Livios: Bouwen aan morgen


Jempi

  Lid sinds 01/10/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 01/10/2014
 • 14 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Jempi
 • Andere particulier | Woont in Landen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Opleveringen wet Breyne?

1 reactie ·

Is een voorlopige oplevering (wet Breyne) geldig zonder aanwezigheid en handtekening van de architect van het gebouw? Syndicus en promotor hebben alles onder elkaar geregeld en getekend zonder ons medeweten.

Wat naar definitieve oplevering toe? Voor- en nadelen voor promotor of voor ons als definitieve oplevering niet zou plaats vinden?

Appartemenstgebouw met 17 appartementen.

Opleveringen wet Breyne?

1 reactie ·

Reactie van Brisardmario

De wet van breyne beoogt en beschermt de consument,Let op er is een verschil .de 10 jarige aansprakelijkheid

Normaal gezien .tekenen met de architect kan geen kwaad,vraag het vriendelijke

Lukt dit niet is er ook nog klacht neerleggen bij  het fgov dat onder wet van breyne valt

EPDM op Roofing?

3 reacties ·

Reactie van Jempi

Bedankt voor het antwoord (schrik voor condens). Vraag blijft nog: onder onze roofing ligt al isolatie en dus dient de EPDM rechtstreeks op de roofing geplakt te worden. Roofing geeft toch altijd kleine stofdeeltjes af; is er dan geen probleem voor het plakken en vooral het blijven vastzitten? Kunt ge de gewone EPDM lijm hiervoor ook gebruiken of is er iets speciaals?

EPDM op Roofing?

3 reacties ·

Reactie van Charel

Sowieso meen ik dat je een bestaand roofingdak beter met een hoogkwalitatieve roofing (bijv, Derbigum) kunt vernieuwen ipv hiervoor een totaal ander materiaal te nemen.

Ik zie ook de meerwaarde van die epdm niet in.

Zonnepanelen voor gemene delen appartement brengen te veel op!

Wij hebben in een appartementsblok van 17 appartemeneten zonnepanelen voor het verbruik in de gemeenschappelijke delen en liften. Wij produceren echter te veel elektriciteit en dat gaat dan volledig verloren. Is daar een oplossing voor; zodat het overschot zou kunnen verdeeld worden over de privatieven?

Zonnepanelen voor gemene delen appartement brengen te veel op!

Reactie van Kris M

Ook in Nederland gaat de “terugdraaiende teller” regeling (salderen noemen ze dat daar)  binnen enkele jaren voor de schop.  Vandaag krijg je in Nl nog een (kleine) vergoeding als je meer opwekt dan verbruikt.  Het aan meerdere woningen koppelen van zonnepanelen lijkt ook in Nl niet te mogen ...

Voorts is het niet meer dan normaal dat de huidige tellerterugdraairegeling bijgestuurd wordt want van de huidige regeling zijn de zonnepaneellozen de pineut en dat is ook niet fair.  (k Heb zelf zonnepanelen)

De kost van het distributienet wordt in hoofdzaak bepaald door het piekvermogen dat moet kunnen afgehandeld worden.  Vandaar dat de verdeling van deze kost pro rata de gesaldeerde afgenomen stroom ter discussie staat.  

Zonnepanelen voor gemene delen appartement brengen te veel op!

Reactie van silliew

hej kris,  en andere

-1- volgens mijn info zijn er in nederland zeker twee bedrijven die apparaten verkopen om "een"PV installatie AFWISSELEND te verbinden met wooneeenheden. Die afwisseling is belangrijk om altijd een volledig scheiding tussen de elect.installatie van die "wooneenheden" te behouden. In praktijk heb je op één ogenblik enkel EEN-naar-EEN koppeling. Ik ben bijzonder nieuwsgierig naar de exacte regels waarom zo'n systeem zou verboden zijn.

-2- In verband met alternatieve aanrekeningen, bvb op basis van piekvermogens. De hoofdmoot van PV-installaties heeft een "Watt-Piek-vermogen"  van 3,5kWp - dat is maximaal 15Ampere injectie, terwijl de meeste woooneenheden een netaansluiting hebben van 40A, dat is nodig wegens samen gebruik van: Keukentoestellen, Strijk, Wasmach, Droogk, Afwasmach, . . .  Met 40A kan je bijna 10kW uit het net halen. Piekvermogen van consumptie is dus VEEL hoger dan dat voor injectie. Het argument dat er belangrijke aanpassingen nodig zijn om het net te "verzwaren" wegens PV is zwaar overroepen. Het echte probleem: zowel reglementen als netbeherders zijn gegroeid vanuit één concept: -een sterstructuur voor energie-distributie met grote-centrales die leveren aan veel kleine-verbruikers. Vandaar dat Netbeheerders en de staat de volle-pot aanrekenen om mijn energie-overschot tot bij mijn buur te brengen, in werkelijkheid zit daat 50cm publieke koperdraad tussen :-)

Garage in parking appartementsgebouw.

Wij hebben een nieuwbouwappartement gekocht met een afgesloten garage (3 garages en 14 open parkings) in de parking in kelder. Na keuring brandweer, hadden die 3 afgesloten garages daar niet mogen staan en hadden dat ook open parkings moeten zijn. Aangezien er boven mijn sectionaalpoort gaan plaats is voor een opening te maken, moet ik nu een opening van 1 m² maken in mijn poort, waardoor het mogelijk is om te blussen met brandslang als er ooit vuur komt en dat er dan ook verluchting is in de garage. Is er hier iemand die mij een goed voorstel kan doen om dit probleem op te lossen? Ik had gezien dat er sectionaal poorten bestaan met venster in. Ik dacht dit te doen, maar dan zonder glas. Ik kan dat echter nergens apart vinden of kopen. Iemand een idee en vooral waar kan ik de oplossing vinden,

Garage in parking appartementsgebouw.

Reactie van Kris M

Rare eis van de brandweer.  Gans België staat vol met ondergrondse garages met volledig afgesloten garagepoorten.  Gesloten garageboxen zijn natuurlijk breder dan parkeerplaatsen.  Heb je meer details van het brandweerverslag?

1 2 3 · Volgende