gilberto

Lid sinds 22/2/2018

  • Andere particulier
  • 19 vragen gesteld
  • 72 vragen beantwoord
  • 14 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 49 leden bedankt
gilberto Andere particulier

Geschiedenis

Ontluchten van de boiler
3 reacties · · #Sanitair
Reactie van gilberto

Hier nog een vervolg op het ontluchten van mijn boiler.

Vriendelijk dank voor uw antwoord. Je hebt volkomen gelijk.Maar als leek heb ik daar totaal geen kennis van.Ik weet nu wel dat het langzaam inkomende koude water onderaan de ketel de lucht uit het hete water drukt en de boiler dus steeds op deze manier wordt ontlucht.

Maar waarom heeft de loodgieter dit dan toch gedaan? Is dit om wat meer te kunnen verdienen?

Draai een warm water kraan die is aangesloten op de boiler open. ... Uit de kraan komt de lucht die er uit wordt gedrukt door het inkomende water in de boiler. Als er uit de warm water kraan een constante continue druk komt mag de kraan weer worden dichtgedraaid. De boiler is nu volledig gevuld en ontlucht.

Of kan de inlaatcombinatie onderaan de boiler op de koude toevoerbuis ook voor problemen zorgen? Deze zat muurvast en de loodgieter kreeg die maar los met een tang.En nogmaals waarom tapte hij water uit de boiler? Weet jij dat?

 

Nog een bijkomende vraag voor als mijn huidige electrische boiler 80 L niet meer werkt.

Welke van de hieronder vernoemde boilers moet ik kopen opdat het water altijd even heet is als de boiler met dagtarief die ik nu heb, en die reeds 42 jaren lang meedraait en enkel de droge weerstand er tweemaal is van vervangen na al die jaren.

De mono daalderop boiler 80 L met droge weerstand is enkel op nachttarief aangesloten.De duo daalderop boiler 80 L is zowel op nachttarief als dagtarief aangesloten. Heb je altijd warm water als je een mono daalderop boiler 80 L aansluit?

De boiler dient jaarlijks te worden gecontroleerd op lekkages en een juiste werking van de inlaatcombinatie. Wat is precies een inlaatcombinatie?

Dank bij voorbaat.

Grtz,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Thanks voor de reactie op mijn vraag. Het is ondertussen in orde gekomen. Toen ik deze morgen mijn hbm 18 V compressor nog eens bekeek miste ik een zwart rubberen onderdeeltje dat op de aansluitkoppeling zat gemonteerd. Het was losgekomen van de zwarte rubberen kopstuk aansluiting en zat nu op het zwarte rubberen aansluitstukje  in de opening van de zwarte plastieken aansluitconnector. Toen viel mijn frank en ik probeerde onmiddellijk de air hos connector aan te sluiten op de koppeling van de compressor. Dit ging nu perfekt omdat het zwart rubberen tussenstukje er niet meer tussen zat. Dit zwart rubberen tussenstukje wordt nergens vermeld in de manual. Het is dus een aansluit hulpstukje om zonder de air hose compressor (luchtslangetje) ook te kunnen pompen. Zoals het op de compressor zat toen ik deze uit de verpakking nam, leek het precies of het een vast onderdeel was van de zwarte rubberen aansluitkoppeling. Dit is zeer verwarrend voor klanten die geen ondervinding hebben met zo een luchtcompressor.Zie ook de foto's in bijlage.

Groet,

gilberto

Z

Bekijk
Hoe werkt een hydrofoorgroep?
33 reacties · · #Sanitair
Reactie van gilberto

Bedankt voor jouw reactie. Vermits onze waterleidinginstallatie is gelegd in 1978 is deze al bedenkelijk oud. Daarom ben ik wel voorzichtig zodat er geen lekken ontstaan.Op de pressostaat staan 3 cijfers onder elkaar aangeduid: 6 daaronder 3,5 en daaronder 0,9 .Weet jij waar die cijfers voor staan?

