jhalfmoon

Lid sinds 24/1/2019

  • Verbouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
jhalfmoon Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Vloer allesbehalve vlak na egaliseren
19 reacties · · #Vloer
Reactie van jhalfmoon

Hoi Sas,

Ik ("wij") hebben eind december de sleutel van ons nieuwe huis, bouwjaar '92, ontvangen. Er komt vloerverwarming en lammelparket in/op de vloer. Nadat ik de oude tegelvloer had verwijderd hoorde ik van de vloerboer dat egaliseren, ondanks eerder navragen, toch nodig was. 4 zakken egaline en 4 uur werk verder, met behulp van de buurman, dacht ik dat de klus geklaard was. Dat was precies 7 dagen geleden.

Helaas had ik exact hetzelfde probleem als jij: golven en bobbels. Weliswaar veel kleiner dan die jij had, om en nabij de 3mm max totale hoogteverschil, maar toch nog veel teveel. Ik heb vervolgens 2 dagen later 4 uur lang met een komschijf/haakseslijper de vloer zitten vlakken. Ik was begonnen met jou techniek: groot aluminium lineaal en potlood. Een uurtje later ontdekte ik dat het veel simpeler was om een dikke bouwlamp op de rand van de vloer te zetten en op het oog de boel te vlakken, met af en toe het lineaal en wat streepjes zetten voor het exactere werk. Het resultaat was een redelijk mooie, vlakke vloer. Maar inderdaad, wat een klus. Pfffff.

Oorzaak van de golven was vrij zeker dat elke 25kg zak EM10 Sakrete Egalisator was gemengd met het minimum van de aanbevolen hoeveelheid: 5.7 Liter. Als daar 6 liter voor gebruikt was, wat de aanbevolen maximum hoeveelheid is, dan had het geheel veel vloeibaarder geweest en had ik waarschijnlijk geen of veel minder golvingen gehad. Voor wie ook zelf wil gaan egaliseren : Let dus op. Lijkt makkelijk, maar dan moet je het wel goed doen ;-)

Cheerio,

Johnny

Bekijk