Livios: Bouwen aan morgen


gilberto

  Lid sinds 22/02/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 22/02/2018
 • 5 vragen gesteld
 • 9 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 9 leden bedankt


gilberto
 • Andere particulier | Woont in eksaarde

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Bedrade deurbel Byron 1217 wit in de gamma

Beste medewerkers,

Ik heb een bedrade deurbel Byron 1217 wit gekocht in de gamma. Bij thuiskomst stelde ik vast dat de bedrade deurbel uitsluitend op batterijen kan werken. Nochtans stond in de lijst van de specificaties van het artikel bij voeding: netspanning.Het geluidsniveau is 95 dec, de deurbelontvanger hangt in de hal en het gerinkel wordt voortgebracht met behulp van een schaalbel.

Als we in de keuken staan die aansluit op de hal horen we nauwelijks de bel. Ik vraag me nu af  of de bedrade deurbel met 2 batterijen 1,5 volt d lr20 hetzelfde geluidsvolume produceert als een bedrade deurbel die werkt met transfo  8 V en netspanning 230 V?

Mvg,

gilbert

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van HugoCo

Berekeningen enkel en alleen op basis van oppervlakte en volume zijn totaal waardeloos. Het zal waarschijnlijk aanleiding geven tot overbemeten radiatoren en stookketel met een slecht rendement van de installatie tot gevolg. De enige juiste methode is de berekeningen uitvoeren op basis van de U-waarde van de verschillende buitenwanden, vloer en dak. Die U-waarde zal rekening houden met de lamba-waarde en dikte van de gebruikte isolatie, het soort steen, soort beglazing enz.

Waar men voor nieuwe woningen spreekt over 3000 Watt voor een woonkamer, zie ik hier 8000 Watt en meer verschijnen.

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Het benodigde vermogen in kW blijft hetzelfde of je nu met elektriciteit of met gas verwarmt. Nu is er geen probleem met de vermogens per kamer, dus kan dat in principe hetzelfde blijven voor de radiatoren van de CV. En om dan het vermogen van de ketel te bepalen tel je die vermogens op en kom je op een totaalvermogen van 5,5 kWatt voor verwarming. 

Ketels met zulk klein vermogen ga je wellicht niet vinden, dus de kleinste nemen maar liefst met een modulerend vermogen.

Het bepalend element bij gaswandketels is de voorziening van sanitair warm water. Indien men die optie kiest en men wenst enig comfort in de winter (lage temperatuur koud water) dan is 24kW net iets te weinig, 28 kW voldoende. En dit terwijl men alles bij elkaar 6 tot 8 kWatt nodig heeft voor verwarming. Dus zeker een modulerende gasketel kiezen met een zo laag minimum vermogen.

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van gilberto

Beste mededenkers,

Ik wil een aparte stroomboiler van atag kopen zodat ik niet voortdurend aangewezen ben op de gascondensatieketel.Want als er een storing of panne gebeurt met de gascondensatieketel, en de gasboiler is ingebouwd(combi) dan zit je met de gebakken peren. Dan heb je tegelijkertijd geen warmte in huis en ook geen warm water in de winterperiode.

gilberto 

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van Freddy.cv

ABSOLUUT NIET DOEN ! Als je een gasverwarming aanschaft is het belachelijk als je daar bovenop een boiler gaat plaatsen. De gaswandketel heeft alles wat je nodi hebt, er is niets dat je buiten een goede gaswandketel nodig hebt, laat je dus niet overhalen om een extra boiler te kopen want dat is totaal overbodig. Uw ongerustheid tegenover de huidige technieken is ongegrond , neem gerust van mij aan dat de mogelijke panne van de huidige toestellen haast nihil is, zeker als je gaat bekijken wat de meerkost is voor een extra boiler aan aankoop-plaatsing-verbruik. Dat zou pas waardeloos zijn ! Alle gaswandketels zijn voorzien van een zomer-winterstand, waardoor je over een optimale verwarming beschikt en tegelijk aan alle sanitaire behoeften kunt voldoen. 

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van ID_DIM

Daarmee dat ik ook aanhaal dat iedere situatie uniek is.
De algemene regel die ik gebruik (en anderen) is algemeen binnen nieuwbouw-projecten.
De zaken die jij aanhaalt zijn al vaker uitzonderlijk dan de regel. Zeker als je met begrippen als "groot" en "klein" begint te spelen.

Ik beweer ook niet dat ze altijd ideaal staan... maar 80 tot 90% van de appartementen en huizen voldoen wel aan de criteria dat ik opgeef. Ik zet hierbij ook nog is het feit dat "een ouder koppel in een woning" geen goede reden is om de systemen in zulke mate aan te passen. Uw verwarming en ventilatie behoren structureel tot de constructie. Je gaat toch ook niet in een sportwagen een motor van een klein stadswagentje steken omdat de gebruiker de wagen gebruikt voor 2km verder boodschappen te doen toch? Principe is hier knal het zelfde.

Misschien goed voor de commerce voor als beiden gestorven zijn en de installatie opnieuw aangepast moet worden naar normale standaarden... maar dat kan me niet de bedoeling zijn.
Er lopen al genoeg amateurs rond met rare gedachten en gebrek aan lange termijn visie.

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van Charel

Mijn reactie was op uw eerste uitspraak gebaseerd:

"Combiketel zou ik inderdaad zo laten indien het een appartement of studie betreft. Indien dit een woning is raad ik aan om een aparte boiler te zetten."

Maar ik denk dat we het er nu beiden over eens zijn dat het situatie per situatie moet worden bekeken.

En in mijn ervaring, zowel bij woningen als appartementen blijkt dan meestal dat een afsplitsing in twee aparte toestellen niet de beste oplossing is.

Inlichtingen over gaskachel

Reactie van roland s

Een waakvlam kost bijna een halve euro per dag,de prijs van het verbruik van een electronische ontsteking zal wel lager liggen.Als je een gaskachel plaatst moet je ook een verluchting naar buiten voor zien in de kamer waar het toestel komt.Sucses  Grtjes

Inlichtingen over gaskachel

Reactie van gilberto

Dank voor het antwoord. Ik ben nog aan het twijfelen omdat mijn vrouw graag een pelletkachel wil kopen.Welke kachel geeft het meest warmte, een gaskachel of een pelletkachel? En bij welke kachel is het verbruik van de brandstof het duurst?

Grtz,

gilberto

1 2 · Volgende