De destruction pressure is 30 bar voor mijn drukschakelaar. K16 schrijft dat zijn hydrofoorgroep maar opstart na 3 spoelbeurten met zijn Elbi expansievat 24 L met voordruk 1,5 bar. Ik heb hetzelfde Elbi expansievat 24 L met ook een precharge 1,5 bar. K16 zijn min inschakeldruk is 1,5 bar en de max uitschakeldruk 3,6, dus een drukverschil van 2,1 bar.Mijn pompgroep start reeds op na 1,5 spoelbeurt. De min inschakeldruk staat op 1,4 bar en de uitschakeldruk op 2,8 bar. Dus een drukverschil van 1,4 bar.Dit betekend dat mijn min inschakeldruk 1,4 bar is en de max uitschakeldruk nu 3,5 bar wordt om hetzelfde drukverschil te krijgen als bij de pompgroep van K16.

K16 schreef in een vorige topic:

De nomale werkingsdruk van deze pomp is afschakeldruk 3.6bar en inschakeldruk 2.3 bar Ik weet niet waar hij dat uit afleid. Maar in dit geval betekent het ook dat het drukverschil dan maar 1,3 bar is en niet zoals het drukverschil van2,1 bar bij K16.Dus hier zit een misverstand in. Logischer wijze moet het drukverschil in mijn waterleidinginstallatie toch 2,1 bar bedragen, als ik wil dat het toilet na 3x spoelen maar opstart.

Wat denk jij hiervan?

grtz,

gilberto

Bekijk
Mini Sound Meter UT353 UNI-T
1 reactie · · #Sanitair

Thanks voor de antwoorden. Ik heb de handleiding natuurlijk zelf,die zat in de verpakking en is in het engels opgesteld.Ik ben niet zo taalkundig en begrijp dus niet goed wat er staat geschreven in the manual.

Zie bijlage. Kunt u me juist uitleggen wat in deze alinea wordt beschreven?

grtz,

gilberto

 

Bekijk
Mini Sound Meter
2 reacties · · #Sanitair

Ik heb een geluidsmeter gekocht UT353 bi bolcom(36€).

Als ik in de living waar het stil is op de inschakelknop duw verschijnen er eerst 4 achten en daarna de getallen 36 afwisselend tot 41. Moet ik op fast of slow duwen voor het meten van het geluid?

En wat betekent MAX EN MIN ? En wat gebeurt er als je op Hold BL duwt?

Hopelijk kan iemand mij uitleggen hoe deze knoppen werken?

grtz,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Nog graag wat uitleg over de voordruk van 1,5 bar in mijn expansievat Elbi van 24 l.Wat doet deze voordruk ( lucht,stikstof)die tussen de metalen wand van het drukvat en de balg is gepompt precies?

Ik neem het voorbeeld van mijn expansievat met 2 bar min druk en 3,6 max druk. Als er een kraan wordt geopend en het water in de leiding begint te zakken, waardoor er drukvermindering ontstaat,wat is dan de functie van de lucht tussen de balg en de metalen wand van het drukvat? Vertraagt de lucht (voordruk 1,5 bar) door te drukken tegen het membraam het zakken van het water in de balg? En wordt daardoor de min druk niet zo snel bereikt zodat de hydrofoorgroep niet zo snel terug opstart en water bijpompt? Graag uw advies hierover,ik zou dit graag weten en vindt geen specifieke uitleg hierover op het internet.

A propos. Toen ik deze week in de winkel waar ze hydrofoorpompen verkopen zei dat ik een hydrofoorpomp wou kopen met een expansievat van 24 l, probeerde de verkoper me dat ten stelligste af te raden.Waarom een drukvat zei hij voortdurend? En wees op de hydrofoorgroepen die stonden opgsteld op een toonschap. Hij prees de hydrofoorpompen met press control in de hemel en begreep helemaal niet dat ik nog een hydrofoorpomp met expansie vat wilde kopen. Hij zei dat de expansievaten elke zes maand moeten worden bijgevuld met lucht en dat deze snel kapot gaan als je dit niet doet. Toch zie ik op het internet in forums mensen die schrijven dat hun hydrofoorpomp met press control niet meer funktioneert zoals het moet en dat ze er niets van begrijpen, doordat deze press control anders is opgebouwd.Toen ik zei dat ik in een antwoord op een forum de raad kreeg om mijn expansie tot 2,3- of 2,5 bar bij te pompen raadde hij me dat volledig af.Hij zei dat de fabrikanten van hydrofoorgroepen niet voor niets zomaar op hun expansievat de precharge(voorduk van 1,5 bar) vermelden, en dat je absoluut niet meer druk mag toebrengen in het expansievat dan deze die aangegeven is op het elbi drukvat.. 

