Livios: Bouwen aan morgen


Jin

  Lid sinds 26/05/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 26/05/2018
 • 3 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Jin
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Voldoet sonoff aan keuring voorwaarde

Reactie van idur

Deze switch schakelt volgens het schema wel degelijk 230v en wordt volgens mij aanzien als schakelaar. Voor zover ik weet moet schakelmateriaal dat op de Belgische markt wordt verdeeld het keurmerk CEBEC hebben, als dit er niet opstaat is dit een probleem bij keuring. 

Voldoet sonoff aan keuring voorwaarde

Reactie van Nick 61

Indien je van hetzelfde merk ook de stopkontakten wenst te nemen ga je wel een probleem hebben  met de keuring want Nederlandse stopkontakten ̂met kemakeur hebben randaarde die in België niet toegestaan is hier is het verplicht met penaarde te werken en cebec  gekeurde stopkontakten en schakelaars

Voldoet sonoff aan keuring voorwaarde

Reactie van mbbs1024

Is tegenwoordig een CE label niet voldoende ?
Nationale normen worden toch stilaan vervangen door EU normen.

In Telecom is dat in ieder geval al jaren het geval, geen idee eigenlijk voor elektriciteit, vandaar deze vraag.

Indien dat niet het geval is, zou het wel eens hoog tijd worden dat dat ook eens gelijkgetrokken wordt in de ganse EU.

Stedelijkbouwkundig geweigerd. te groot bouwvolume

Reactie van Hugo C.

Het stad? Is het ***A***? Probeer de bouwcode of bouwrichtlijnen te bemachtigen en zie na of uw bouwplannen hieraan voldoen. Voldoen uw bouwplannen of zijn het vaag omschreven inbreuken dan kun je altijd overwegen om naderhand in beroep te gaan bij het provinciebestuur.

Stedelijkbouwkundig geweigerd. te groot bouwvolume

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Geachte

Wat zegt uw architect  ?

Even de volgende vragenlijst  :

* wat zeggen de plaatselijke bouwvoorschriften (BPA, RUP, stedelijke verordening ? )

* merkt u bij lezing dat u deze voorschriften overschrijdt ?

* Is er een kans dat u mits aanpassing van de voorgenomen plannen alsnog uw bijbouw kunt realiseren, zij het onder gewijzigde vorm ? Mits misschien enkele minimale afwijkingen van het toegelatene, want ook dat laatste kan  ?

Astrid CLABOTS

CLABOTS Advocaten

Stedelijkbouwkundig geweigerd. te groot bouwvolume

Reactie van HugoCo

Hetgeen hier van belang is, is de toegelaten bouwdiepte van het hoofdgebouw. Ik heb begrepen dat het hoofdgebouw nu een bouwdiepte heeft van 12m. Aangezien het gebouw zich in 't stad bevindt neem ik aan dat het een rijwoning is.Wat is de bouwdiepte bij de buren en wat zeggen de stedenbouwkundige voorschriften? Gewoonlijk beginnen dan de regels van bezonning en belichting voor de buren een rol te spelen. De gelijkvloerse verdieping dichtbouwen werd in een ver verleden toegelaten of zelfs verplicht bij appartementsgebouwen om voldoende autostaanplaatsen te kunnen voorzien. De buren hadden daar in het geheel geen hinder van.Vandaag moet minstens 20% van het terrein onbebouwd blijven voor groenvoorziening.

Stedelijkbouwkundig geweigerd. te groot bouwvolume

Reactie van Jin

idd, ik ben naar het stadhuis gegaan. ze hebben niet echt een voorschrift gegeven maar als opmerking gegeven dat het te veel gebouwd is.

Het is een gebouw in het stad. het gaat over een rijwoning aan een hoek. de bouwdiepte was x max aantal meter (dacht 18m).

er was idd ook iets versteld iets van 20% groen gebied.

het gaat hier over sint-niklaas.

Stedelijkbouwkundig attest geweigerd

Het gaat hier om een eengezinswoning, breedte van 7 op 26 gebouwd. enkel het voorste stuk 7 op 12  heeft een 2de verdieping. ik zou de achterkant van 7 op 14 daarboven bijbouwen.

Ik was van plan om een bijbouwing te doen in het stad x.

Volgens het stadhuis van x is mijn bouwparceel te vol gebouwd (lees: te veel bouwvolume) waardoor ik niet meer kan bijbouwen.

Maar in het verleden heeft men de achterkant  gebouwd met extra dikke muren, met als bedoeling in de toekomst te kunnen bouwen.

volgens het stadhuis x zegt men dat er geen kans is dat er een goedkeuring gaat komen.

is er een manier om dit toch te laten lukken? toch indienen en in beroep gaan? parceel op een of andere manier opsplitsen?