Livios: Bouwen aan morgen


hatifa

  Lid sinds 05/02/2019

 • Verbouwer
 • Lid sinds 05/02/2019
 • 3 vragen gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


hatifa
 • Verbouwer

Geschiedenis


Zijn alluminium isolatieplaten quattro te gebruiken als onderdak

Wij hebben op ons dak boven de kepers alluminium platen liggen,door de vorige eigenaars,want het dak is in 2009 vernieuwd.

Wij willen het dak isoleren,maar weten niet wat doen hiermee,dakwerkers geven verschillende adviezen.Deze platen behouden en langs onder isoleren?Deze platen verwijderen,onderdak laten zetten en dan isoleren?

Hoe zit het met dampopenheid?Zijn deze platen wel dampopen aangezien ze van alluminium zijn langs beide kanten?

Wij durven eerlijk gezegd niet met isolatie beginnen langs de binnenkant,zonder duidelijkheid hier omtrent

Zijn alluminium isolatieplaten quattro te gebruiken als onderdak

Reactie van LVAU

Aluminium als onderdak kan geen kwaad indien men bij isoleert aan de binnenkant (tussen de kepers) als men dan ook een dampscherm aanbrengt onder de nieuwe isolatie die even dampdicht is, iets met aluminium dus. 

Zijn alluminium isolatieplaten quattro te gebruiken als onderdak

Reactie van Erwin PIR

De dubbelzijdig aluminium onderdakrollen zijn allemaal volledig dampdicht, behalve 1 soort. Als je langs binnen wil isoleren met een minerale wol moet dat er dus afgehaald worden. Als je het dak niet wil of kan verhogen (met het zogenaamde sarking-systeem, waarbij de isolatieplaten langs boven worden aangebracht) dan kan je dus langs binnen isoleren met gebruik van een perfect damp- en luchtscherm rakend aan de binnenruimte. Je kan dan een gangbaar dampopen onderdak gebruiken aan de buitenkant. Je kan ook opnieuw gebruik maken van een dubbelzijdig aluminium onderdak met isolatie. Er is bij mijn weten maar 1 soort op de Belgische markt die dampopen is en technische goedkeuringen heeft: Skytech Pro XL. Dit product is bovendien ook onbrandbaar en extra thermisch en akoestisch isolerend. Ook qua kostprijs is dit interessant in combinatie met isolatie langs binnen.

Garageruimte ombouwen en daarbij ytongmuur voor gargepoort plaatsen

We zouden om een mooie kamer te krijgen een ytongmuur voor ee poort willen optrekken,ook een beetje isolerend?

Maar wat met de garagepoort,eerst die extra isoleren?,is een sectionale poort,dus waarschijnlijk zelf al een beetje geïsoleerd.Naast de poort is er nog langs beide kanten nog ongeveer een 50 cm muurbreedte,zouden we deze ook best isoleren,zoja hoe?

Mvg

Garageruimte ombouwen en daarbij ytongmuur voor gargepoort plaatsen

Reactie van Hugo C.

Hoe stedenbouwkundig één en ander te verdedigen valt is de vraag. De poort zal juist in de spouwruimte vallen. Zwak punt in de isolatie is de kader met de rubberen aansluiting op de panelen.

Zijn de spouwmuren van de woning in het geheel niet geisoleerd dan zou je kunnen overwegen om alle spouwmuren na-te-isoleren (opspuiten met PUR).

Alternatief is dat je de ganse muur aan de binnenzijde isoleert met PUR-platen met daarop Gyproc-platen.

Het voorstel van Kris oogt natuurlijk het mooiste, maar dan zul je waarschijnlijk een omgevingsvergunning moeten aanvragen en als je de verplichting had om een garage te voorzien kan dat wel eens slecht aflopen.

Garageruimte verbouwen tot speelkamer en daarbij vloer isoleren

Bij de verbouwing van de garage tot speelkamer zouden we graag de vloer isoleren.Eigenlijk wordt er een volledige vloeropbouw voorzien.

Momenteel ligt er al een tegelvloer op chape en daaronder beton.Aangezien we daar nu nieuwe verwarmingsbuizen en elektriciteit hebben liggen deze op de tegelvloer.

Daarop wordt er eeb uitvulchape van 4 cm gelegd.

Daarop 8 cm isolatieplaten en daarop 6cm gewapende chape .Maar helemaal vanachter is er een verhoging van 2m2 ongeveer ,dat was een berghok ,met een onbreekbare chape.van bijna 8 cm.Vraag is nu kunnen wij op deze plaats een dunnere isolatieplaat leggen ?Gaat dit problemen geven als wij dit gaan doen?

Garageruimte verbouwen tot speelkamer en daarbij vloer isoleren

Reactie van Rik1972

Als het voor een speelkamer is, gaat dit niet al te veel problemen geven denk ik. Zolang er op deze specifieke plek geen al te grote gewichten wordt gezet. Heb je een idee van de dikte van de isolatieplaat die je hier zou leggen?