Hugo C.

Lid sinds 26/6/2012

  • Bouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 1811 vragen beantwoord
  • 121 vragen goed beantwoord
  • 306 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van Hugo C.

Dezer tijden wel. Men probeert nu zoveel mogelijk te verkopen en te installeren. Als u geen onderhoudscontract heeft is het wachten. Degenen die nu een bestelling plaatsen is de installatie voorzien in september/oktober.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

De hoofdzekering op de tellerkast is niet te zien (zeer slechte kwaliteit van de foto). Kan je een betere publiceren?

beter kan ik niet plaatsen,de reschtse is mijn plonkast in kelder mvg 

De hoofdzekering is 40A, dus een verliesstroomschakelaar 40A - 30mA  2polig zal uw installatie al beveiligen. 

De plaatsbeschrijving is opgemaakt door een landmeter. En hier heeft hij verkeerdelijk de automaat van 40A (kookvuur) aanzien als een verliesstroomschakelaar, De aantallen kloppen, 1 benaming niet.

Is de rest van de plaatsbeschrijving in orde volgens u?

Bekijk
kwaliteit terrastegel
8 reacties · · #Terras en oprit
Reactie van Hugo C.

Als het voor een terras is (buiten) ook eens controleren op sliprisico in natte omgevingen. Vlakke tegels zijn heel gevaarlijk indien nat. Gewoonlijk neemt men tegels met een lichte oneffen structuur. Deze tegel heeft een kwalificatie R11 waardoor de tegel zou geschikt zijn in koelruimtes en wasserettes. Volgens DIN 51091 zou een classe B aan te bevelen zijn ( geschikt voor doucheruimte) maar die norm is hier niet vermeld.

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Behalve in industriele omgevingen zijn keurders heel allergisch voor wijziging van de sectie in een elektrische leiding. De hoofdbeveilging zal de kabel van 25mm2 beveiligen maar niet deze van 10mm2. Gewoonlijk aanvaardt men een kleinere sectie indien binnen een afstand van 1 meter een passende beveiliging voor de kabel 10mm2 is voorzien. Dus na uw algemene verliesstroomschakelaar een "algemene" automatische zekering van 40 A om dat stukje kabel te beveiligen. Misschien toch eens proberen of de kabel 25mm2 niet rechtstreeks kan aangesloten worden. Als de wapening in de kabel geaard is, is die perfect bruikbaar. Maar de zekeringkast moet dan ook voldoen aan de hoofdbeveiliging.

Bekijk
Verlichting in een nieuwbouw
1 reactie · · #Verlichting
Reactie van Hugo C.

De kwaliteit van de led-verlichting is de laatste jaren fel verbeterd. De lampvoet en lamphouder zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de kosten en de esthetische hinder. Vandaar.

Maar het grote probleem is dat bij vervanging nieuwe gaten moeten geboord worden en niet iedereen kan daar mee overweg. Dus verlichting defect elektrieker oproepen. Misschien dat men toch nog eens tot een defacto-standaard komt van bevestiging zoals met badmengkranen. 

Maar neem de levensduur met een grote korrel zout

Bekijk
Putwater zuiveren
12 reacties · · #Sanitair
Reactie van Hugo C.

Als het putwater is, zal over het algemeen het water zuiver zijn. Ik neem aan dat je geen zuiveringsstation wil bouwen, maar dat je enkel toevallige onzuiverheden wilt tegenhouden. Er zijn filters in de handel die veel gebruikt worden om regenwater te filteren vooraleer het te gebruiken. Misschien kan dit al voldoende zijn. De triple filter is ook beschikbaar in enkelvoudige uitvoering die je aan elkaar kan schroeven

Bekijk
Reactie van Hugo C.

Mag er op zo een schouw 3 condensatieketels aangesloten worden ( zie bijlage )

Het vermogen en type van iedere cv-ketel speelt ook een rol. Als de mogelijkheid er is, is het soms eenvoudiger 3 kanalen 80/100 te voorzien dan 1 kanaal 100/125 met 2-3 aftakkingen.

Bekijk
Kaleien buiten
5 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van Hugo C.

Goedkoop en degelijk gaan zelden samen. Eerst geschikte primer  (cfr Fixpaint Levis) geplaatst? En daarna schilderen met verf voor buiten van een gerenomeerde fabrikant.

Bekijk