Livios: Bouwen aan morgen


Hafid

  Lid sinds 04/02/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 04/02/2014
 • 3 vragen gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Hafid
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis


Scheur of barst in de muur

Reactie van Hafid

Ik zou het echt niet weten of ze er altijd waren. Ik heb namelijk het pand recentelijk aangekocht.

Zou zulke schadegeval gedekt zijn door de verzekering? Op hoeveel zou een lekdetectie komen?

Scheur of barst in de muur

Reactie van Vochtadvies

Een plotse oorzaak, breuk in een leiding, wortelgroei, enz. is steeds gedekt binnen de brandverzekering in de periode dat het zich heeft voorgedaan.  Indien de oorzaak reeds aanwezig was als je het pand pas heb aangekocht en er wordt duidelijk een gedekte oorzaak vastgesteld dan kan je, in principe, hiermee naar de vorige eigenaar gaan.  Aan deze vorige eigenaar kun je vriendelijk verzoeken of hij dit alsnog wil aangeven aan zijn brandverzekeraar.  Dit hoeft hem niets te kosten.  De oorzakelijke- en de gevolgschade moet dan vergoed worden.
Indien de vorige eigenaar weigert dan kun je via uw familiale verzekering een aangifte doen voor schade door derden.
Een lekdetectie kost je € 150 – 350.  Indien er niets gevonden wordt dan weet je tenminste dat al uw leidingen in orde zijn.  Wordt er wel een gedekt schadegeval gevonden, dan krijg je ook deze onderzoekskosten terugbetaald.
Groeten
Vochtadvies

Scheur of barst in de muur

Reactie van Boudewijn DELAFORTRY

"...en voor t herstukaderen een netje gebruiken"
Ik zag in mijn vorige woning een schilder een barst in het plafond behandelen met zo'n netje, over de ganse breedte van de living. Hij kleefde het netje op de barst denkelijk met behangerslijm, om er daarna gewoon over te schilderen.
Het netje dat hij gebruikte was een soort glasvezel, flinterdun.
Enog idee waar ik dat kan kopen (7-8cm breed, op rol)? (Niet te vinden in Brico, Gamma, Hubo,...)

Ideal Standard of RIHO

Iemand al ervaring met beide merken?

Ik zou voor mijn badkamer een platte douchebak willen steken. Ik heb nog nooit van deze merken gehoord.

Zijn wel een beetje aan de prijzige kant +-200 -300 euro voor een douche van 80x80 of 90x90

Welke merken /oplossingen zouden jullie aanraden voor een kleine badkamer (170x180)

Alvast bedankt! :-)

 

 

Uitleg Keuring Electriciteit

Reactie van CVA

De keurder dient een volledig verslag op te stellen. "Niet limitatief" is geen basis voor het resultaat van een PV. Indien dezelfde keurder de installatie komt herkeuren, dan mag hij enkel de zaken herkeuren dewelke zijn vermeld op het PV waar hij zelf verantwoordelijk voor is. Met de vermelding niet limitatief probeert hij nog een stok tussen de deur te krijgen voor eventuele zaken die hij ziet tijdens het herkeuren. Dat dit niet de meest gepaste manier van werken is spreekt voor zich. Hoe kan u immers uw installatie in regel brengen als er tijdens de 1ste controle niet alle zaken onderzocht zijn. U of een installateur zijn immers niet bevoegd om te oordelen of een bepaald iets in regel is of niet. Als u een ander keuringsorganisme uitnodigd voor het herkeuren ligt het uiteraard anders. Deze wil/kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor een fout opgesteld PV van een ander.

Uitleg Keuring Electriciteit

Reactie van Polytechno

Denk niet dat het hier de bedoeling is om een stok achter de deur te hebben. Denk eerder dat het de bedoeling is om te laten weten dat het grondig fout is met de installatie. Een keurder kan ook niet alles onderzoeken, hij zou het misschien wel moeten doen maar in de praktijk is dit dikwijls niet mogelijk. Wat de bevoegdheid van de de eigenaar en/of installateur betreft wil ik CVA toch tegenspreken. Het AREI (algemeen reglement op elektrische installaties) is bij wet vastgelegd en verschenen in het staatsblad. Iedere burger en zeker de installateur is geacht deze te kennen. Een installateur kan en mag perfect OORDELEN over de toestand van een installatie. Een installateur kan alleen geen keuring uitvoeren, dit mag alleen een erkend keuringsorganisme. Maar u mag perfect aan een installateur vragen om uw installatie na te kijken of deze conform is met het AREI. Sterker nog, als uw installateur dit niet kan zoekt u best een andere. Nogmaals wil ik zeggen dat ik de installatie niet ken, maar aan de hand van dit keuringsverslag kan ik mij een aardig beeld van de installatie vormen. Ik zie dus geen probleem in dit verslag. OCB is niet onze vaste keurder maar op hun site kan je heel wat info vinden ivm huishoudelijke installaties.

Uitleg Keuring Electriciteit

Reactie van Hafid

Ik heb het pdf bestand (verslag + tekening) opgeladen misschien dat dat iets meer zegt?

Bedankt voor de info :-). Het beste is denk ik gewoon nieuwe elektriciteit leggen.