Livios: Bouwen aan morgen


gilberto

  Lid sinds 22/02/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 22/02/2018
 • 10 vragen gesteld
 • 33 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 34 leden bedankt


gilberto
 • Andere particulier | Woont in eksaarde

Geschiedenis

1 2 3 4 5 · Volgende

ESE IR PANELEN

27 reacties ·

Reactie van ID_DIM

De uitleg die je geeft over de werking van IR-panelen is niet meer als de uitleg vanuit het middelbaar over het "ontstaan van licht". Hier zit niet meteen iets baanbrekend in. IR-panelen zijn voornamelijk ontstaan na onderzoek voor therapeutische warmtestraling. IR zelf is al vele jaren in gebruik in de vorm van kleine stralers die mensen met rugklachten helpen. Als ik me niet vergis heeft mijn oma zelfs nog eentje liggen vanuit de begin jaren 60. Allesbehalve baanbrekend dus.

De panelen worden nu zo geconstrueerd als "design"-verwarming. Voornaamste voordeel is plaatsbesparing lokaal (in badkamers toch) en de geclaimde "lager verbruik" in vergelijking met andere elektrische verwarmingssystemen.

De werking zelf is simpel en door toevoegen van "layers" kan mogelijk potentieele energie vervat in deze layers omgezet worden naar straling-en/of convectiewarmte. Hierdoor is een kleiner elektrisch verbruik nodig voor een grotere output te geven. Beetje zoals een warmtepomp.

Het verbaast me ook niet dat bij dimensionering je een groter wattage moet nemen dan bij uw conventionele elektrische convectoren. Manieren van opwarming zijn verschillend (hoewel die 300watt verschil nog binnen de perken van berekening valt voor grote oppervlakte).
Het feit blijft dat de opwarming nog altijd, en voornamelijk, lokaal blijft. Blokkeer de straling en het achterliggende zal koel blijven.

Een ander nadeel is dat je in kWh elektriciteit een grote stijging zal krijgen. Elektrische convectoren, of elektrische verwarming globaal gezien, is altijd direct verbruik. De IR-panelen zullen beter zijn als je "klassieke" elektrische convectoren op gebied van verbruik (maar heeft nadelen t.o.v. warmteverdeling). Maar het zal slechts 20% winst zijn t.o.v. je huidige elektrische factuur. Winst is winst maar er zijn betere technieken en manieren.

De betere oplossing blijft de warmtepomp. Deze zal in zijn totaliteit minder elektrisch verbruik hebben en beter comfort kunnen garanderen. Met een COP van (minstens) 4 heb je al meteen 4 kW warmte-productie voor 1kW elektriciteit. 4kW warmte waarmee je een boiler van 200 liter water verwarmt tot comfort-temperatuur en je living verwarmt.

Met je IR-panelen is enkel je living hierdoor warm en ligt het elektrisch verbruik al een pak hoger.

ESE IR PANELEN

27 reacties ·

Reactie van Luc Vandamme

... En ja,een warmtepomp met cop 4 kan met 1kw electriciteit toch ook 4 kw warmte opwekken.Dit gebeurt ook in fasen, zou het dan niet kunnen bij een ir paneel waarbij een laser wordt gebruikt inplaats van een compressor ?

grtz

gilberto 

@ Gilberto

Ik reageer niet in de plaats van Charel, maar reageer enkel op het begrip warmtepomp.

Een warmtepomp haalt zijn vermogen niet uit de compressor zoals velen denken. Maar het koelmiddel (gas) haalt de warmte uit de lucht die langs een warmtewisselaar loopt (verdamper of evaporator). Deze verdamper staat buiten en is gekend als de buitenunit en de stroming van energie over dit element wordt verhoogd door de luchtventilator (hulpsysteem) . De compressor dient enkel om het warmtemiddel onder druk te zetten (compressor is ook een hulpsysteem) zodat het achteraf bij het ontspannen in de condensor (combinatie met de warmtewisselaar) zijn warmte kan afgeven aan het verwarmingswater.

