Livios: Bouwen aan morgen


Jempi

  Lid sinds 01/10/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 01/10/2014
 • 6 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Jempi
 • Andere particulier | Woont in Landen
Privébericht

Geschiedenis


EPC

Wij hebben op ons dak van 17 nieuwbouw appartementen zonnepanelen staan voor elektriciteit in de gemeenschappelijke delen en de 2 liften. Heeft dat ook gevolg voor het EPC van onze appartementen die we nog moeten krijgen?

EPC

Reactie van stefvdc

Gaat het over een nieuwbouw ? dan vermoed ik dat je EPB bedoeld.

Als de PV panelen aangesloten zijn op de teller van gemeenschappelijke delen hebben deze geen  invloed op het E-peil van de individuele appartementen. 

Voorlopige oplevering gemeenschappelijke delen appartement en bankwaarborg.

Reactie van stefvdc

Je spreekt van de voorlopige oplevering.
Als de gemeenschappelijke delen afgewerkt zijn zou voor dat gedeelte een voorlopige oplevering kunnen gebeuren. Op dat ogenblik ( na opstellen van PV van voorlopige oplevering met bijhorende opmerkingen ) begint de warborgtermijn van 1 jaar. Na dat jaar volgt de definitieve oplevering - als de opmerkingen zijn opgelost - en wordt de waarborg vrijgegeven.

Maar de waarborg zal hoogstwaarschijnlijk bepaald zijn op het bedrag van de volledige bouw en zou dus maar pro rato mogen vrijgegeven worden.

Laminaat uit één stuk

Ik wil mijn bovenverdieping volledig doen met laminaat. Is het mogelijk om 3 slaapkamers te doen zonder tussenlat (entreporte) naar de gang toe? Zie foto. Dit wil ik vermijden dus.

Indien ja, hoe neem ik mùij daar het beste voor.

Indien neen, waar zet ik dan het beste de tussenlat? Onder de deur als ze toe, voor of achter de deur als ze toe is?

opstijgend vocht?

1 reactie ·
Ik heb last van vocht in de muren van mijn woning. Is dit opstijgend vocht of ander afkomstig van leidingen of riolering? Ik las veel over firma's die dit onderzoeken, maar verneem dat de meeste firma's alles als opstijgend vocht behandelen voor veel geld en dan blijkt dat achteraf niet de juiste diagnose te zijn. Kunt u mij een eerlijke betrouwbare firma(s) aanraden hiervoor (streek 3400 Landen).

opstijgend vocht?

1 reactie ·

Reactie van Vochtadvies

Kijk altijd eerst de watermeter na op mogelijk verlies gedurende 8 uren. Laat vervolgens de afvoeren nakijken op mogelijke defecten.  Dergelijke oorzaken zijn steeds gedekt binnen uw brandverzekering.
Opstijgend vocht is NOOIT een oorzaak maar enkel een klein deel van de zichtbare gevolgschade van een andere oorzaak.  Lees meer op www.humida.be .
19 van de 20 vochtanalyses blijken inderdaad zeer ver te liggen van de echte oorzaak van al de gestelde vochtproblemen.
Als leek is het niet makkelijk om hierin te oordelen.
Met het handboek en een beetje logisch nadenken kom je echter al heel ver.
Groeten
Vochtadvies