Isolatie Verhoeven Kampenhout

Lid sinds 18/5/2016

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 130 vragen beantwoord
  • 6 vragen goed beantwoord
  • 31 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Isolatie Verhoeven Kampenhout Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Flinter dunne isolatie pasta
3 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Aan de schandpaal ermee, gewoon ongelofelijk als ze hier nog een pot van verkopen aan iemand die dit wil geloven.

Bekijk
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Ik veronderstel dat uw bergzolders op hetzelfde niveau liggen als uw kamers ?

Enkel als u de muur zou isoleren kan u dit overwegen, maar ik zou dat persoonlijk niet doen. Er is nog een deur naar de bergzolders die koude gaat lekken en ook bij het open gaan ga je terecht komen in een ijskoude zolder. Als je de bergzolder mee in het dak isoleert heb je een beschermde zolder tegen de grootste temperatuursinvloeden en is je verliesoppervlak iets groter. Toch zal de totale energiezuinigheid volgens mij beter zijn dan met het isoleren van de vloer in de ene, dak in de andere en dan een gebrekkige aansluiting van beiden.

Mvg David Verhoeven

Isolatie Verhoeven 

Bekijk
Kwaliteit glaswol?
2 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Het getoonde deken is een Multifit van Knauf Insulation, te herkennen aan de typische kleur en structuur. Dit is een glaswoldeken
Type valt niet af te lezen van een deken, dus kan een Multifit 035 zijn (gebruikelijk) of een Multifit 032 wat zou overeenstemmen met de IsoConfort 032. Weet dat de 032 een stuk duurder is dan de 035 en dat zou dus wel eens een issue kunnen zijn. 

Bekijk
Mogen 2 dampschermen?
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

De stelling van Erwin PIR is niet correct. De juiste vuistregel is dat de isolatiewaarde van de toegevoegde isolatie maximaal 1/3e mag bedragen van het totale (oud + nieuw) isolatiepakket. En uiteraard moet je opnieuw een dampscherm aanbrengen.

Als je echter het dampscherm van de oude isolatie verwijdert of perforeert, zodat deze bestaande isolatielaag dampdoorlatend wordt, hoef je je niet aan die 1/3e regel te houden en mag je meer isolatie toevoegen.

Mvg, Sven Verhoeven | Isolatie & Renovatie Verhoeven

Bekijk
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

De spelregels zijn nog grotendeels hetzelfde gebleven als bij het begin van de ATG-goedkeuring, doch worden er elk jaar eisen bij gesteld en zeer beperkt versoepeld. Het is aan de installateur om een goede inspectie te doen vooraf om na te gaan of de spouw geschikt is.

Heb je twijfels, je kan kiezen voor een installateur die zich bij het Cavity Wall Waranty Fund heeft aangesloten en een eenmalige fee betalen van 40 EUR voor uw woning 25 jaar te verzekeren voor mogelijke problemen nadien. Je krijgt dan een certificaat die bij de woning hoort.

De kost van 40 EUR per woning is een peuleschil, maar dat komt omdat er ook niet veel te vrezen valt.

Opgelet : de firma Vivixtum is intussen al lang failliet en daar hing indertijd 'een geurtje aan'. Ze zijn trouwens niet de enige die de spouwmuurmarkt verlaten hebben. Kies voor een bedrijf met enige slagkracht en aantal jaren dienst, die vallen iets minder snel weg.

Bekijk
Gespoten pur vloerisolatie
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Met de omschrijving kan ik niet inschatten hoe fel de PUR los zit of krult, maar ik vind het een gevaarlijke uitspraak om een stug product als PUR 'vast te maken' ....

De ondergrond moet stofvrij zijn door deze te stofzuigen, wellicht is dat niet gebeurd. Je kan er ook niet op hopen dat de chape met zijn gewicht de PUR wel naar beneden zal drukken.

Enig alternatief is de losse delen weg te halen en terug te laten spuiten. Op kosten van degene die de vloer had moeten voorbereiden.

Bekijk
Na-isolatie gevels
15 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Wat is een dampdichte gevelsteen ?

Geglazuurd of geschilderd, dan kan je niet impregneren ! Bij geglazuurd wordt afgeraden om de spouw te isoleren. Bij geschilderd heb je inderdaad een tragere droging van de muur maar zou de verf al wat regenvocht moeten tegenhouden zoals een hydrofuge dat doet. Verder is de uitleg correct maar hij is niet het juiste antwoord op de gestelde vraag.

Bekijk
Geluidsisolatie plaatsen
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Beste

Dat is goed mogelijk, ik ga er vanuit dat je via de website van Batibouw de standhouderslijst kan raadplegen. De vraag is echter naar welke geluidsisolatie u op zoek bent. Met andere woorden, langs waar komt het lawaai binnen. Via het dak, via de muren, rolluikkasten, ...

Wij staan alvast niet op Batibouw, die beurs is voor ons eerder een toonbeeld geworden van toonzalen en showrooms bij mekaar voor producten als keukens, badkamers, buitenschrijnwerk en de grote leveranciers van bouwmateriaal (gevelstenen, ...) . Echt installatiebedrijfjes of afwerkbedrijven vind je er minder en minder, ook het paleis van isolatie krimpt elk jaar wat in.

De twee meest voorname vormen van geluidsisolatie die wij toepassen is het plaatsen van akoestische voorzetwanden (vaak tegen scheidingsmuren van buren) en een performante thermische én akoestische dakisolatie van hellende daken.

Bekijk
Zoldervloerisolatie
1 reactie · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Er is helaas géén wonderoplossing misschien. Je kan soms de zoldervloer inblazen met glaswolisolatie, maar je ziet niet wat je doet. Als er dwarse spansels staan onderbreken die de 'rijen' tussen de draagbalken en moet je enorm veel gaten maken voor in te blazen. Bovenop isoleren is ook niet zinvol in alle gevallen, omdat je vaak zijdelings al warmte kwijt bent als het dak in de roostering uit komt van de zoldervloer.

Er zit niets anders op dan de spaanderplaten weg te nemen of toch eventueel het dak isoleren. Zelfs al is dit een stockagezolder, dan heb je een beschermd volume waarin je stockeert zonder meteen te moeten verwarmen. Wij zijn ook voorstander van het verwarmde volume zo klein mogelijk te houden en het verliesoppervlak ook (vloeroppervlakte = kleiner dan dak), maar dat is heus niet zaligmakend. Dit wegen wij af na plaatsbezoek bij onze klant, vaak worden de 2 voorstellen gemaakt en kan de klant nadien kiezen op basis van zijn wensen en de prijs.

Bekijk
Voldoende isolatie spouwmuur?
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Beste Danny

In geval je zolderverdieping bewoond/verwarmd is, dan mag je de isolatie van de zoldervloer niet meetellen. In dat geval is 12 cm rotswol het strikte minimum vandaag.

Ingeval je de zolder enkel als stockage zou gebruiken en dus niet verwarmd, dan kan je de isolatie van de zoldervloer wel meetellen en heb je wellicht genoeg.

Mvg David

Bekijk