Livios: Bouwen aan morgen


Isolteam

  Lid sinds 05/02/2013

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 05/02/2013
 • 0 vragen gesteld
 • 41 vragen beantwoord
 • 3 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 10 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Isolteam
 • Andere professioneel
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

NA isolatie hellend dak/ muur

Reactie van Isolteam

Hallo,

Jouw idee van uitvoering is alvast oké!

De spleten in het onderdak kleef je best af, kan je doen met een degelijke tape (Isover Vario Multitape, Proclima Tescon Invis). Kieren kan je opschuimen met PU-schuim, of opstoppen met losse isolatiewol. Dit zal zorgen voor een betere winddichting van het onderdak.

Tussen de kepers plaats je een glas- of rotswoldeken dat je op maat kan snijden. Flensdekens neem je beter niet omdat de vaste breedte van de rollen minder geschikt is bij renovatie, de tussenafstand van de kepers zal niet altijd overeenkomen met deze van het flensdeken. Daarbij heeft de alu-folie op het flensdeken ook geen meerwaarde, omdat deze als dampscherm moet werken, en bij deze opbouw op de verkeerde plaats zit. Het dampscherm moet altijd zoveel als mogelijk naar de warme zijde (kant woning) gericht zijn.

Tenslotte werk je af met isolatiepanelen PUR of PIR, te schroeven op de kepers. De isolatiepanelen zijn op zich dampdicht genoeg. Een bijkomend dampscherm is dus niet meer nodig. Dicht voor een goede luchtdichting wel alle naden en kieren met alu-tape en isolatieschuim.

Zie hieronder hoe je tewerk kan gaan...

https://www.youtube.com/watch?v=WM2yk4P1vQ0&t=12s

Veel succes!

Groeten,

Isolteam

Een aannemer gaat mijn schuine pannendak isoleren met PU platen en hij wil de aluminiulaag aan de bo

Reactie van Isolteam

Hallo,

De isolatiepanelen uit PUR zijn meestal aan weerszijden bekleed met een alu-kraftpapier. De aannemer heeft zeker een punt om de glanzende zijde naar buiten te richten, dit dient inderdaad om de stralingswarmte te gaan weerkaatsen. De bekleding hoeft niet als dampscherm te dienen. De isolatie uit PUR is op zich al dampdicht genoeg,  zodat een bijkomend dampscherm niet meteen nodig is. Het is wel heel erg belangrijk dat de luchtdichting van de plaatsing oké is. Alle overlappingen van de panelen kleef je af, en alle kieren en spleten vul je op met isolatieschuim.

Groeten, Isolteam

Geluidsisolatie plaatsen

4 reacties ·

Reactie van Isolteam

Hallo,

Bezoek ons gerust op Batibouw.

We staan in hal 5, op de hoek van Wienerberger.

Op onze stand kan je onze verschillende akoestische oplossingen zien, en raad vragen aan onze adviseurs.

Groeten,

Isolteam

Help! Hoe plaats ik in deze zolderkamer een dampscherm?

Reactie van Isolteam

Hallo,

Graag gedaan!

Een vochtregulerend dampscherm geniet zeker de voorkeur. Dit scherm houdt de waterdamp uit het dakgebinte, en kan zorgen voor een drogend effect van het dakgebinte.

Een vochtregulerend dampscherm is enkel niet aangewezen bij zeer vochtige ruimtes; zoals zwembaden, sauna's, ...

Groeten

Prijs gespoten PUR en vast isolatieplaten

Reactie van Isolteam

Hallo,

Super, dankjewel.

Zou je nog jouw mailadres kunnen doorgeven, aub? Of contacteer ons gerust via onze website.

We sturen u dan snel een voorstel door.

Dankjewel

Groeten,

Isolteam

Plaatsen van een dubbel dampscherm

Reactie van Isolteam

Beste,

Een extra dampscherm is niet meteen nodig onder de panelen PIR. Deze zijn op zich al voldoende dampdicht. Het is wel heel erg belangrijk om alle kieren en naden tussen de panelen PIR mooi op te schuimen, en af te kleven. Dit om een goede luchtdichting te bekomen van de isolatie.

Een extra dampscherm zou kunnen, zonder risico op condensatie. Het dampscherm bevindt zich aan de warme zijde, dus condens zou minder snel optreden. Maar het is niet echt nodig, als u zorgt voor een goed luchtidichting, zie ook hierboven.

Groeten,

Isolteam

Dampscherm onder PUR zolderisolatie

Reactie van Isolteam

Hallo,

Een dampscherm onder de isolatie zal hier niet meteen nodig zijn. De welfsels zullen op zich al voldoende lucht- en dampdicht zijn. Trouwens is isolatie uit gespoten PUR zelf al dampdicht.

Belangrijk zal zijn om eventuele doorboringen in de vloer eerst de dichten voor de isolatiewerken.

Groeten

Akoestische dakisolatie

9 reacties ·

Reactie van Isolteam

Beste Sjarel,

Een massamat is een vrij zware kunststof mat, gewicht tussen de 8 of 14 kg per m2. De dikte van de mat is +/- 5 mm. Dit kan je toepassen om het principe massa-veer-massa te bekomen.

Andere, iets zwaardere, isolatieproducten zouden ook kunnen helpen, maar volgens ons in mindere mate. Het gewicht van de onderliggende lagen zullen letterlijk en figuurlijk meer gaan doorwegen. In die zin is Fermacell, Rigidur of Gyproc Soundblock ook een goede keuze.

Groeten

Beste,

Dan zou u tussen de dakspanten kunnen werken met minerale wol. En daaronder kan u een akoestische massamat voorzien, en afwerken met gipskarton. Dat zal al een aanzienlijke akoestische verbetering geven.

Groeten,

Isolteam

@ isolteam,

Wat bedoel je met een massamat? Zou je ipv die minerale wol niet beter voor iets anders kiezen? Ik denk dan bijvoorbeeld aan een zwaarder materiaal zoals cellulose, houtwol, hennep , vlas enz...

Gipsplaten  à la Fermacell of Rigidur lijken mij een goed idee.

Extra isoleren van sarkindak en condensproblemen

Reactie van Isolteam

Hallo,

Omdat de PUR/PIR-panelen voor het sarkingsak dampdicht zijn, moet je inderdaad opletten voor condensatie aan de onderzijde van deze panelen.

Een veilige stelregel is dat je onder de dampdichte laag (binnen), de helft van de isolatiewaarde van boven de dampdichte laag (buiten), kan plaatsen. Dus als we hier uitgaan van sarking PIR 10 cm, hebben we een isolatiewaarde Rd = 4,30 m2K/W. In het dakgebinte onder de panelen sarking kunnen we dan nog bijvoorbeeld minerale wol plaatsen met een isolatiewaarde Rd = 2,15 m2K/W. Dit komt neer op 8 cm glaswol.

Plaats je meer isolatie in het dakgebinte, kan je het risico hebben dat de temperatuur in het dakgebinte thv de dampdichte laag (onderzijde sarking) te sterk zal dalen, en op het dauwpunt kan komen. Met condensatie als gevolg.

Groeten,

Isolteam

Isolatie zwembad

1 reactie ·

Reactie van Isolteam

Beste,

Styrofoam (Dow) en Jackodur hebben panelen met een druksterkte tot 700 kPa, maar dan wel in een dikte van 40 en 50 mm.

Panelen met een dikte van 30 mm vind je bijvoorbeeld bij Ursa, maar dan met een druksterkte van 300 kPa.

Groeten,

Isolteam

1 2 3 4 · Volgende