Livios: Bouwen aan morgen


idur

  Lid sinds 08/11/2011

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 08/11/2011
 • 0 vragen gesteld
 • 432 vragen beantwoord
 • 17 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 114 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


idur
 • Andere professioneel | Woont in Borsbeek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Aardingspin plaatsen buiten de woning

Reactie van idur

Je mag de aardingspen zeker buiten plaatsen (is de meest gangbare manier). De aansluiting moet zeker ondergronds zitten liefst +/- 0, 5m onder het maaiveld. Let op met een aardingspen te plaatsen aan de straatkant. Onder het voetpad liggen nutsleidingen(gas, elektriciteit,telenet,telefoon,water en soms hoogspanningskabels) alsook de aftakkingen naar uw woning  

Kan ik afzien van aankoop ,

75 reacties ·

Reactie van idur

Er zijn toch plannen ingediend door uw architect bij aanvraag van de bouwvergunning die door u ondertekend zijn.Ik begrijp dus niet op welke plannen de bouwvergunning is afgegeven want de fouten die  u opsomt zijn al geen kleine inbreuken meer  op de  bouwvergunning zoals ze volgens u is goedgekeurd.

STROOM ???

27 reacties ·

Reactie van idur

Ik had Gery's bericht direct begrepen. Een staaltje subtiele humor馃憤

Pleisterwerk spatwand keuken

Reactie van idur

Je laat best de inbouwdozen voor de stopcontacten /schakelaars +/- 1 tot 1,5cm uitsteken. Bepleistering +tegels is zeker meer dan 2cm dikte. Als je de inbouwdozen gelijk steekt met de oppervlakte van de huidige muur kan het zijn dat de bevestigingen(klauwen) niet meer grijpen in de zijwanden van de inbouwdozen met loszittende schakelapparatuur na een tijdje. 

Uitvallen diff 30 mA

14 reacties ·

Reactie van idur

Ik ben geen voorstander van een volledige installatie achter een 30mA,en zeker niet in een installatie met+/- 90 zekeringen. Als je een beperkt verlies hebt op sommige kringen(5 a 10mA) dan zit je al snel aan 30mA met een uitval van de hele installatie. Met wat oudere ijskasten en en diepvriezers is dit een reële mogelijkheid(slechtwerkende condensators). Deze kleine verliezen zijn bijna niet op te sporen. 

AEG accumulatiekachels STINKEN ERG

Reactie van idur

Het hele toestel moet niet uiteen,alleen de rooster voor de ventilators onderaan. Je kan dan met een kierenopzetstuk van de stofzuiger al heel wat stof verwijderen. Probeer ook het stof dat zich aan de achterkant bevind weg te nemen. Bij oudere toestellen bevind hier de aanzuiging van de ventilatielucht. 

Aarding gasmeter

6 reacties ·

Reactie van idur

Aardingsdraad moet bevestigd worden aan de leiding die het huis ingaat NIET aan de buis die van buiten komt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende