Livios: Bouwen aan morgen


Isolatie Verhoeven Kampenhout

  Lid sinds 18/05/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 18/05/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 130 vragen beantwoord
 • 7 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 31 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Isolatie Verhoeven Kampenhout
 • Andere professioneel
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Flinter dunne isolatie pasta

3 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Aan de schandpaal ermee, gewoon ongelofelijk als ze hier nog een pot van verkopen aan iemand die dit wil geloven.

Isoleren zolderruimte en 2 bovenkamers

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Ik veronderstel dat uw bergzolders op hetzelfde niveau liggen als uw kamers ?

Enkel als u de muur zou isoleren kan u dit overwegen, maar ik zou dat persoonlijk niet doen. Er is nog een deur naar de bergzolders die koude gaat lekken en ook bij het open gaan ga je terecht komen in een ijskoude zolder. Als je de bergzolder mee in het dak isoleert heb je een beschermde zolder tegen de grootste temperatuursinvloeden en is je verliesoppervlak iets groter. Toch zal de totale energiezuinigheid volgens mij beter zijn dan met het isoleren van de vloer in de ene, dak in de andere en dan een gebrekkige aansluiting van beiden.

Mvg David Verhoeven

Isolatie Verhoeven 

Kwaliteit glaswol?

2 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Het getoonde deken is een Multifit van Knauf Insulation, te herkennen aan de typische kleur en structuur. Dit is een glaswoldeken
Type valt niet af te lezen van een deken, dus kan een Multifit 035 zijn (gebruikelijk) of een Multifit 032 wat zou overeenstemmen met de IsoConfort 032. Weet dat de 032 een stuk duurder is dan de 035 en dat zou dus wel eens een issue kunnen zijn. 

Mogen 2 dampschermen?

4 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

De stelling van Erwin PIR is niet correct. De juiste vuistregel is dat de isolatiewaarde van de toegevoegde isolatie maximaal 1/3e mag bedragen van het totale (oud + nieuw) isolatiepakket. En uiteraard moet je opnieuw een dampscherm aanbrengen.

Als je echter het dampscherm van de oude isolatie verwijdert of perforeert, zodat deze bestaande isolatielaag dampdoorlatend wordt, hoef je je niet aan die 1/3e regel te houden en mag je meer isolatie toevoegen.

Mvg, Sven Verhoeven | Isolatie & Renovatie Verhoeven

Probleem met na isoleren van spouwmuur.

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Mensen met een lege spouw zijn indertijd "minder bedrogen" dan met een slecht geplaatste spouwmuurisolatie. Want een lege spouw kan je nog navullen, eentje die al gevuld is met isolatie is haast onbegonnen werk. Een slecht geplaatste spouwmuurisolatie is qua prestaties vaak héél ondermaats omdat er veel convectie is in een spouw. Vergelijk dit gerust met een nieuw raam met superisolerend glas dat op kiepstand staat of rondom niet is afgekit. Je voelt meteen dat het amper verschil maakt of het raam er nu staat of niet. Mocht je de luchtstroom in die spouw kunnen stil leggen, dan win je plots dubbel. De bijkomende isolatie is mooi meegenomen, maar ook de reeds geplaatste isolatie begint dan haar werk te doen. Klinkt positief, maar ...

Het vereist veel onderzoekswerk om na te gaan hoe de isolatie in de huidige spouw geplaatst is. Als er een grote 'restspouw' is aan de buitenzijde dan kan je nog overwegen om na te vullen. Niet alle materialen zijn hiervoor geschikt.


De huidige wetgeving en premiestelsel zijn uitsluitend voorzien voor het navullen van een lege spouwmuur ! 

Wat is dan de veilige oplossing ? In feite is dat 2 stappen tegelijk nemen.
Men isoleert nu de spouwmuren, een zeer goede stap naar energetische renovatie die direct terug verdiend is. Maar binnen 15 jaar begint men aan buitengevelisolatie gezien die dikker en beter isolerend kan gaan dan een spouw. Die is wat hij is ...

Mocht je overwegen om een buitengevelisolatie te plaatsen (minder beperkingen in dikte, meerwaarde woning qua uitzicht, geen koudebruggen), vergeet dan niet om zelfs die té dunne en onregelmatige spouw te vullen met isolatiemateriaal. Een spouw is vaak ongecontroleerd geventileerd aan de bovenzijde (aansluiting met het dak) waardoor de inspanningen aan de buitenzijde teniet worden gedaan door het warmteverlies via de open spouw zelf. In dat geval zijn er minder beperkingen en heb je nog een duidelijke stimulans naar premies toe voor de buitengevelisolatie. Dat is ook nodig gezien het veel hogere prijskaartje van deze ingreep

Na-isolatie gevels

15 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Wat is een dampdichte gevelsteen ?

