herwig volckaert

Lid sinds 19/6/2012

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 1 lid bedankt
herwig volckaert Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

waterlek en vloerverzakking
4 reacties · · #Muren
Reactie van herwig volckaert

Beste,

Twee jaar terug heb ik een gelijkaardige situatie gehad in mijn keuken. Overwogen om een firma de buizen te laten behandelen met epoxy. Daar de leidingen eerst gereinigd en gespoeld worden kan het soms meer kwaad dan goed doen. Vermits er van mijn keukenvloer ook geen tegels meer te vinden waren hebben we voor de volgende oplossing gekozen. Waar het lek zat hebben we de tegels verwijdert met nog enkele extra tot over de volledige breedte van de keuken. Het lek werd herstelt een nieuwe chappe aangebracht en dan werd er half-massief parket geplaatst. Wij hebben een strakke grijze moderne keuken met zwarte tegels en daar aan verbonden een strook van 4 op 1,5 meter licht gekleurd parket met verouderd uitzicht. Het contrast is groot maar prachtig om te zien. Iedereen die bij ons binnenkomt vind het zeer origieel en mooi.

Misschien is dit ook een mogelijkheid om te overwegen.

Alleszins succes toegewenst.   

MVG

Herwig

Bekijk
Reactie van herwig volckaert

Ik moet in een volledig onderkelderd huis een centrale verwarming laten aanbrengen, er is momenteel enkel electrische verwarming.

De overweging is om met een flexibele buissysteem te werken om de kostprijs te beperken.

Er bestaan diverse merken (kan ik hier wss niet plaatsen) welk is volgens u een kwalitatief en betrouwbaar iets?

Wie heeft hier ervaring mee en vooral het lekken van koppelingen en andere problemen, en welk systeem is volgens u het beste?

Jan,

Volgens mij, en ik ben maar een simpele maar handige klusser, levert een installatie met kunsstof buizen geen probleem op. Ik heb er al verschillende keren mee gewerkt en zelfs zulke leidingen met kopelingen en verbindingsstukken in de chape onder mijn tegels liggen. De verbindingen moeten uiteraard wel op professionele wijze gemaakt worden. Ik ben mijn materiaal wel gaan halen in een gespecialiseerde groothandel voor sanitair en CV. Daar kunnen ze je wel een gepast antwoord geven op je vragen. Bij velen kun je ook het gepaste gereedschap lenen of huren om de verbindingen te maken.

mvg

Herwig

Bekijk
Reactie van herwig volckaert

Dag Herwig, Heb ook een probleem in die aard, onlangs heb ik mijn Karcher hydrofoorgroep met presscontrol en digitale uitlezing vervangen door een Grundfoss mq45 centrifugale pomp met ingebouwde presscontrol. De Karcherpomp viel altijd in veiligheid als er weinig water afgenomen werd,vb met tuinslang werken ,of tijdens het vullen van het toilet,wasmachine... Ook geprobeerd met een expantievat erbij te koppelen,was beter maar niet optimaal. Nu met de Grundfosspomp,samen met expantievat 10liter,geen problemen meer voor toiletten,wasmachine... Mijn grootste probleem is,daar ik grondwater ophaal,het water een hoge hardheid heeft en dus veel kalk bevat. Daarom installeeerde ik een traditionele waterverzachter met electronische sturing. Werkt prima,tot deze in spoeling komt,eerste faze geen probleem maar bij de tweede,nl.pekelaanzuiging,valt de pomp in veiligheid,op dat moment loopt er langzaam water door de verzachter.derde faze geen probleem,meer debiet,vierde faze terug hetzelfde probleem bij het vullen van de zoutbak met water. Is blijkbaar een groot probleem met die electronische presscontrols als er weinig water afgenomen wordt,pomp denkt dan dat er een lek is en valt in veiligheid. Hoe kunnen we dat overbruggen? Bij het spoelen van de waterverzachter start de druk met 4.2 bar om dan langzaam te zakken naar 1.8 bar(de pomp blijft draaien)en valt dan in veiligheid.resetknop indrukken,druk stijgt direct tot max.druk om dan geleidelijk af te zakken...ongeveer hetzelfde fenomeen als bij jou. Ben er al lang mee gekwelt en vindt maar geen oplossing. Wie weet raad?

Bekijk