J M

Lid sinds 26/1/2016

  • Andere particulier
  • 2 vragen gesteld
  • 8 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
J M Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Rood licht brand bij SMA omvormer
4 reacties · · #Energie
Reactie van J M

met een installatie van het jaar 2008 en 2 omvormers SMax, ben ik wel zeer geïnteresseerd in het antwoord op jou vraag. gelukkig heb ik tot op heden nog geen probleem te melden aangaande mijn om vormers, maar ze zijn wel 10 jaar oud ondertussen, dus kan dat allemaal heel vlug veranderen.

wat betreft jou vraag en opmerking dat het branden van het rode lichtje zou duiden op een

zoals je schreef ..

"dat het om stroom gaat die niet op het net wordt geïnjecteerd wegens een fout".

Kan je dat dan niet zien op de afzonderlijk geplaatste teller waarop de naar het net gïnjecteerde "kilo watt" kunnen afgelezen worden welke je dan, zoals in mijn geval aan "eandis" (of vroeger de VREG") moet doorgeven telkens je certificaat zou aanvragen,.

maar deze teller zal bij jou misschien niet meer geplaatst zijn, daar bij de recente intallaties ook geen certificaten meer worden uitgereikt, maar misschien is er toch nog een teller zo dat jij kan bijhouden hieveel kw je op het net hebt geïnjecteerd.

als dat het geval is, kan je gerust zijn maar anders moet je het doen met een visuele aanpak en kijken of je teller in de electriciteitskast nog terug draait als de zonnepanelen door het zonnetje worden gevoed ;-)

hopelijk heb je nog geen splinternieuwe elektriciteits meter (dus deze zonder manueel wieltje welk naar rechts draait bij verbruik en naar links als je zonnepannelen opbrengen en dan draait hij terug)

maar vermoedelijk weet jij dat wel.

ik blijf deze vraagstelling volgen en hoop ook voor jou dat er goeie en informatieve antwoorden komen.

nog veel succes

Bekijk
Reactie van J M

beste Nick,

dikke merci voor je antwoord.

kan jij me misschien ook zeggen wat de huidige norm van uitstoot voor een "houtkachel" dan wel is de dag van vandaag.

ik pas in elk geval reeds de beter techniek toe om mijn kachel aan te steken en met succes.

m.a.w. onderaan het zware hout en zo naar boven toe steeds minder zwaar tot fijn hout en dit lukt nu echt zonder rookvorming en zo met goed als geen zwatr aangeblakerd glas meer.

Had men mij dit maar vroeger meegedeeld dan deed ik dit reeds meer dan 30jaar veel beter en milieu vriendelijker en beter voor alles.

Bekijk