HandigeBart

Lid sinds 23/10/2012

  • Verbouwer
  • 19 vragen gesteld
  • 7 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
HandigeBart Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Programmatie CV-ketel
5 reacties · · #Verwarming & koeling

De thermostaat van mijn CV staat in de living van mijn rijhuis. Dit is ook de plaats in huis die het minst afkoelt. Hierdoor is het op andere plaatsen soms te koud doordat de ketel en circulatiepomp niet aanspringen omdat er (nog geen) warmtevraag is in de living. Is dit dmv programmatie aan te passen ? Ik dacht dat er zoiets bestaat als ruimtecompensatie. Of zijn er andere oplossingen ?

Bekijk
Tuin herinrichting
3 reacties · · #Tuinaanleg en -onderhoud
Reactie van HandigeBart

Ga eens naar de bib en raadpleeg wat boeken voor ideetjes. Veel tuinaannemers hebben ook een website waar je info en voorbeelden kan vinden. Hou wel rekening met de seizoenen : voor- en najaar zijn het beste om te planten.

Bekijk
Kosten ontstopping afvoer keuken
28 reacties · · #Verhuren

In mijn verhuurappartement was de afvoer van de keuken waarop afwasbak en vaatwas aangesloten zijn verstopt. Er waren interventies van een klusjesman en een onstoppingsdienst nodig om het op te lossen. Wie dient deze kosten te betalen : de huurder of verhuurder ?

Bekijk

Ik krij verschillende versies van verschillende winkels. De meeste LED spots werken op 12V, maar dat vereist een transfo binnen en de kabellengte speelt een rol. 220V laat toe van met standard kabels en stopcontacten te werken en vereist geen transfo binnen. Wat zijn voor- en nadelen ? Welke merken zijn ook na verloop van jaren nog waterdicht ?

Bekijk
WiFi en LAN apparatuur
4 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van HandigeBart

Kan je doorgeven welk type ubiquiti je hebt ? Heb je ook een switch geïnstalleerd, zo ja welke ? Hoe worden de access points aangesloten op je router/modem ? Via kabels of via wifi (repeater functie) ? Kan je de gebruikte kanalen instellen ? Hebben ze een scanning functie waarbij ze zelf het beste kanaal zoeken ?

Bekijk

Ik woon in een oud rijhuis, met in de gangen mooie muren met moluren. Op de bovenste verdiepingen is maar 1 circuit voorzien, wat te weinig is. Graag zou ik enkele bijkomende circuits installeren, elk apart afgezekerd. Om niet alle muren te moeten openslijpen dacht ik de kabels via een kabelgoot tegen de achtermuur te leiden en dan verdiep per verdiep af te takken naar binnen. Is deze werkwijze toegelaten (en passeert ze de keuring) en zo ja, welke materialen (IPxx label ?) en kabels moeten dan gebruikt worden ?

Bekijk
Muizen in de kelder
1 reactie · · #Fundering en kelder

Wat is het beste middel om van muizen in de kelder af te geraken ? Ik heb zelf al een paar keer gif gekocht bij de doe-het-zelf, maar het enige dat echt werkte was een behandeling door Rentokil maar dat kost 500 EUR !

Tips van producten of vallen ? Andere ingrepen ?

Bekijk