Hugo C.

Lid sinds 26/6/2012

  • Bouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 1657 vragen beantwoord
  • 114 vragen goed beantwoord
  • 294 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van Hugo C.

Wij Helaas is PUR zeer giftig en blijven de dampen nog lang na in de woning; hechten zich zelfs aan meubels... Wij willen dus geen PUR gebruiken omwille van de gezondheid en ook omdat duurzaamheid steeds beangrijker wordt. 

Sinds enkele jaren is een van de samenstellende componenten gewijzigd waardoor het hedentendage veel gebruikt wordt. Ik heb in elk geval geen van de door u opgesomde klachten ervaren. 

https://www.isolteam.be/nl/nieuws/gespoten-pur-schuim-giftig-en-gevaarlijk

Bekijk
Aansluiting naar een stacaraven
5 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Hugo C.

Controleer ook even met de gemeente of het mag.

Tot zolang het op wielen staat kan de gemeente daar zich niet tegen verzetten dat er iets mobiel op uw eigendom staat. Problemen zouden kunnen rijzen wanneer er vaste verbindingen gemaakt worden. Dus aansluiting elektriciteit met kabel en stekker, waterleiding via afkoppelbare darm.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Met dergelijke hoeveelheid en aard van inbreuken is er maar één oplossing. Neem een goede elektrieker en vraag een offerte om de installatie volledig in orde te brengen conform het AREI. Maak van de gelegenheid gebruik om toegelaten afwijkingen (vóór 1-10-1981) ook conform te maken zoals equipotentiaal verbindingen, overal stopcontacten met aarding en kinderveiligheid, aarding ter beschikking aan de lichtpunten, degelijke zekeringenkast met verliesstroomschakelaars en automatische zekeringen. Voorzie een budget van 5000€. 

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Uw zekeringenkast moet voldoen aan een maximum stroom gelijk aan de hoofdzekering (50A) + de max stroom opgewekt door uw zonnepanelen. Het zwakke punt zullen vermoedelijk de kamrails zijn die uw automatische zekeringen verbinden (nu 10mm2 ?) en de onderlinge verbindingen in vob draad.  Mogelijks moeten deze naar 16mm2 gebracht worden afhankelijk van het aantal geinstalleerde zonnepanelen. 

Een vermindering van de hoofdzekering naar 40A zal uw probleem waarschijnlijk niet oplossen. En u zal ook nog eens de kost moeten betalen aan Fluvius + risico op afschakelen bij overbelasting en weinig of geen zon.

Bekijk
Draagkracht zolder
4 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Hugo C.

De draagkracht van de betonnen plaat wordt ook bepaald door het aanwezige betonijzer. Met een  10cm dikke betonplaat en een overspanning van 6 meter moet men zich niet veel illusies maken. Waarschijnlijk zal die plaat al sterk doorhangen (eens een koordje spannen van muur tot muur en de afstand meten tot het plafond). 

De draagkracht van de  bestaande plaat verhogen door een nieuwe plaat van bv 15cm te maken is m.i. geen optie omdat het gewicht op de dragende muren enorm gaat toenemen en dit onvermijdelijk zal leiden tot zettingen in gans het gebouw. 

Alternatief is een nieuwe houten roostering van balken aanbrengen die op de draagmuren rusten. 

Dus zoals Kris voorstelt, best eens te rade gaan bij een stabiliteitsingenieur die de haalbaarheid kan onderzoeken,

Bekijk
Reactie van Hugo C.

U bedoelt waarschijnlijk de U-waarde van het glas. Welke waarden hadden zij opgegeven? Ug en Uf?

Men kan moeilijk van een fout spreken als men dit meerdere keren herhaald in een andere briefwisseling. In elk geval is dit een duidelijke misleiding van de klant. Heeft u nog offertes met drievoudige beglazing?

Maar opgelet, als de EPB-verslaggever spreekt van 1.5 dan is dit de U-waarde van het volledige venster, de profielen (schrijnwerk) en de beglazing. De beglazing mag maximaal een U-waarde hebben van 1.0.

Zijn de raamprofielen geschikt om drievoudige beglazing in te plaatsen?

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Ik heb toevallig op een appartement gewoond op de eerste verdieping boven de autostaanplaatsen. Ter hoogte van de garagepoort was het hoogst oncomfortabel in de woonkamer. De kilte steeg zo omhoog.  10cm pir-isolatieplaten aangebracht. Sindsdien alles oke en een lager verbruik. Hetzelfde verschijnsel gehad op een gelijkvloers boven de kelders. Daar was het gewoon onhoudbaar. Tijdens de isolatiewerken in de kelder voelde je zo de vooruitgang in de woonkamer.

Dus mijn advies blijft nog altijd om het plafond van de garage te isoleren. Aan uw vloer kun je ondertussen verder werken met een chape en een tegel maar zonder extra isolatie.

Bekijk

Ik ben op zoek naar het elektrisch schema van een oude lift Daelemans, geplaatst in 1961. De lift heeft een 3 fasige motor 3 x 220V. - 1 snelheid met een afzonderlijke aansluiting voor de rotor en de stator. Kan iemand mij helpen?

Bekijk
Reactie van Hugo C.

De standaardleiding voor een kookplaat:

Enkelfasig 230V: 3G6 kabel (2 × 6mm2 + aarding) - automaat 32A

3-fasig 230V  een kabel 4G4 - automaat 3 x 25A 

3-fasig 400V + nulleider: kabel 5G4 - automaat 4 x 25A (vermoedelijk zal bij deze kookplaat maar 2 fasen  + nulleider (+ aarding) worden aangesloten.

De fabrikant schittert in de afwezigheid van een aansluitschema voor de kookplaat. Vermoedelijk staat het schema op de rugzijde van de kookplaat geplakt.

Bekijk
Probleem met schakelaars.
9 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Hugo C.

Hugo, bedankt voor het antwoord. 

Momenteel zijn ze zo aangesloten: 

Situatie 1:

Dubbele schekelaar: 
-1: Dik zwart
-L: zwart
-1': zwart

Enkele schakelaar: 
-1: blauw
-L: zwart
-1': dik zwart

Situatie 2:

Dubbele schakelaar:
-2: dik zwart
-L2: blauw
-2': zwart

Dimmer: 

-E: zwart
-symbool: zwart
-L: dik zwart

Nu ik het hier zo neerschrijf valt mij al op dat de 2 blauwe niet in 1 kring zitten...

Ja, een bedrading met nagenoeg alle draden in dezelfde kleur, dat is om problemen vragen. Zo zijn er 81 mogelijke combinaties, hopeloos tenzij je wat geluk hebt.

Bekijk