Livios: Bouwen aan morgen


JDK

  Lid sinds 07/03/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 07/03/2017
 • 5 vragen gesteld
 • 15 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 3 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


JDK
 • Andere particulier | Woont in Wilsele

Geschiedenis

1 2 · Volgende

1.5mm² op 20A

10 reacties ·

Reactie van JDK

Beste, 

Ik kan alleen maar beamen wat men u gezegd heeft. Ikzelf heb een beperkte kennis van electriciteit maar weet wel  hoe een bepaalde  draaddikte verzekerd moet worden. Ikzelf gebruik liever 10 ampère voor 1,5 mm en 16 ampère voor 2,5 mm. Best ook laten nazien of er een degelijke differentiel opstaat.

Veiligheid boven alles. 

Herkent iemand dit soort glasbreuk?

Reactie van JDK

Dag Fiere,

Het eerste wat er dient te gebeuren is via een aangetekend schrijven naar de installateur om hem in gebreke te stellen. U moet daar zelf niet aan prullen, anders zal men zeggen dat u de schade zelf hebt veroorzaakt. 

Veel succes

JDK

injecteren muren, geen resultaat na 2 jaar ?

Reactie van JDK

Beste,

Vocht in de woning is voor vele eigenaars een nachtmerrie. Een van de grootste oorzaken is opstijgend vocht door een slechte en/of versleten waterkering.

Heb ooit aan een firma een offerte gevraagd. Het was een vrij bekend bedrijf dat na een meting mij een voorstel had gedaan voor een injectering, zonder enige technische reden op te geven.

Bij een eenvoudige vochtmeting meet dit toestelletje enkel oppervlakkig het vocht van de plakkerij. Kunt ge geen bal mee aanvangen. Een gespecialiseerde en adequate meting kan enkel met een boring en analyse door een ervaren stielman, zoals men u al gezegd heeft.

Het voorstel om een nieuwe vochtwering te zetten Is mijns inzien een behandeling die de meeste kans op succes biedt.

Dit blijft wel een werk voor een stielman met ervaring.

Veel succes

Ledlamp met sensor

2 reacties ·

Reactie van idur

Als dit een enkelpolige schakelaar is(maar 2 aansluitklemmen) kan je de draden gewoon doorverbinden en zo de schakelaar buiten dienst stellen. Dan is er permanente spanning aanwezig op de lamp. 

Ledlamp met sensor

2 reacties ·

Reactie van JDK

Beste Idur ,

Dit is inderdaad een eenpolige schakelaar. Uw antwoord is net hetgeen ik net zocht.

Hartelijk dank voor uw snelle reactie.

JDK

Hout behandelen tegen insecten en schimmels

Beste,

Kan er mij iemand een duidelijk antwoord geven omtrent de voorbehandeling van hout. Het gaat hier over Noorse den die gaat gebruikt worden voor de opbouw van een blokhut.

Ik heb via een bedrijf dat in de houtverwerking zit gehoord dat bovenvermelde voorbehandeling de laatste jaren zinloos is, daar de beide producten die nodig  zijn om insecten en schimmels te bestrijden binnen deEurozone niet meer mag gebruikt worden, wegens te belastend voor de gezondheid en het milieu.

kan mij iemand zeggen wat er nu eigenlijk van waar is?

Mvg

JDK

Waterpomp

3 reacties ·

Reactie van Kris M

k Veronderstel dat je t over een warmtepomp hebt.

je moet lagetemperatuurverwarming hebben (bv vloerverwarming) om efficient een warmtepomp te kunnen inzetten.  Met een water-water (horizontaal of verticaal) haal je ook bij vrieskou een hoge COP.

probleem is evenwel dat gas thans 3 tot 4 keer goedkoper is dan electriciteit zodat je ondanks het gegeven dat 1 kwh electriciteit zo n 4 kwh warmte oplevert je ongeveer evenveel betaalt voor je verwarming en dit exclusief de afschrijvingskosten van de dure water-water warmtepomp.

Trouwens, zolang een deel v d electriciteit die we met z n allen samen verbruiken fossiel opgewekt wordt is het groene volksverlakkerij om warmtpompen te promoten.  Het “meerverbruik” vereist immers bijkomende fossiele stook die je beter thuis verstookt.  Rendement van t opwekken van electriciteit op fossiele brandstof is immers zeeer laag.

Waterpomp

3 reacties ·

Reactie van JDK

Beste Kris,

Bedankt voor uw deskundige uitleg.

Hiermee kan ik wel verder mee, waarvoor dank.

Groetjes Jean 

Waterpomp

3 reacties ·

Reactie van ID_DIM

Hallo,

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen (Lucht-water, water-water of geotherm).
Uitgaande van wat je beschrijft lijkt me dit de keuze van geotherm.
Dit zijn het duurste type warmtepompen waarbij men wel de hoogste rendementen kan halen.
De keuze verticaal of horizontaal hangt volledig af van de mogelijkheden tot plaatsing of boring.
Horizontaal (captatieveld) mag je rekenen als 2x te verwarmen oppervlakte (vertikaal is bijna altijd aangewezen). Je mag uitgaan dat zowel bij geotherm als water-water er nog een boring en voorstudie dient te komen die bijna zoveel kosten als de warmtepomp zelf (typisch al rond de 10K excl. BTW).

Lucht aanzuig (of het lucht-water warmtepomp) is veel schappelijker qua installatie en kostprijs. De rendementen zijn lager dan de geothermie (zeker in winterseizoen) maar kan qua kost beter gereduceerd worden via het plaatsen van fotovoltaische panelen (welke een weerstand voor bijverwarming kunnen compenseren). 

Ik durf eerlijkheidshalve te zeggen dat que installatie, gemak, economie en technisch een lucht-water meer aan te raden is in onze (BENELUX) streken. Geotherm is eerder geschikt indien men nieuwbouw heeft met veel ruimte. Water-water is mogelijk maar in 3/4 van Belgie krijgt men een negatief advies vanwege waterwinningsgebied of beschermde watertafels in de ondergrond.

MvG,Pvc buitenschrijnwerk vertoon stukjes waar geen folie opzit.

Reactie van JDK

Beste,

Ik kan mij voorstellen dat jullie het anders hadden gewild.

Heb ook al bij plaatsingen voorgevallen en het volgende gedaan:

Binnen de veertien dagen een aangetekend schrijven voor ingebrekestelling sturen , met vermelding dat anders u de herstelling zal laten uitvoeren door een andere plaatser, ten koste van het bedrijf waar u deze hebt besteld. Uiteraard dient u dan een datum op te geven.

Bij onderaaneming,  door het bedrijf zelf, blijft het bedrijf waar u de schrijnwerkerij gekocht heeft verantwoordelijk ,laat u zich niet afschepen.

Zorg voor een vervanging van de beschadigde schrijnwerkerij , anders wordt het prutswerk.

Vermeld dat u een copie van dit schrijven doorstuurt naar de Ombudsdienst .

Veel succes.

1 2 · Volgende