Jahro

Lid sinds 31/7/2018

  • Bouwer
  • 4 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt

Geschiedenis

Bijlenen voor bouwproject
1 reactie · · #Verbouwen

We hebben in 2018 een lening aangegaan voor zowel de grond als het huis. Het deel voor de bouwgrond is reeds opgenomen maar het deel voor het huis nog niet. Nu dat we bijna gaan beginnen bouwen, komt het toch iets duurder uit dan voorzien. We zouden zo'n 20.000 euro extra nodig hebben. Een persoonlijke lening aangaan kan niet, te duur. Lenen bij familie idem. Kan ik bij de bank vragen voor 20.000 euro extra en welke risico's/voorwaarden zijn hier aan verbonden? Hoe pak ik dit het beste aan? Of zijn er nog andere manieren? 

Bekijk

Volgende maand moet ik een lening aangaan om mijn grond te kunnen betalen. Bij een financiële instelling heb ik een heel gunstig tarief kunnen krijgen aan 1,82% vast 25j. Nu hadden we gepland dat we ook zeer snel zullen beginnen met bouwen maar dit zal pas later van start gaan dan gepland. Nu is mijn vraag of het het verstandigst is om ineens de hele pot (grond + woning) te lenen en na 6 maanden een reserveringscommissie van 0,15% te betalen of enkel nog maar voor de grond te lenen met het risico dat we tegen dat we starten met bouwen een slechtere lening hebben aangezien de rente zal beginnen stijgen. We zouden de hele pot kunnen lenen omdat we al een offerte hebben ontvangen. 

- De reserveringscommissie zullen we ca. 10 maanden moeten betalen en zal ca. 350 euro per maand kosten. 

- Vraag: kan je lenen bij twee verschillende banken (we zijn ook met twee), één voor de grond en één voor het huis?

- Vraag: weegt deze 3500 euro extra op tegen de extra kosten die gemaakt zouden worden omdat we tweemaal bij de notaris moeten passeren?

Bekijk
Verkoop hout
1 reactie · · #Tuinaanleg en -onderhoud

Binnenkort zal ik twee grote eiken laten kappen. Nu kreeg ik van de aannemer de vraag of ik het hout wil houden of dat hij het mag meenemen. Als hij het meeneemt, komt dit 200 euro goedkoper uit voor ons dan dat we het zouden houden. Maar waar kan ik dit hout verkopen en zou dit meer opbrengen dan 200 euro? Ik geloof dat het om zo'n 50m³ eikenhout gaat die de annemer in kkleine stukken zal zagen.

Bekijk
Warmtepomp maar geen zonnepanelen?
46 reacties · · #Energie

Ik zal binnenkort beginnen met bouwen. Graag wil ik mijn huis zo energieneutraal als mogelijk bouwen maar de meerkost die ik nu betaal zou ik op termijn wel graag terugwinnen. In eerste instantie willen we een warmtepomp laten zetten maar het is onzeker of we op termijn zonnepanelen kunnen plaatsen op het dak omdat er in de omgeving veel hoge bomen staan die het dak in de schaduw zullen zetten. Aangezien warmtepompen op elektriciteit werken, kunnen onze energiekosten dus hoog oplopen als we geen zonnepanelen zouden kunnen plaatsen. Toch werken met een CV-gasketel dan?

Bekijk