Livios: Bouwen aan morgen


john mentens

  Lid sinds 07/01/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 07/01/2014
 • 3 vragen gesteld
 • 15 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 2 bedankjes ontvangen
 • 5 leden bedankt


john mentens
 • Verbouwer | Woont in PAAL Beringen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van gery

Rond het bewuste tijdstip is er waarschijnlijk een gezamenlijke lekstroom van meer dan 30mA, dus je zal moeten uitzoeken wat er allemaal gelijktijdig werkt op dat moment.

Dat is dus het nadeel van de volledige installatie op één 30mA te zetten.

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van idur

Ik ben geen voorstander van een volledige installatie achter een 30mA,en zeker niet in een installatie met+/- 90 zekeringen. Als je een beperkt verlies hebt op sommige kringen(5 a 10mA) dan zit je al snel aan 30mA met een uitval van de hele installatie. Met wat oudere ijskasten en en diepvriezers is dit een reële mogelijkheid(slechtwerkende condensators). Deze kleine verliezen zijn bijna niet op te sporen. 

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van john mentens

beste Idur, ik begrijp je redenering volkomen. Daarom hebben we ook al onze toestellen, micro, stoomoven, 4 diepvriezers/frigo's, vaatwasser, wasmachine, droogkast op redelijk korte termijn vervangen: de gemiddelde ouderdom van deze toestellen is amper 3 jaar, minumum klasse A ++.  Maar u hebt een punt, gezien de grootte van de installatie. Hoe je het ook draait of keert, de afzekering op 30 mA zal een heikel punt blijven in de toekomst. Langs de andere kant is een installatie met 90 automaten, verdeeld over 4 automatenkasten makkelijk controleerbaar door eliminatie. Het probleem werd ondertussen gelokaliseerd en situeerde zich in een circuit met automaat voor de bediening van 8 buiten ledlampen (voorgevel). Alvast bedankt voor uw reactie. Groeten, John

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van Charel

Van de andere kant:

Die bijkomende diff van 30 mA is er gekomen voor die gevallen waar er extra beveiliging gewenst is en dat zijn bijvoorbeeld de van nature meestal vochtigere ruimte's zoals badkamers en wasplaatsen. 

Voor alle overige toepassingen is uiteraard een diff van 300 mA een meer dan voldoende beveiliging, we hoeven die niet zwaarder te beveiligen dan nodig, zeker niet als dat een aantal ongemakken met zich kan meebrengen.

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van Roland Contreras

Ik heb eens een min of meer gelijkaardig geval gehad, wel op willekeurige tijdstippen. Om het op te sporen ben ik uiteindelijk alle stopcontacten gaan openmaken en uitkuisen met een sterke stofzuiger. Het bleek dat in een bepald stopcontact spinnen woonden die op willekeurig tijdstippen de 30mA zekering lieten afgaan. Ik had voordien ook meerdere elektriekers gecontacteerd om de weerstand op de circuits uit te meten, maar er is nooit iemand willen komen. 

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van Kris M

De dag dat je 30 mA diff uitvalt als je net enkele dagen weg bent zodat je de inhoud van je diepvriezers mag wegkieperen bij thuiskomst zal je t betreuren dat je geen 300 mA diff geplaatst hebt met enkel de circuits naar natte ruimtes op 30 mA.  

Uitvallen diff 30 mA

17 reacties ·

Reactie van Hugo C.

De dag dat je 30 mA diff uitvalt als je net enkele dagen weg bent zodat je de inhoud van je diepvriezers mag wegkieperen bij thuiskomst zal je t betreuren dat je geen 300 mA diff geplaatst hebt met enkel de circuits naar natte ruimtes op 30 mA.  

Dit in de veronderstelling dat er blijvend of sporadisch ergens een verliesstroom ontstaat kleiner dan 300mA. Maar dat is ook een gok. Nu ter informatie: een diepvries die gedurende 14 dagen rottend vlees in de kuip had, daar 

mag je en de inhoud en de diepvriezer weggooien. De stank die krijg je er niet meer uit.

Dat kan je dus tegenkomen als de zorgzame huisvader voor het vertrek op reis toch enkele automatische 

zekeringen afschakelt voor de veiligheid.

Witte vlekken na afbijten verf van beuken deurtjes met bijtende soda

Reactie van john mentens

Beste petraspin, ben 35 jaren schilder geweest en heb dit ook meegemaakt en daarom de volgende vragen, hoe heb je de bijtende soda aangebracht : met kwast of vod, vertikaal of horizontaal geplaatste deurtjes , % verdunning van de soda ? Hierdoor doet de soda met ongelijke kracht haar werk nml grondiger en dieper op plaatsen waar veel soda aanwezig was. De oplossing heb ik gevonden in het afdekken van de deurtjes (horizontaal geplaatst op schragen )met een vochtige in soda gedrenkte doek ( bv een laken )en deze EGAAL zonder plooien leggen op de deuren en dit om het half uur te herhalen tot het gewenste resultaat er was. Het is belangrijk dat deze doek mooi plat verspreid is over de deur en met een gelijke vochtigheid. Dit kan je eens proberen met een deurtje. 2de mogelijkheid is het aanbrengen van ontweringswater, hierbij speelt de verdeling van het produkt minder een rol, maar dit is eigenlijk een product voornamelijk voor eik en naspoelen is noodzakelijk, maar geen azijn gebruiken. Ten 3de hoe gaan de deuren afgewerkt worden : met kleurloze vernis of met een getinte beits: hoe lichter de beits des te beter voor het eindresultaat. Een 4de punt is eventueel de deuren te laten zandstralen in een geschikte toepassing (droog of nat ) Een 5de punt , als het vorige niet meer lukt omdat de sodavlekken te diep zitten, is het lakken van de deuren met acrylaatgrondverf en lak nog een ultieme oplossing.              Ik wil je niet ontmoedigen, maar denk dat het door u toegepaste procede onomkeerbaar is, maar op afstand zoiets beoordelen is moeilijk. The best off luck. 

Oude houten draagbalk vervangen

Reactie van john mentens

Beste Ivgastel,

Ik kan op afstand moeilijk de situatie inschatten, maar cruciaal zijn : wat moet die 7 m lange balk ondersteunen : een bewoonbare oppervlakte ook met houten roostering? Wat ik zeer zeker niet zou onderschatten zijn de 2 punten waarop deze balk komt te liggen. Ik zat met een in mijn ogen vergelijkbare situatie en heb de dragers van de balk moeten inbetonneren tot op vaste grond van mijn architect. Deze dragers werden later practisch onzichtbaar weggewerkt in het geheel omdat ik 1 drager zo kon plaatsen dat deze in de binnenmuur en spouw zit en nadien de buitenschil van de woning  werd bekleed met 10 cm isolatie + een afwerking met STO materialen.Nu heb ik wel een buitenmuur met een totale dikte van +/- 45 cm maar dat zie ik aan mijn gasafrekening. Misschien  enkele foto's doorsturen, indien mogelijk, omwille van mijn interesse voor deze materie.                                                            Mvg.     Den John

STROOM ???

27 reacties ·

Reactie van john mentens

Ik begrijp niet dat de moderator op het item " STROOM ??? " nog niet heeft ingegrepen.

Wat een onzin en wat voor een taalgebruik !

1 2 · Volgende