Hugo C.

Lid sinds 26/6/2012

  • Bouwer
  • 2 vragen gesteld
  • 1351 vragen beantwoord
  • 103 vragen goed beantwoord
  • 269 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Scheidingsmuur appartementen
7 reacties · · #Muren
Reactie van Hugo C.

Ik betwijfel of het de beste aanpak is om de bouwheer in gebreke te stellen. Best kan je hem in een eerste faze de vraag stellen wanneer hij de muur gaat afwerken zoals voorzien op de bouwplannen (dus isolatie en een beschermende afwerking). Ik vermoed dat u heel zwak zal staan om de isolatie van de muur te weigeren. Uw buur heeft de wettelijke verplichting de muur te isoleren op straf van boetes op alle betrokken appartementen. Het feit dat u geen bezwaar hebt ingediend is bijkomend in het voordeel van de buur.

Waar heeft hij de scheimuur opgericht? In het verlengde van de bestaande gemene muur? Hoe breed is het perceel van uw buur? Hoe heeft hij de bestaande gemene muur met uw woning geisoleerd? Heeft hij daar een tweede muur met isolatie ertussen geplaatst?

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Een zonneboiler levert u sanitair warm water die u eender waar kan gebruiken. De beschikbaarheid van warm water wordt door enkele factoren bepaald. De ligging (aan de Middelandse Zee bekomt je beter resultaten dan in Belgie), het aantal m2 zonnecollectoren en de inhoud van de voorraadboiler. De installatie heeft enkel elektriciteit nodig voor de circulatiepomp tussen de zonnecollectoren en de boiler, het verbruik is dan ook vrij beperkt. Gewoonlijk wordt er ook bijverwarming voorzien voor het geval dat de zonnewarmte ontoereikend is bv bij aanhoudend ongunstig weer, vooral in de winterperiode, en overmatig verbruik van warm water. Dit kan een bijverwarming zijn aangesloten op de centrale verwarming of via een  elektrisch weerstand in de boiler (meest aangewezen in uw project). U laat best de installatie ontwerpen in het land van bestemming, daar zij vertrouwd zijn met diverse plaatselijke factoren en materialen.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Het enige dat je kan doen is mede financieren en de facturen en betalingen (uittreksel van de bankverrichtingen) goed bijhouden. En in voorkomend geval stel er u mee tevreden als u uw geïnvesteerde centen terugkrijgt. Op een meerwaarde moet u in geen geval rekenen (juridische precedenten), ook intresten zijn twijfelachtig. Betaalt u ook uw deel van de (fictieve) huurwaarde van de woning of is het gratis woonst? 

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Is de woning ernaast al tegenaan gebouwd ? Gewoonlijk voorziet men op het gelijkvloers de mogelijkheid voor een achterbouw van een 3 -5  meter diepte, op te richten vanaf  de perceelscheiding met de tweede woning. Maar informeer eens op stedenbouw wat de bouw- of verkavelingsvoorschriften inhouden.

Bekijk
tips ivm zoldervloer isoleren
1 reactie · · #Isolatie
Reactie van Hugo C.

Indien u een vloer wilt aanbrengen boven op de minerale wol zal u eerst een dragende houten roostering moeten voorzien met een hoogte van 20cm (en een dikte van +-3cm) . Zoniet zal de minerale wol samengedrukt worden door het gewicht van de platen en veel van zijn isolerende eigenschappen verliezen. 

Isolatieplaten zoals XPS hebben een hoge druksterkte en daar kan je direct de houten loopvloer op aanbrengen. Het hoeft geen zware betonplex of obs platen te zijn. Een dikte van 12mm zal al voldoende zijn. 

Om de aanwezige leidingen te kunnen inwerken werk je best met een eerste laag xps van 3cm dikte waarmede u de ruimtes tussen de leidingen opvult. Hier boven op deze xps platen kan je dan 1 of 2 lagen xps platen aanbrengen (14cm totaal styrodur 3000cs is voldoende U=0,236) met daarbovenop de loopvloer, los maar aansluitend te plaatsen

Bekijk
Reactie van Hugo C.

De  isolatieplaten zullen vermoedelijk een dikte hebben van 14cm bij gebruik van eps of xps isolatie. Vraag is of de rolluikkast binnen deze afmetingen valt. Tevens moet er op gelet worden dat het mechanisme en vooral de motor (in de as van de rolluik) steeds kan vervangen worden. Nadeel is ook dat op die plaats een koudebrug ontstaat. Blijft ook het probleem van de u-rails op de verticale dagkant om de rolluik te leiden. Gewoonlijk worden de dagkanten geisoleerd met een isolatie van 2-3cm dikte afhankelijk van de bescikbare breedte van het raamprofiel. Het u-profiel zal daar ook een koudebrug veroorzaken. 

Ik heb het ook overwogen voor een zonnewering, maar uiteindelijk niet uitgevoerd.

Een mogelijk alternatief is dat de bestaande gevel rond het venster wordt aangepast om de rolluikkast te kunnen plaatsen en toch voldoende te isoleren. 

Naderhand een opbouw rolluikkast plaatsen zal problemen geven om te bevestigen gelet op de dikte van de isolatie.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Is het thermokoppel rechtstreeks aangesloten op de gasregelblok? Soms zit op de gasregelblok  tussen de aansluiting van het thermokoppel nog een aftakking (2 draden) naar een droogstookbeveiliging of maximum temperatuurbeveliging. Zo ja, de aftakking er eens tussenuitnemen of die 2 draden kortsluiten.

Zoniet :

Controleer of de waakvlam mooi op het thermokoppel gericht is.

Mogelijks zit de fout in de gasregelblok thv de elektromagneet die door de stroom van het thermokoppel de gasklep openhoudt.

Je kan altijd dat spoeltje eens demonteren en het mechanisme reinigen of controleren op breuk en slijtage. Maar aan de gasregelblok werken is eigenlijk af te raden.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

De maximale werkdruk voor expansievaten is tussen 7 en 10 bar, dus dat is geen probleem. Anderzijds is het membraam zo ontworpen dat het zowel het maximale volume als leeg aankan. De omhullende metalen mantel beschermt in feite het membraam of de luchtbalg. Sommige fabrikanten schrijven voor dergelijke toepassingen inderdaad voor dat de voordruk 0,2bar onder de inschakeldruk ligt. Maar zo is het expansievat altijd en blijvend voor meer dan 50% onbenut en is de nuttige opslagcapaciteit minder dan 12 liter.

Het expansievat zou met de huidige drukinstellingen beter met de aansluiting naar boven gericht zijn. Zo kan de aanwezige lucht aan de waterzijde ontsnappen. Indien de voordruk hoger is dan de inschakeldruk is dit niet  nodig.

Dus probeer eens met een voordruk van 2,3 ..2,5 bar en evalueer het gedrag. Voor het expansievat moet u geen schrik hebben.

Bekijk
Inbouwcassette
22 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Hugo C.

Wat zijn de afmetingen van de ventilatortjes ? 119 x 119 x 40mm ?

Volstaat een electronische snelheidsregeling van de ventilatortjes?

Bekijk