Ivens

Lid sinds 21/3/2020

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 4 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van Ivens

Top dat ik hier zo snel reacties krijg. Bedankt alvast!

Een heleboel zaken waar ik op moet antwoorden en waar ik moet nuanceren.

Een open haard komt absoluut niet ter sprake! :) Het gaat om een cassette die in de zithoek geplaatst zal worden. Ik kan aan gratis hout geraken dus de kostprijs en de opslag van hout is geen probleem. Ik kan echter niet aan heel grote hoeveelheden geraken, dus daarom zie ik het enkel als verwarming in het weekend bijvoorbeeld. 

Ik maakte me inderdaad vooral zorgen om de EPB-waarden van het huis omdat het, zoals jullie zeggen, om minder courante manier om een woning te verwarmen. Verschillende partijen hebben me echter verzekerd dat de uitstoot met de nieuwe systemen enorm geminimaliseerd wordt. Ik vind het bovendien moeilijk te accepteren dat een overheid al die bedrijven zomaar zouden verbieden waardoor een heel aantal mensen zonder werk komen te zitten en mensen hun (familie)bedrijf moeten stopzetten. Hout is trouwens ook een hernieuwbare energiebron? Ik geloof dus niet echt in de doemberichten rond een eventueel verbod.

Het gaat om een halfopen bebouwing met 15 meter diepte (hoofdgebouw). Dat is dus een hele ruimte die verwarmd moet worden. Last van buren zal ik niet hebben aangezien het om mijn broer en mijn nicht gaat. Zij zijn volledig op de hoogte van mijn plannen en hebben geen bezwaren.  

Ik ben helemaal niet vertrouwd met het systeem van een pelletkachel op cv, daarom dat ik raad vraag aan jullie. Wat ik hier al zeker lees, is dat gas als hoofdverwarming alvast geen slim idee is voor de toekomst. Wat zijn jullie voorstellen dan concreet (houtkachel (cassette) als bijverwarming + hoofdverwarming: ??) 

Bekijk