Geglazuurd of geschilderd, dan kan je niet impregneren ! Bij geglazuurd wordt afgeraden om de spouw te isoleren. Bij geschilderd heb je inderdaad een tragere droging van de muur maar zou de verf al wat regenvocht moeten tegenhouden zoals een hydrofuge dat doet. Verder is de uitleg correct maar hij is niet het juiste antwoord op de gestelde vraag.

Onduidelijkheid ivm na isolatie spouw

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

De spelregels zijn nog grotendeels hetzelfde gebleven als bij het begin van de ATG-goedkeuring, doch worden er elk jaar eisen bij gesteld en zeer beperkt versoepeld. Het is aan de installateur om een goede inspectie te doen vooraf om na te gaan of de spouw geschikt is.

Heb je twijfels, je kan kiezen voor een installateur die zich bij het Cavity Wall Waranty Fund heeft aangesloten en een eenmalige fee betalen van 40 EUR voor uw woning 25 jaar te verzekeren voor mogelijke problemen nadien. Je krijgt dan een certificaat die bij de woning hoort.

De kost van 40 EUR per woning is een peuleschil, maar dat komt omdat er ook niet veel te vrezen valt.

Opgelet : de firma Vivixtum is intussen al lang failliet en daar hing indertijd 'een geurtje aan'. Ze zijn trouwens niet de enige die de spouwmuurmarkt verlaten hebben. Kies voor een bedrijf met enige slagkracht en aantal jaren dienst, die vallen iets minder snel weg.

Gespoten pur vloerisolatie

4 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Met de omschrijving kan ik niet inschatten hoe fel de PUR los zit of krult, maar ik vind het een gevaarlijke uitspraak om een stug product als PUR 'vast te maken' ....

De ondergrond moet stofvrij zijn door deze te stofzuigen, wellicht is dat niet gebeurd. Je kan er ook niet op hopen dat de chape met zijn gewicht de PUR wel naar beneden zal drukken.

Enig alternatief is de losse delen weg te halen en terug te laten spuiten. Op kosten van degene die de vloer had moeten voorbereiden.

Geluidsisolatie plaatsen

4 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Beste

Dat is goed mogelijk, ik ga er vanuit dat je via de website van Batibouw de standhouderslijst kan raadplegen. De vraag is echter naar welke geluidsisolatie u op zoek bent. Met andere woorden, langs waar komt het lawaai binnen. Via het dak, via de muren, rolluikkasten, ...

Wij staan alvast niet op Batibouw, die beurs is voor ons eerder een toonbeeld geworden van toonzalen en showrooms bij mekaar voor producten als keukens, badkamers, buitenschrijnwerk en de grote leveranciers van bouwmateriaal (gevelstenen, ...) . Echt installatiebedrijfjes of afwerkbedrijven vind je er minder en minder, ook het paleis van isolatie krimpt elk jaar wat in.

De twee meest voorname vormen van geluidsisolatie die wij toepassen is het plaatsen van akoestische voorzetwanden (vaak tegen scheidingsmuren van buren) en een performante thermische én akoestische dakisolatie van hellende daken.

Zoldervloerisolatie

1 reactie ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Er is helaas géén wonderoplossing misschien. Je kan soms de zoldervloer inblazen met glaswolisolatie, maar je ziet niet wat je doet. Als er dwarse spansels staan onderbreken die de 'rijen' tussen de draagbalken en moet je enorm veel gaten maken voor in te blazen. Bovenop isoleren is ook niet zinvol in alle gevallen, omdat je vaak zijdelings al warmte kwijt bent als het dak in de roostering uit komt van de zoldervloer.

Er zit niets anders op dan de spaanderplaten weg te nemen of toch eventueel het dak isoleren. Zelfs al is dit een stockagezolder, dan heb je een beschermd volume waarin je stockeert zonder meteen te moeten verwarmen. Wij zijn ook voorstander van het verwarmde volume zo klein mogelijk te houden en het verliesoppervlak ook (vloeroppervlakte = kleiner dan dak), maar dat is heus niet zaligmakend. Dit wegen wij af na plaatsbezoek bij onze klant, vaak worden de 2 voorstellen gemaakt en kan de klant nadien kiezen op basis van zijn wensen en de prijs.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende