwege onze isolatieplaat (dikte 14cm dus op 7cm vastnagelen) die hierin vastnagelen en dan zo naar de buitenmuur leiden. Maar deze komt hoger als de diba van 14cm... Normaal zou dat in 1 stuk moeten zijn veronderstel ik maar kan het zijn dat dit een oude manier van werken is ? En kan het kwaad als het zo gedaan wordt ? 

Heb er een tekening bij gedaan van hoe het uitgevoerd is..

Alvast bedankt !

Bekijk
Ongelijke fundering
5 reacties · · #Fundering en kelder
Reactie van Jsamang

Hey,

Sorry. Het betreft een woning in baksteen ja. Maar ze hebben mij verteld dat dit teveel is om op te vangen met enkel mortel. Dus daarom dacht ik een beetje droge beton bij te storten en dan hierop inderdaad 1 laag funderingsblokken te metselen. Of zou het beter zijn om met platte stenen te werken ? Alvast bedankt ! 

Bekijk

Na op de bouw aangekomen te zijn, zagen we dat er over het putje heen gereden is (door de buurman) van de aansluiting op de riolering. Het bovenste deel van deze buis is een stuk afgebroken en naar beneden gevallen. Kan ik deze zelf vervangen of moet ik dit laten doen ? En wat zou me dit kosten ?

Bekijk

Hey,

Binnenkort beginnen onze funderingswerken. Maar nu zag ik iets eigenaardig op het plan, wat mij doet twijfelen. Namelijk de plaatsing van de energiebocht. Deze zit in een smalle hoek (zie afb.) waardoor de nutsvoorzieningen in een bocht aangesloten zouden moeten worden tegen de linkermuur van de wasplaats. Maar gaat dit geen problemen geven bij de aansluiting ? Moeten deze niet loodrecht naar boven aangesloten worden ? Ook vind ik de locatie waar de aarding naar boven komt vreemd.. moet deze niet in de buurt liggen van de meterkast ? (Mij lijkt het logischer dan dat de energiebocht naar de rechterkant van de deur geplaats zou worden of ben ik hier mis ?

Bedankt Alvast !

Bekijk
Metsboog
2 reacties · · #Buitenschrijnwerk

Welke materialen zou ik het best gebruiken voor een metsboog te maken ? Zou ik hier spaanplaat voor kunnen gebruiken of toch eerder een multiplex of ... ?

Bekijk
Dakspanten van 24 cm of 30 cm ?
7 reacties · · #Dak

Even een vraag ivm ons zadeldak. Onze architect raad aan om onze dakconstructie op te trekken uit spanten van 30 cm dik, maar het dikste dat ik overal hoor is 24 cm... Zelfs onze dakwerker vindt 24 genoeg maar onze architect niet. Is het echt noodzakelijk om spanten van 30 cm te gebruiken of zijn dunnere ook goed ? Want onze architect wil hier namelijk absoluut niet van afwijken, ook niet op onze vraag of het evt. niet dunner kan ivm isolatie, prijs, ... 

Alvast bedankt !

Bekijk