gvg

Lid sinds 24/12/2018

  • Verbouwer
  • 8 vragen gesteld
  • 31 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
gvg Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

luchttoevoer mooi afwerken
3 reacties · · #Ventilatie
Reactie van gvg

 Inderdaad vrij dicht. Maar dat los ik wel op.

Waar vind je zo iets want als ik dat google kom ik bij een hubo vestiging in ... champion

Bekijk
Isolerende "funderingsplaat"
57 reacties · · #Fundering en kelder
Reactie van gvg

wat mijn betonplaat betreft: ik doe dit vooral omdat ik extra steunpunten ga toevoegen om een puntbelasting weg te werken die veroorzaakt gaat worden door maken van een doorkijkhaard. Op die plaats gaat mijn betonplaat over in een een diepere sokkel. Moest dat niet het geval zijn zou ik misschien wel voor een isolerende mortel of iets gelijkaardigs kiezen. 

Wat betreft containerpark: ik ga in Geel en daar is het niet op afspraak en er staat ook geen webcam zodat ik gisteren gewoon ben teruggedraaid toen ik zag dat ze 1 straat verder stonden aan te schuiven. Het aantal wagens wordt er perperkt en alle mensen daar (personeel en klanten toen ik er was) houden zeer goed afstand. Soms werkt het personeel iets langer om geen mensen naar huis te moeten sturen die al aan het aanschuiven zijn, maar ze willen daar geen gewoonte van maken, dus een half uur voor sluitingstijd gaan ze de lange rij wagens af om op een gegeven moment een stop sticker te plaatsen. Maar dan moeten er nog wel een aantal gedupeerden naar huis rijden, das spijtig, dus ik hoop dat ze snel genoeg die stikker plaatsen. Op dit moment verwerken ze in Geel ongeveer 20 wagens per uur vertelde iemand me, maar ik denk dat het iets meer is.

Bekijk
Vocht oplossen
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van gvg

ik ben een tijd geleden ook op zoek gegegaan

zie : https://forum.livios.be/nl/ruwbouw/muren/vochtbehandeling-de-grote-de-kleintjes-de-overlopers-en-de-cowboys#

en heb besloten on Peter van pvg@sbsolutions.eu in te huren voor een thuisbezoek, metingen en verslag.

Het advies dat hij geeft is onafhankelijk, maar hij adviseerd wel de producten die hij zelf verkoopt. Maar dat hoef je niet te doen. Zijn verslag was zeer helder. Ik heb zijn producten gebruikt en alles zelfs gedaan voor een fractie van de prijs wat sommige firmas vragen. Het resultaat is veelbelovend, naar ik heb nog niet de finale metingen gedaan. 

Bekijk
Reactie van gvg

de prijzen zijn redelijk standaard:

11cm    R waarde 4.07     25.57€/m2
12 cm   R waarde 4.5       27,72€/m2

13cm    R waarde 4,81     29,87€/m2

14cm    R waarde  5,19    32,02€/m2

Mijn broer (boekhouder) had ook al gezien dat de personeelskost plots gestegen was. Ik denk dat ze eerder problemen hebben gehad met de belastingen en dat ze plots hun personeel in het wit moesten betalen.

Uiteindelijk beslis ik nu om niet met hun in zee te gaan omdat ik het risico niet ga nemen. Ik voel me wel een beetje een verrader want ik had het mondeling al toegezegd, maar uiteindelijk heeft de verkoper ook gezwegen over de firma status. De verkoper mailde me nog dat er heel veel klanten geen vertrouwen meer hebben in firma’s en dat is spijtig. Maar de oorzaak ligt natuurlijk wel bij een klein deel van de firma’s zelf. Ook bij de wetgever en de verzekeraars die faillissementen niet echt kunnen/willen verzekeren. Ik hoop echt dat ze er door komen, want ik denk echt dat ze goede service verlenen.

Bekijk
Reactie van gvg

de PUR hebben ze er vanmorgen ingespoten. Gemiddeld 15 centimeter. Volgens sommigen hierboven overdreven dik, maar het enige nadeel was maar een beetje geld (114 euro per centimeter voor mijn opervlakte van bijna 60 m^2) en dus eigenlijk vrij verwaarloosbaar tov de prijs van bijvoorbeeld het vloeren.

Bekijk
Ventilatie oudere huizen
17 reacties · · #Ventilatie
Reactie van gvg

mijn woning is zelfs van 1956 en toch plaats ik een ballans ventilatie systeem.

PS: voor dat iemand zegt dat je die woning beter kunt afbreken, dat vond ik ook maar ik had in 1999 niet voldoende geld en ik woon in landbouwgebied waardoor ik bij heropbouw minder woonvolume zou krijgen.

Bekijk

Een pleistermembraam (https://www.sbsolutions.eu/product/repla-fleece) is volgens de info die ik hier (https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/pleisterwerken/magda-muur-bepleisteren-na-vochtschade/) en elders vind, beter omdat deze echt alles tegenhoud. Maar mijn bezetter is vanmorgen langsgeweest en die vertelde dat hij dan wel een beetje schuin moet afwerken wegens te weinig dikte. Een alternatief zou zijn "thoroseal FC". Daar komt oook geen water door, maar zouten kan je niet tegenhouden. Maar dat zou ik eventueel kunnen tegen houden door later met vliesbehang te werken.

Wat moet ik nu doen? Een risico nemen of muren die een cm dikker zijn de onderste meter. (wordt natuurlijk schuin afgewerkt dus ik denk niet dat je het gaat zien)

Bekijk
Reactie van gvg

@laforce: me professioneel laten begeleiden is inderdaad de doelstelling, maar professionals zijn meetsal biased omdat er ook een verkoop aan vasthangt. Daarom wil ik me er toch een beetje in bekwamen. Ik ga het zeker nog verder uitzoeken via google, maar kan u me alvast wat links sturen met meer achtergrond info over gemengde verwarminssystemen.

Bekijk