gvg

Lid sinds 24/12/2018

  • Verbouwer
  • 5 vragen gesteld
  • 17 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
gvg Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Ventilatie oudere huizen
17 reacties · · #Ventilatie
Reactie van gvg

mijn woning is zelfs van 1956 en toch plaats ik een ballans ventilatie systeem.

PS: voor dat iemand zegt dat je die woning beter kunt afbreken, dat vond ik ook maar ik had in 1999 niet voldoende geld en ik woon in landbouwgebied waardoor ik bij heropbouw minder woonvolume zou krijgen.

Bekijk

Een pleistermembraam (https://www.sbsolutions.eu/product/repla-fleece) is volgens de info die ik hier (https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/pleisterwerken/magda-muur-bepleisteren-na-vochtschade/) en elders vind, beter omdat deze echt alles tegenhoud. Maar mijn bezetter is vanmorgen langsgeweest en die vertelde dat hij dan wel een beetje schuin moet afwerken wegens te weinig dikte. Een alternatief zou zijn "thoroseal FC". Daar komt oook geen water door, maar zouten kan je niet tegenhouden. Maar dat zou ik eventueel kunnen tegen houden door later met vliesbehang te werken.

Wat moet ik nu doen? Een risico nemen of muren die een cm dikker zijn de onderste meter. (wordt natuurlijk schuin afgewerkt dus ik denk niet dat je het gaat zien)

Bekijk
Reactie van gvg

@laforce: me professioneel laten begeleiden is inderdaad de doelstelling, maar professionals zijn meetsal biased omdat er ook een verkoop aan vasthangt. Daarom wil ik me er toch een beetje in bekwamen. Ik ga het zeker nog verder uitzoeken via google, maar kan u me alvast wat links sturen met meer achtergrond info over gemengde verwarminssystemen.

Bekijk
Reactie van gvg

Er is een waterkering, maar die stamt uit 1957, waardoor ik vrees dat die niet meer zijn werk doet.

Voor de zekerheid waar hierboven over gesproken wordt, kan ik toch enkel maar bij diezelfde firmas terecht, niet?

Als iemand beweert dat opstijgend vocht niet bestaat, dan verlies ik al mijn vertrouwen. Kennelijk moet ik dit forum nog wat verder uitspitten

Bekijk
Reactie van gvg

das interessant. Als het bij mij zo ver is (april 2020) , dan neem ik een foto en plaats ik het hier. 

Nog 1 vraagje echter: stel die fundering ligt 50 cm lager dan de onderzijde van de betonen vloerpplaat die je gaat gieten. Wat moet je dan doen? om de x meter een sleuf die wel diep genoeg gaat en daar dan een gebogen gietijzeren stang in?

Bekijk