Joele

Lid sinds 10/12/2018

  • Andere particulier
  • 2 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Joele Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Na veel te lezen en veel te spreken met loodgieters over de vervanging van mijn oude installatie door een condensatieketel zie ik de bomen door het bos niet meer. 

De situatie: oude ketel moet vervangen worden in een oud herenhuis, bewoond door momenteel 1 persoon maar worden er mogelijks twee (ooit), 8 radiatoren in totaal, worden er misschien 10, geen regendouche (ook nooit van plan), slecht geïsoleerd. wel pas nieuwe ramen.

De ene zweert bij Vaillant (346 wordt hier aangeraden, daarover zijn  3 mannen eens). De ander bij Junkers, maar verder geen info gekregen over thermostaat ed. en een derde kiest resoluut voor Viessman 100-series. Van elk merk heb ik wel een offerte liggen die ongeveer even duur uitkomt, dus de prijs zou het dan niet meer zijn. 

Is er werkelijk een verschil in kwaliteit?

Of een installatie van een boiler nodig is, is mij ook een vaag gegeven. Mij lijkt het dat dit vooral nodig is, wanneer je met een gezin woont en je tegelijk enkele kranen wil openzetten. Kan dat kloppen? Voor een single persoon in een (redelijk groot) huis of een koppel (in datzelfde huis) lijkt me dat overbodig.

Ook het externe expansievat zijn de meesten het niet over eens. Voor de ene is het interne expansievat van 10liter voldoende, maar de andere wil graag een exter expansievat plaatsen van 18liter. Wat is het voordeel van het wel te hebben? of het nadeel?

En dan de laatste: hoe bepaalt men de diameter van de concentrische schouw? 60/100 - 80/125 ? wat is het beste.

Bekijk
Reactie van Joele

Ik krijg mijn huis wel warm, dat is geen probleem. Ik wilde maar bedoelen, dat ook al is het buiten 30 graden, bij mij is het zonder verwarming op te zetten dan misschien 20 graden. In de winter is dat verschil niet groter en zelfs omgekeerd. Vandaag is het buiten misschien 5° , en binnen volgens de thermostaat 15°.

ik snap dat van de curves eigenlijk niet zo goed. en daardoor waarschijnlijk het voordeel ook niet.

Dus als het koud is buiten, gaat mijn ketel water opwarmen en radiatoren opwarmen? Ook al ben ik niet thuis? Dat is toch niet wenselijk?

Ik heb geen thermostatische kranen, maar nog van die oude die je ook wel halfopen kan zetten.

Ik denk dat ik "bang" ben om geen controle meer te hebben over de ketel en dat hij gaat stoken wanneer het niet nodig is.

Bekijk