De eigenschap van dit koelmiddel moet zijn dat men het kan koelen onder de buitenlucht t° (gebeurt bij het ontspannen in de condensor), zodat het warmte (energie) kan blijven opnemen en dat het samendrukbaar blijft. (vloeistoffen zijn moeilijker samendrukbaar dan gas, vaste stoffen zijn weinig samendrukbaar, vandaar de keuze voor gas dat niet bevriest tot een t° van -25°C  of 5°C onder de buiten t° die nog genoeg energie bevat om te onttrekken)

Dus alle energie komt uit de lucht via de warmtewisselaar buiten (verdamper). De compressor is maar een hulpsysteem om het proces drukverhoging (meer energie voor het zelfde volume) te laten plaats vinden. De condensor zal door het proces van ontspanning deze energie vrijgeven.

Dus als we spreken van een COP A2W35 van 4, bedoelt men dat bij een buitenlucht t° (Air) van 2°C (=A2) en een compressor+ventilatorvermogen van 1 kWh er genoeg warmtemiddel kan samengedrukt en getransporteerd worden om 4 kWh warmte af te geven aan de condensor om water op te warmen tot 35° C (=W35). Bij andere temeraturen (A of W) zal die verhouding veranderen. Zo komt  het  dat  bij de combinatie (A) - 20° C en (W) 37° C de COP gelijk zal zijn aan 1. Dus is er op dat ogenblik geen enkele hefboomwerking meer (1 kWh compressor+ventilator veroorzaakt 1 kWh warmte). Omgekeerd bij de combinatie (A) + 15° C en (W) 30° C zal de COP waarschijnlijk oplopen tot 10, dus dit betekent dat diezelfde warmtepomp voor 1 kWh compressor+ventilatorvermogen 10 kWh warmte zal afgeven via de verdamper aan water van 30° C. 

Dus is het niet de compressor die zorgt voor de warmte. De compressor is hier enkel een hulpmiddel (zoals ook de buitenventilator een hulpmiddel is) om het warmtemiddel samen te drukken en te transporteren.  Het is de capaciteit van het warmtemiddel in combinatie met de eigenschappen van de 2 warmtewisselaars (verdamper en condensor) die de warmte uit het koelmiddel  af aan het verwarmingswater overdragen. 

=> er wordt geen energie gecreëerd in een warmtepomp, er wordt enkel energie afgenomen uit de lucht en doorgegeven aan het verwarmingswater. Dit proces vraagt hulpenergie. De verhouding tussen de afgegeven energie in het verwarmingswater en de toegevoegde hulpenergie noemt men de COP.

=> er is geen vermenigvuldiging of pulswerking van elektronen of vermenigvuldiging van warmte in een warmtepomp! Het is een natuurlijk proces met een fictief positief rendement omdat men hulpenergie vergelijkt met afgegeven warmte energie. Bij andere aanmaakprocessen vergelijkt men de volledige inkomende energie uit de bron (lucht, water, brandstoffen, ...) + de benodigde hulpenergie (compressor + ventilator) met de afgegeven warmte energie. In dit laatste geval heeft een warmtepomp zoals ieder warmte aanmaaksysteem (= normale technische en wetenschappelijke omgeving) een rendement lager dan 100%.

Teaser: Aan u om het negatief rendement te vinden van uw IR installatie (normale omgeving) om zo het positief rendement te kunnen beoordelen.

