Livios: Bouwen aan morgen


jejo

  Lid sinds 07/02/2018

 • Bouwer
 • Lid sinds 07/02/2018
 • 6 vragen gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 6 leden bedankt


jejo
 • Bouwer

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Gerecupereerde baksteen

1 reactie ·

Wij zien heel graag de gevelsteen: beerse klinker. We hebben 2 bedrijven gevonden die deze aanbieden. Vandaag zagen we ook het beerse klompje, (nieuwe steen). Daar gaven ze ons aan dat ze geen oude recuperatie steen van beerse klinker meer willen verkopen owv teveel klachten. de steen zou niet bestendig zijn tegen vorst en barsten vertronen, dit omdat er vroeger niet met spouwmuren werd gewerkt en de minder goede stenen binnenin werden gebruikt. Nu zou daar niet meer zo op gelet worden met volg dat die stenen openbarsten bij vriestemperaturen.

Echter bij informatie opzoeken online vind ik hier weinig over terug..

Iemand hier ervaringen mee??

Gerecupereerde baksteen

1 reactie ·

Reactie van kas

Waarom test je dit niet even zelf uit?

Haal enkele klinkers, laat ze gedurende enkele dagen vocht opzuigen in een emmer.

Leg de natte klinkers een paar dagen in de diepvries.

Laat ze ontdooien en tik er tegen met de hamer en bekijk de resultaten.

Kan je al een indicatie geven qua poreusiteit en vorstgevoeligheid. 

Duurtijd bouw

2 reacties ·

Hallo

We gaan bouwen, hebben een huurwoning gevonden (onze woning wordt volgende maand verkocht), we kunnen blijven wonen tot oktober 2017.

De huurwoning die we zouden willen komt ook dan vrij, we moeten nog contact opnemen met de eigenaars. Onze eerste contacten met de architect zijn gelegd. 

Nu vroeg ik me af wat jullie ervaringen zijn met de duurtijd van een een bouw. We gaan niet met een sleutel op de deur firma werken. 

Wat zou de gemiddelde duur zijn vooraleer een woning er staat (echt wel vanaf start: ct met architect tot het bewoonbaar is?) Dit zou handig zijn om wat een zich te hebben voor ons huurcontract.

Duurtijd bouw

2 reacties ·

Reactie van Kris M

Moeilijk te zeggen.  Probeer een bezttingsovereenkomst te bekomen die je vanaf  bv de 13e maand kan opzeggen met 1 maand vooropzeg.  De klassieke 3-6-9 voorziet in een schadevergoeding van 3/2/1 maand bij opzeg in jaar 1/2/3 bovenop de vooropzeg van 3 maand.  Verhuurder kan die vergoeding laten vallen uit goodwill maar heeft daar recht op als het huurcontract geregistreerd werd.

Duurtijd bouw

2 reacties ·

Reactie van Architect-expert Paul De Maesschalck

Reken toch maar op 1,5-2 jaar.  Het kan sneller, maar je moet met zulke planningen voldoende ruimte incalculeren, voor als er ns iets mis gaat.

www.arcopolo.com

Parket en vloerverwarming - ervaringen

Hallo

Wij zijn wat aan het informeren ivm vloerverwarming en parket. Initieel wilden we een vloerverwarming, met een natuursteun in de keuken, berging en hal, en in de living wilden we een parket leggen.

Heel wat artikels geven aan dat vloerverwarming met parket wel kan, toch lees je vaak een MAAR (opletten voor luchtvochtigheid, minder efficiënt voor, niet te warm...) Heeft iemand hier effectief ervaring mee en zou je dit wel of niet aanraden?

Andere optie is keramisch parket, maar dat ziet mijn partner niet zitten owv de tegels die door de lengte krom trekken en we al voorbeelden hebben gezien van grondig niveauverschillen in de vloeren, dit is iets wat we niet willen.

Tips en advies welkom!

Parket en vloerverwarming - ervaringen

Reactie van roland s

Hout is een slechte geleider van warmte daarom moet men bij de berekening van de installatie van vloerverwarming rekening houden met het deel onder parket.Uiteindelijk zal je er niet veel hinder van ondervinden want eens het vloeroppervlak is opgewarmd blijf je een constante temperatuur behouden.Vloerverwaring word bij het begin van het stookseizoen aangezet en word niet meer uitgeschakeld anders werkt het niet goed.Veel sucses.

Parket en vloerverwarming - ervaringen

Reactie van James Parketcenter

Vloerverwarming en parket vraagt enkele nodige stappen. Voordat je de vloer platst moet de vloerverwarming een 14 tal dagen gedraaid hebben. Bij plaatsing moet de verwarming uit zijn.

Het is wel goed om te kijken of de fabrikant bevestigd dat het parket geschikt is voor vloerverwarming, de meeste 'grotere' fabrikanten garanderen dit. Wel belangrijk de temperatuur aan de grond mag niet meer zijn dan 28°  en de luchtvochtigheid binnen moet tussen de 40 en 60% zijn. Wat in deze koude vriesdagen niet gemakkelijk te halen is.

Mijn bedrijf plaatst regelmatig parket op vloerverwarming en heeft daar weinig of geen problemen mee, mits de juiste producten en procedures te volgen.

James Heylen

Parketcenter Kuurne

Plannen landelijke halfopen woning

3 reacties ·

Hallo

Wij gaan bouwen, halfopen in landelijke stijl. Afmetingen zullen zijn: 8m breed tot max 15m diep, boven tot max 12 diep.

Iemand die hier plannen / voorbeelden van heeft die ons kunnen helpen inspireren? 

Plannen landelijke halfopen woning

3 reacties ·

Reactie van StaalBouw

Ik zou in eerste instantie veel rondrijden en foto's nemen van woningen die aan jullie verwachtingen beantwoorden en op basis daarvan al zelf iets proberen schetsen en een oplijsting maken van wat je zeker moet hebben en wat je eventueel bijkomend wenst.

Durf gerust hier en daar eens aan te bellen voor meer informatie betreffende bouwwijze en bouwpartners.

Zoek goed voorbereid een architect, bij voorkeur op aanraden of referenties verkregen van derden.

1 2 · Volgende