Livios: Bouwen aan morgen


Jempi

  Lid sinds 01/10/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 01/10/2014
 • 12 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Jempi
 • Andere particulier | Woont in Landen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Garage in parking appartementsgebouw.

Wij hebben een nieuwbouwappartement gekocht met een afgesloten garage (3 garages en 14 open parkings) in de parking in kelder. Na keuring brandweer, hadden die 3 afgesloten garages daar niet mogen staan en hadden dat ook open parkings moeten zijn. Aangezien er boven mijn sectionaalpoort gaan plaats is voor een opening te maken, moet ik nu een opening van 1 m² maken in mijn poort, waardoor het mogelijk is om te blussen met brandslang als er ooit vuur komt en dat er dan ook verluchting is in de garage. Is er hier iemand die mij een goed voorstel kan doen om dit probleem op te lossen? Ik had gezien dat er sectionaal poorten bestaan met venster in. Ik dacht dit te doen, maar dan zonder glas. Ik kan dat echter nergens apart vinden of kopen. Iemand een idee en vooral waar kan ik de oplossing vinden,

Garage in parking appartementsgebouw.

Reactie van Kris M

Rare eis van de brandweer.  Gans België staat vol met ondergrondse garages met volledig afgesloten garagepoorten.  Gesloten garageboxen zijn natuurlijk breder dan parkeerplaatsen.  Heb je meer details van het brandweerverslag?

Afgesloten garagebox

1 reactie ·

Waar vind ik de reglementering in verband met de brandveiligheid over een gesloten garagebox in een kelderparking van een appartementsgebouw? Welke voorwaarden dienen er vervuld te worden?

Afgesloten garagebox

1 reactie ·

Reactie van Hugo C.

De basisakte van het gebouw bevat normaal alle plichten en rechten van de eigenaars zowel de gemeenschappelijke delen als de privatieve. Hiervoor kan u terecht bij de syndicus. Maar opgelet met "uw rechten". In de basisacte zijn gewoonlijk de standaardclausules opgenomen zoals een verbod voor opslag van brandstoffen. Maar bespreek het ook met uw verzekeraar. Niet zelden blijkt dat bij brand er totaal geen dekking is van de schade en, indien de oorzaak van de brand bewezen is, de betreffende eigenaar kan opdraaien voor alle schade.

Zonnepanelen voor gemene delen appartement brengen te veel op!

Wij hebben in een appartementsblok van 17 appartemeneten zonnepanelen voor het verbruik in de gemeenschappelijke delen en liften. Wij produceren echter te veel elektriciteit en dat gaat dan volledig verloren. Is daar een oplossing voor; zodat het overschot zou kunnen verdeeld worden over de privatieven?

PID dossier

1 reactie ·

Wie is bevoegd een PID dossier te controleren en te beslissen of er voldoende of onvoldoende in staat?

Wat als het niet voldoende is?

PID dossier

1 reactie ·

Reactie van Hugo C.

In principe stelt de veiligheidscoordinator dat op. Maar maak u geen illusies : u moet alle informatie aanleveren: contracten, plannen, bouwvergunning, gebruikte materialen, attesten enz..

Vraag is wat is voldoende, wie gaat zijn PID dossier na 40 -50 jaar nog terugvinden en wat zal de actuele waarde dan zijn van de info die er in staat. Bij verkoop van uw woning zal de notaris het PID-dossier bij de verkoper opvragen. Wat zijn de gevolgen als dat er niet is? Enkel de vermelding:"Geen postinterventiedossier"?

Beveiliging voorzetvenster?

Gisteren is hier in een nieuwe appartementsblok een voorzetvenster (ter beveiliging van een venster tot op de vloer) van het 3e verdiep naar beneden getuimeld. Gewoon uit de houders geschoven (het werken van aluminium bij warm weer volgens promotor). Ik vraag me nu af of daar geen beveiliging moet op staan om dat juist te voorkomen bij het lossen van schroeven dat naar beneden kan schuiven?

Specifieke inhoud PID dossier

Nergens kan ik de keuringen vinden die in het PID dossier voor nieuwbouw appartementen dienen aanwezig te zijn: ik denk dan aan elektriciteit, water, gas, vuil water, hemelwater, enz. Waar kan ik hierover een wettelijke tekst terug vinden?

1 2 · Volgende