grtz,

gilberto

  

Bekijk
Rookmelder
13 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van gilberto

Thanks. Ik zal uw raad opvolgen en deze oude rookmelder vervangen door een nieuwe rookmelder.

grtz,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Hardstikke bedankt aan de rode ridder en zijn schildknaap idur voor de hulp.Ik zal de raad opvolgen en eens kijken op tweedehands.be voor zulke niko dekplaatjes.Waarschijnlijk worden deze nu vervangen op de  nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaars door dekplaatjes die men gemakkelijker kan verwijderen.Ik zal eens kijken bij de gamma en brico voor een nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaar.Ik denk toch dat veel mensen die deze oude niko lichtschakelaars moeten verwijderen bij het opnieuw behangen van de living en keuken  problemen hebben. Mijn echtgenote heeft destijds ook verschillende niko dekplaatjes gebroken . Ik hoop dat de nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaars over dekplaatjes beschikken die je gemakkelijker kunt losmaken.

grtz,

gilberto 

Bekijk
ESE IR PANELEN
27 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van gilberto

Aan Charel,

Dank voor uw reaktie op mijn schrijven.Ik bedoel met de vergelijking met een warmtepomp met 4 Cop dat de mogelijkheid bestaat om met minder stroomverbruik( hier 1 kWh) meer kWh warmte energie te verkrijgen.Zo bespaart u op de stookkosten van uw verwarming.Dit kan ook bereikt worden met pulsstromen die heel weinig stroomverbruik hebben, omgekeerd evenredig 1/4 stroom van 1 kWh elektriciteit. Bij andere ir panelen bestaat het verwarmingselement uit een carbonmat met nano koolstof kristallen.Dit noemt men de nanotechnologie en het merk Degree-n maakt daar gebruik van.Ze vermelden ook dat een nano infrarood paneel 60% zuiniger is dan de gangbare ir-paneel.Ze noemen het ook een alternatief voor warmtepompen.  

Door de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met IR is het mogelijk om het energieverbruik te verlagen. De innovatie zit hem in de dispersie die Degree-n heeft ontwikkeld en  die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement. Deze techniek bespaart tot minimaal 60 procent in vergelijking tot traditionele centrale verwarming. Verwarmen via de Nano IR-verwarmingspanelen kost circa 15 watt per m2, tegen de huidige elektriciteitsprijzen komt dat naar schatting neer op 4-6 euro per m2 per jaar.U merkt dat niet alleen uw onbetrouwbare leverancier van Ese ir panelen zijn verwarmingssysteem heel zuinig in verbruik aanbied.Ook belooft deze producent van zijn Degree-n ir  panelen dat deze 4°C lager kunnen verwarmen maar toch met hetzelfde rendement van de andere ir panelen. Zijn het dan allemaal commerciële leugenaars?Natuurlijk is het opnieuw hetzelfde verhaal.Er zijn geen duidelijke en waarheidsgetrouwe bewijzen van deze wonderbaarlijke nanotechnologie zoals er ook geen reële en juiste testproef bewijzen worden aangetoond door de verkoper van de Ese ir panelen. Men is ook niet in een mum van tijd gekomen tot de ontwikkeling van de huidige ltv radiatoren.Ook de warmtepompen zijn betrekkelijk recent en deze twee verwarmingssystemen zijn ook afhankelijk van een heel goede isolatie van de te verwarmen ruimten.En het feit dat de meeste mensen hedentendage hun woning verwarmen met een centrale verwarming waardoor de overschakeling naar deze infrarode panelen opnieuw moet worden aangepast,zorgt voor een terughouding t.o.z. van personen die reeds een elektrische groepenkast hebben voorzien van een driefasige aansluiting  3x25 A krachtstroom 400V.U begrijpt dus dat ik de nieuwe ontwikkeling  van de huidige ir panelen intensiever volg dan iemand die verwarmt met een gascondensatieketel en radiatoren waarvan de installatie van de leidingen totaal verschillend is van een elektrische leiding die aangesloten is op elektrische convectors.In de toekomst zal vanaf 2050 geen CO2 meer mogen verstookt worden in de atmosfeer. Jonge mensen zullen sowieso moeten overschakelen naar een alternatief verwarmingssysteem. 

grtz, 

gilberto

Bekijk