ESE IR PANELEN

27 reacties ·

Reactie van Kris M

Aan Charel,

 Vriendelijk  dank voor uw antwoord.Je hebt overschot van gelijk.Ik begrijp het ook niet goed dat men uit 1 kWh  elektriciteit  meer dan  1 kWh warmte  zou kunnen verkrijgen.Ik ben inderdaad met deze verkoper van ese ir panelen in kontakt gekomen. Het klinkt allemaal onwaarschijnlijk wat hij schrijft.Maar kan jij mij uitleggen of een verwarming die met pulsstromen werkt, dezelfde warmte kan leveren als een verwarming waar de voeding volledig wordt gebruikt? En heb je ook een verklaring voor het gebruik van een ingebouwde laser in microvorm in dit infrarood paneel? Ik snap wel dat een halfgeleider in een organische stof zoals carbonfibre met  nano  kristal  of siliconen stroom laat lopen,en er door de reactie van aangeslagen elektronen die terugvallen na een tijd in een lagere positie of baan, en door hun botsing met een foton opnieuw een andere foton wordt gecreëerd er dus een infrarode warmtestraal kan ontstaan. De laser zou hierbij een vermeerdering van aangeslagen  elektronen kunnen  opwekken. waardoor de warmtestraal groter wordt en meer oppervlakte kan bereiken. Natuurlijk verbruikt de laser ook elektriciteit waardoor de verwarming minder zuinig wordt.Het is misschien ver gezocht, maar het zou wel kunnen op deze manier.De vraag voor mij als leek in de kunde  van  elektriciteit blijft of pulsstromen minder stroom verbruiken ,en toch een lokaal  van  dezelfde hoeveelheid warmte  kunnen voorzien  als een lokaal dat zonder pulsstromen wordt verwarmd.En ja,een warmtepomp met cop 4 kan met 1kw electriciteit toch ook 4 kw warmte opwekken.Dit gebeurt ook in fasen, zou het dan niet kunnen bij een ir paneel waarbij een laser wordt gebruikt inplaats van een compressor ?

grtz

gilberto 

Geeuw.  Wanneer stopt dat wetenschappelijk onzinnige gelul nu toch eens? ;-)

ESE IR PANELEN

27 reacties ·

Reactie van gilberto

Aan Charel,

Dank voor uw reaktie op mijn schrijven.Ik bedoel met de vergelijking met een warmtepomp met 4 Cop dat de mogelijkheid bestaat om met minder stroomverbruik( hier 1 kWh) meer kWh warmte energie te verkrijgen.Zo bespaart u op de stookkosten van uw verwarming.Dit kan ook bereikt worden met pulsstromen die heel weinig stroomverbruik hebben, omgekeerd evenredig 1/4 stroom van 1 kWh elektriciteit. Bij andere ir panelen bestaat het verwarmingselement uit een carbonmat met nano koolstof kristallen.Dit noemt men de nanotechnologie en het merk Degree-n maakt daar gebruik van.Ze vermelden ook dat een nano infrarood paneel 60% zuiniger is dan de gangbare ir-paneel.Ze noemen het ook een alternatief voor warmtepompen.  

