Livios: Bouwen aan morgen


groenstudio

  Lid sinds 04/01/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 04/01/2015
 • 0 vragen gesteld
 • 13 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


groenstudio
 • Andere professioneel | Woont in Sint-Katelijne-Waver
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Vijver

2 reacties ·

Reactie van groenstudio

Beste,

Het gaat altijd iets kosten, ofwel veel (tevergeefse) moeite, ofwel wat geld.  Ik zou een droogzuiging rondom laten plaatsen om het grondwaterniveau al te laten zakken naar ong. 2.5 m diepte.

Vervolgens kan het slib uitgegraven worden met een minigraver, of kunnen gespecialiseerde firma's het slib verharden door middel van kalk. 

Andere oplossingen zijn in mijn ogen probeersels, waarbij je telkens de strijd tegen het water gaat verliezen, vrees ik.

mvg,

Kris De Herdt

Cementresten granieten terrastegel verwijderen

Reactie van groenstudio

Beste,

Cementsluier verdwijnt deels door het weer, échte cementresten zijn enkel mechanisch te verwijderen.

Alle geluk dat je een graniettegel hebt, daarop kan je met veel produkten ter ondersteuning, aan de slag.

Probeer eens voorzichtig met wat zoutzuur (opgepast! irriterend) of zwavelzuur, in combinatie met een hard schuurborsteltje.  Probeer eerst op een onopvallende plek.  Niet met het zuur aan je voegen komen, want deze zullen aangetast worden (putjes krijgen bovenop).  De graniet zelf is normaal bestand tegen het zuur.

Anders zou je ook kunnen proberen met een roterende staalborstel op een schroefmachine.  wel onmiddelijk goed naspoelen met helder water om geen roestvlekjes te krijgen.

mvg,

kris de herdt

Betreft UV stralen en blauw licht nodig voor fotosynthese bladgroen

Reactie van groenstudio

Beste,

Ik denk niet dat ik hier zomaar mijn gegevens mag geven, maar als je groenstudio in sint-katelijne-waver even googled vind je op mijn site direct al mijn contactgegevens.  Het contactformulier is tijdelijk buiten gebruik.

In bijlage reeds de produktfiche van de bacterieën, Microbe Lift Quantum, met wat uitleg erover.  De vermelde prijzen zijn excl. BTW.

Vriendelijke groeten,

Kris De Herdt

Hoogteverschil garage - riolering

Reactie van groenstudio

Beste,

Je spreekt van riolering garage, maar ik neem aan dat je het regenwater van de garage bedoelt?  Als de buizen van je garage lager liggen dan de buizen rondom je woning, kan je niet anders dan er een put met dompelpomp tussen steken.  Voorzie de put wel groot genoeg (minstens 300à400 liter inhoud), zodat de pomp niet telkens moet opspringen om enkele emmers water weg te pompen.  Dit is niet gezond voor een dompelpomp.

Als je geen plaats hebt om een put te steken, kan je niet anders dan de buizen van de garage bovengronds, in afwatering naar je woning, te leggen.  Geen fraai zicht, maar water loopt nu eenmaal nooit van zichzelf omhoog.

Derde oplossing is een infiltratiebekken te steken aan je garage, zodat het regenwater daar ter plaatse in de grond kan trekken.  Hiervoor bestaan prefab oplossingen, of kan je op drogere plaatsen ook maken door een grote put te maken en terug op te vullen met drainagebuizen en grind.

duurzaamheid toegangsweg

Reactie van groenstudio

Beste, Grindstabilisatieplaten, zoals Nidagravel, zouden, indien goed geplaatst, een oplossing kunnen bieden. Een bocht in de oprit leggen, om zo de snelheid van het water af te remmen, kan ook soelaas bieden. Ja, wonen op meer dan 4 m onder straatniveau, heeft z'n beperkingen en je probleem is zo specifiek dat er geen kant en klare oplossing voorhanden is. mvg, kris

sparren in mijn tuin

Reactie van groenstudio

Beste, Algemeen mogen hagen 3 m hoog worden. Op verschillende plaatsen staan echter hierover andere vermeldingen in de verkavelingsvoorschriften, dikwijls maar 2 m, ik heb weet van 1.5 m. Dus deze voorschriften even doorlezen en je vraag is opgelost. Als je ze niet vind kan je ook nog altijd op de technische dienst van de gemeente terecht. mvg, kris

vijver kuisen

Reactie van groenstudio

Beste, Leegpompen, laarzen aandoen en uitkuisen. Dit is de enige deftige manier om hem proper te krijgen. In verhuurcentra zijn zware slijkpompen te huur, hiermee kun je al een deel van het slib mee wegpompen. Vettig werkje, maar het resultaat doet de harde labeur ongetwijfeld vergeten. mvg, kris

Bezinkput, zinkput, infiltratieput

1 reactie ·

Reactie van groenstudio

Beste,

Infiltratiebekkens zijn meer en meer idd een standaard verplichting geworden.  Het is weeral één van de zoveel verplichtingen die de overheid probeert op te leggen.

Bij een hoge grondwaterstand is het natuurlijk minder nuttig, maar op dit moment zit de grond zowat overal verzadigd, en valt een grondwaterstand van 55 cm onder maaiveld eigenlijk nog mee.  De bekkens moeten de riolen meer sparen bij hevige buien die, vooral in de zomer, veroorzaakt worden door onweer.  En in de zomer zal het grondwaterpeil waarschijnlijk wel lager staan.

Je zou kunnen proberen bij de technische dienst van Hemiksem om een uitzondering te krijgen, maar als iedereen een uitzondering gaat vragen, en er worden geen infiltratiebekkens gelegd, vergroot alleen de kans dat de meubels in de zomer staan te drijven in de living.  En dan is het steken van een bekken toch wel net iets goedkoper.

Indien je geen verval genoeg hebt om het tussen te bouwen, kan je gaan werken met een tweede reservoir ernaast met een pomp in, of een ander systeem van bekken zoeken.  Je kan ook zelf een nieuw gat maken als overloop, hiermee wordt enkel het infiltratiedeel iets kleiner, maar nog altijd meer dan geen infiltratie.

Vriendelijke groeten,

kris

1 2 · Volgende