Livios: Bouwen aan morgen


Jempi

  Lid sinds 01/10/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 01/10/2014
 • 7 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Jempi
 • Andere particulier | Woont in Landen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Specifieke inhoud PID dossier

Nergens kan ik de keuringen vinden die in het PID dossier voor nieuwbouw appartementen dienen aanwezig te zijn: ik denk dan aan elektriciteit, water, gas, vuil water, hemelwater, enz. Waar kan ik hierover een wettelijke tekst terug vinden?

EPC

Reactie van stefvdc

Gaat het over een nieuwbouw ? dan vermoed ik dat je EPB bedoeld.

Als de PV panelen aangesloten zijn op de teller van gemeenschappelijke delen hebben deze geen  invloed op het E-peil van de individuele appartementen. 

EPC

Wij hebben op ons dak van 17 nieuwbouw appartementen zonnepanelen staan voor elektriciteit in de gemeenschappelijke delen en de 2 liften. Heeft dat ook gevolg voor het EPC van onze appartementen die we nog moeten krijgen?

Voorlopige oplevering gemeenschappelijke delen appartement en bankwaarborg.

Reactie van stefvdc

Je spreekt van de voorlopige oplevering.
Als de gemeenschappelijke delen afgewerkt zijn zou voor dat gedeelte een voorlopige oplevering kunnen gebeuren. Op dat ogenblik ( na opstellen van PV van voorlopige oplevering met bijhorende opmerkingen ) begint de warborgtermijn van 1 jaar. Na dat jaar volgt de definitieve oplevering - als de opmerkingen zijn opgelost - en wordt de waarborg vrijgegeven.

Maar de waarborg zal hoogstwaarschijnlijk bepaald zijn op het bedrag van de volledige bouw en zou dus maar pro rato mogen vrijgegeven worden.

Laminaat uit één stuk

Ik wil mijn bovenverdieping volledig doen met laminaat. Is het mogelijk om 3 slaapkamers te doen zonder tussenlat (entreporte) naar de gang toe? Zie foto. Dit wil ik vermijden dus.

Indien ja, hoe neem ik mùij daar het beste voor.

Indien neen, waar zet ik dan het beste de tussenlat? Onder de deur als ze toe, voor of achter de deur als ze toe is?

opstijgend vocht?

1 reactie ·
Ik heb last van vocht in de muren van mijn woning. Is dit opstijgend vocht of ander afkomstig van leidingen of riolering? Ik las veel over firma's die dit onderzoeken, maar verneem dat de meeste firma's alles als opstijgend vocht behandelen voor veel geld en dan blijkt dat achteraf niet de juiste diagnose te zijn. Kunt u mij een eerlijke betrouwbare firma(s) aanraden hiervoor (streek 3400 Landen).
1 2 · Volgende