Door de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met IR is het mogelijk om het energieverbruik te verlagen. De innovatie zit hem in de dispersie die Degree-n heeft ontwikkeld en  die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement. Deze techniek bespaart tot minimaal 60 procent in vergelijking tot traditionele centrale verwarming. Verwarmen via de Nano IR-verwarmingspanelen kost circa 15 watt per m2, tegen de huidige elektriciteitsprijzen komt dat naar schatting neer op 4-6 euro per m2 per jaar.U merkt dat niet alleen uw onbetrouwbare leverancier van Ese ir panelen zijn verwarmingssysteem heel zuinig in verbruik aanbied.Ook belooft deze producent van zijn Degree-n ir  panelen dat deze 4°C lager kunnen verwarmen maar toch met hetzelfde rendement van de andere ir panelen. Zijn het dan allemaal commerciële leugenaars?Natuurlijk is het opnieuw hetzelfde verhaal.Er zijn geen duidelijke en waarheidsgetrouwe bewijzen van deze wonderbaarlijke nanotechnologie zoals er ook geen reële en juiste testproef bewijzen worden aangetoond door de verkoper van de Ese ir panelen. Men is ook niet in een mum van tijd gekomen tot de ontwikkeling van de huidige ltv radiatoren.Ook de warmtepompen zijn betrekkelijk recent en deze twee verwarmingssystemen zijn ook afhankelijk van een heel goede isolatie van de te verwarmen ruimten.En het feit dat de meeste mensen hedentendage hun woning verwarmen met een centrale verwarming waardoor de overschakeling naar deze infrarode panelen opnieuw moet worden aangepast,zorgt voor een terughouding t.o.z. van personen die reeds een elektrische groepenkast hebben voorzien van een driefasige aansluiting  3x25 A krachtstroom 400V.U begrijpt dus dat ik de nieuwe ontwikkeling  van de huidige ir panelen intensiever volg dan iemand die verwarmt met een gascondensatieketel en radiatoren waarvan de installatie van de leidingen totaal verschillend is van een elektrische leiding die aangesloten is op elektrische convectors.In de toekomst zal vanaf 2050 geen CO2 meer mogen verstookt worden in de atmosfeer. Jonge mensen zullen sowieso moeten overschakelen naar een alternatief verwarmingssysteem. 

grtz, 

gilberto

ESE IR PANELEN

27 reacties ·

Reactie van Real LD

In the First :

1 -->  Closure  ( 2009 very quickly !! )  of Lexin Holding Group for Violation of intellectual and industrial property patent and technology

2 --> Lexin = ThermIQ and ESE , Same Members , Same Products , Again !!!

3 --> For sur , The Justice will do its job !!!

4 --> LD is me Only , You don't use my Signature !! If you have something to say, look for me !!!

STOP TO USE MY SYGNATURE : MISTER LD.LD OK !!!!

LD Only 

accumulatiekachels met thermostaat eberle. Uitleg?

Reactie van gilberto

Aan Kris,

Bedankt voor uw antwoord. Als je veel verlies hebt als de stenen volledig zijn opgewarmd, is dat financieel toch ook niet voordelig.Je betaalt minder voor uitsluitend nachttarief maar verbruikt nodeloos meer warmte. Tegenwoordig zijn er opladers die reageren op de buitenvoeler(sensor) en dus niet teveel warmte opslaan, zodat er geen schakelklokken tussen de leidingen moeten worden geplaatst.Maar het is niet voor niets dat men directe verwarmingsweerstanden in de huidige accu's voorziet. Het duidt nog steeds op een ongekontroleerde en niet juiste oplading en afgifte van de warmte waar men geen vat op heeft.Ik lees in verschillende topics dat men moet bijwarmen met een houtvuur om gedurende 24 uren geen kou te lijden.Dus het niet kunnen regelen van de warmteafgifte met een electronische thermostaat zoals bij een rechtstreekse electrische convector vind ik een minpunt.Het is goedkoper maar niet zo kwalitatief en comfortabel als de directe electrische verwarmingstoestellen met levenslange gewaarborgde verwarmingsweerstanden.

gilberto

Vergelijken jaarlijks verbruik elektrische verwarming met gasverwarming

Reactie van ID_DIM

In alle eerlijkheid heb ik slechts een vaag idee van opbouw-concept van dit type panelen.
De verkoper/reclame-maker kon enkel bevestigen dat mijn gevoel juist zat, de echte feitelijke en toegepaste techniek en hoe ze de excitatie doen heb ik niet in detail bekeken.

Kans bestaat dat men via geleiders werkt of iets anders hebben bedacht om een soort cascade-effect te creeren. Over het algemeen weet ik dat men ergens een epoxy en koolstofkristallen samenperst en met behulp van (een kleine hoeveelheid warmte) hierdoor IR-straling creert. Afhankelijk van de samenstelling (verhoudingen, koolstof-binding en soort epoxy) kan men hierdoor de rendementen laten stijgen of optimaliseren.

1 2 3 4 5 · Volgende