Jamezzz

Lid sinds 12/8/2013

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Jamezzz Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Aannemer totaalrenovatie
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van Jamezzz

Beste Chrismar,

Ik kan je eventueel aanraden contact op te nemen met een bedrijf dat specifiek gespecialiseerd is in de coördinatie en het opvolgen van bouwwerven. Ikzelf ben met hen in contact gekomen nadat ik maar nooit prijsoffertes vast kreeg. Zij hebben dat dan voor mij gedaan, maar je kunt met hen als het ware een pakket samenstellen met wat zij voor jou kunnen doen.

Dat kan gaan van een voorontwerp tot contact met een architect, de bouwvergunning aanvragen, zorgen voor de mogelijke premies, de offertes opvragen en vervolgens met elkaar vergelijken tot het bouwproject zelf volgen, de planning maken enzovoort. Ze doen dat in gans Vlaanderen, dus zeker ook in Antwerpen/Kempen. Het voordeel wat prijzen betreft is dat zij werken met allerlei aannemers in iedere specialisatie, maar met een kwaliteitslabel en dat ook in gans België.Ze zoeken dan vakmensen uit in uw streek. Omdat zij zoveel contacten hebben in de bouw en verbouw, kun je er ook zeker van zijn een zeer interessante prijs te krijgen.

Ondertussen zijn de werken bij ons dus klaar, en hebben zij ook de coördinatie en de planning voor ons geregeld. Dat was anders zeker niet te organiseren geweest. Wij werken allebei, en je moet toch precies wel weten hoe lang iets duurt en welke job erna moet gebeuren.

Bij mijn moeder is dat een paar jaar geleden fout gelopen: zij heeft een open keuken/living, met tegels die diagonaal liggen. Hoe de vork nu precies in de steel zit weet ik niet, maar in ieder geval heeft die bouwmeester zich behoorlijk vergist : nadat de tegels erin lagen kwam de chauffagist, en die heeft de stenen moeten doorzagen en weer dichtmaken. Dat kon niet anders, omdat ze dus diagonaal lagen en er al in zaten terwijl hij nog moest komen. Een andere onbegrijpelijke domme fout is de verwarming zelf: een zeer mooie muurverwarming, die geplaatst is na de elektricien waardoor de contactdozen achter de muurverwarming zitten en nooit gebruikt kunnen worden. Dat is dan een luxe-appartement … echt zonde.

Bekijk

Wij gaan verbouwen en ik vraag me af hoe anderen dat doen. We gaan ramen vervangen, een keuken installeren, een nieuwe vloer leggen in de living en de tuin aanleggen. Het is zo ingewikkeld vandaag om een prijs te krijgen van die mensen, tis alsof zij geen crisis kennen. Ik heb al 2 keer een afspraak gehad voor een offerte dat ze niet zijn komen kijken. We zijn nog maar bij het prijsvragen, maar ik loop nu al achter op mijn schema. Ik krijg mijn prijzen gewoon niet bijeen.

Bekijk
Houtworm?
4 reacties · · #Wanden en plafond
Reactie van Jamezzz

Ge moet eens kijken of het geen houtworm is. Dat gaatjes komen wanneer ze uitvliegen. Dan zijn ze terug weg, maar er zitten misschien nog meer houtwormen in uw hout.

Ge kunt uw hout laten behandelen tegen houtworm Ze spuiten dan product in uw hout. Als ge ene keer houtworm hebt, dan komen er toch nog anderen want dan is uw hout lekker! Ge kunt dat zelf doen, maar ge kunt dat ook laten doen, dan zijt ge zeker dat ze weg zijn en weg blijven.

Allee, ge zijt misschien niet meer alleen in uw huis

Bekijk
Mol in de tuin
10 reacties · · #Tuinaanleg en -onderhoud
Reactie van Jamezzz

Mollen ... tja, hebben wij ook jarenlang al mee te kampen gehad. In feite niet zo simpel op te lossen. Vergif beter niet als ge de katten niet wilt vergiftigen, zo'n ding met ultrasonisch geluid werkt ook niet, glas in de gangen gaf ook geen resultaat, ...

Wat bij ons het best heeft gewerkt, is simpelweg de tuinslang in een gang duwen en een ganse nacht laten lopen. Da kost misschien wat water, maar het is nie gevaarlijk, nie giftig, en de mollen houden niet van water en verhuizen. Nu kan het zijn dat ze weer terugkomen ... dan opnieuw vol water gieten ...

Bekijk