Livios: Bouwen aan morgen


gilberto

  Lid sinds 22/02/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 22/02/2018
 • 8 vragen gesteld
 • 18 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 18 leden bedankt


gilberto
 • Andere particulier | Woont in eksaarde

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

accumulatiekachels met thermostaat eberle. Uitleg?

Reactie van gilberto

Aan Kris,

Bedankt voor uw antwoord. Als je veel verlies hebt als de stenen volledig zijn opgewarmd, is dat financieel toch ook niet voordelig.Je betaalt minder voor uitsluitend nachttarief maar verbruikt nodeloos meer warmte. Tegenwoordig zijn er opladers die reageren op de buitenvoeler(sensor) en dus niet teveel warmte opslaan, zodat er geen schakelklokken tussen de leidingen moeten worden geplaatst.Maar het is niet voor niets dat men directe verwarmingsweerstanden in de huidige accu's voorziet. Het duidt nog steeds op een ongekontroleerde en niet juiste oplading en afgifte van de warmte waar men geen vat op heeft.Ik lees in verschillende topics dat men moet bijwarmen met een houtvuur om gedurende 24 uren geen kou te lijden.Dus het niet kunnen regelen van de warmteafgifte met een electronische thermostaat zoals bij een rechtstreekse electrische convector vind ik een minpunt.Het is goedkoper maar niet zo kwalitatief en comfortabel als de directe electrische verwarmingstoestellen met levenslange gewaarborgde verwarmingsweerstanden.

gilberto

Nieuwe rotswol boven bestaande rotswol met dampscherm in de zolderroostering leggen.

Beste forum medewerkers,

Ik heb twee vragen. Ik wil nieuwe rotswol boven mijn bestaande rotswol met dampscherm in de zolderroostering leggen. Mag ik rotswol met een dampscherm boven de reeds aanwezige rotswol met dampscherm plaatsen, of moet ik rotswol kopen zonder dampscherm?

Kunt u me uitleggen wat de volgende zin betekent? 

Rd-waarde van het dakisolatiemateriaal moet minimaal 4,5 m2 K/W zijn.

Mvg,

gilberto

Nieuwe rotswol boven bestaande rotswol met dampscherm in de zolderroostering leggen.

Reactie van Charel

Het dampscherm zou nu aan de warme kant van de huidige isolatie moeten zitten, als je de bijkomende isolatie aan de koude kant (zolder ?) wilt toevoegen dan gebruik je best isolatie zonder dampscherm.

De Rd-waarde is de warmteweerstand van een materiaal. Hoe hoger die waarde hoe beter het materiaal isoleert.

Werking lucht water warmtepomp

Reactie van Kris M

Een warmtepomp maakt gebruik van een koelvloeistof die als eigenschap heeft om onder lage druk een zeer laag kookpunt te hebben en onder hoge druk een hoog kookpunt te hebben.  Een in grote installaties veel gebruikte koelvloeistof is ammoniak dat bij 1 atm al kookt op -33°C en wiens kookpunt snel stijgt bij oplopende druk.

Warmte wordt onttrokken in de unit die als verdamper fungeert en dus koelvloeistof onder lage druk (via expansieventiel) aangevoerd krijgt.  Onder deze lage druk verdampt de vloeistof op lage temperatuur en neemt dus warmte op.

Vervolgens wordt de damp door de compressor samengeperst zodat die door de hoge druk terug vloeibaar wordt met de bijhorende temperatuursstijging.  Deze warme vloeistof loopt nu door de condensor waar de warmte aan de koelvloeistof onttrokken wordt.

Deze afgekoelde vloeistof start nu de volgende cyclus (expansieventiel, verdamper (warmte opnemen), compressie, condenser(warmte afgeven)

Als je wil koelen fungeert de binnenunit als verdamper en de buitenunit als condensor.  Als je wil verwarmen wordt de circulatierichting van de koelvloeistof omgekeerd zodat de buitenunit "koelt" en de binnenunit "verwarmt". 

Werking lucht water warmtepomp

Reactie van Laforce Erwin

Zoals ik al schreef: een warmtepompboiler = een elektrische boiler maar een veel zuinigere versie. Kan je combineren met een zonneboiler, maar hoeft niet.

Werking lucht water warmtepomp

Reactie van gilberto

Aan ID_DIM,

Sommige versies met indirect warm water productie (met ingebouwde boiler) zijn dat dan weer wel. 

Moet de warmtepomp blijven draaien in de zomer,als je een ingebouwde boiler hebt?Met indirect warm water bedoel je dus dat er een aansluiting is op de waterleiding?

Mvg,

gilberto

Werking lucht water warmtepomp

Reactie van ID_DIM

Met ingebouwde boiler betekend dit dat het systeem dan ook moet blijven draaien in de zomer. Vaak, indien er vloerverwarming aanwezig is, zorgt men er voor dat er koelfunctie is en word de opgenomen warmte van de woning in de boiler gestockeerd. Indien de indirecte boiler in de warmtepomp ingebouwd zit dan dient er inderdaad een waterleiding aangeschakeld te worden. In het ander geval niet.

In het ander geval kan het zijn dat er nog een aparte elektrische weerstand aanwezig is in de boiler voor overbrugging tijdens de zomermaanden.

Dit hangt wel volledig af van gekozen toestel en opstelling (en is beetje afhankelijk van de leverancier van het toestel).

MvG,

Warmtepomp en radiatoren: onmogelijke combinatie?

Reactie van gilberto

Aan Gikke,

Indien ventiloconvectoren wel een optie zijn, dan is het natuurlijk een ander verhaal, dan kan er wel een warmtepomp gebruikt worden op het goede rendement.

Is het mogelijk daar wat meer uitleg over te geven? Mijn traditionele elektrische verwarmingsinstallatie met convectors is voorbij gestreefd, en kost stukken van mensen aan jaarlijks verbruik en dure tarief prijzen.Ondanks dat mijn woning goed geïsoleerd is. Ik denk dat wanneer ik een lucht water warmtepomp gebruik met ventiloconvectoren, dat mijn jaarlijkse verwarmingskosten met de helft verminderen. Is dit juist of zit ik er naast?

mvg,

gilberto 

Vergelijken jaarlijks verbruik elektrische verwarming met gasverwarming

Reactie van gilberto

Aan Charel,

Je hebt volkomen gelijk. De dag-en nachttariefprijzen  voor 1 kwh electriciteit zijn zeker 3 x hoger dan de gasprijs.voor 1 kwh. Je betaalt wel ruim meer voor de eco radiatoren die op ltv werken.Die ltv radiatoren moeten ook groter zijn . En wil je dat de gasketel zijn stookverbruik aanpast aan het uitschakelen van een radiator,dan komt daar ook een meerprijs voor. Namelijk de smarthermostaat met wifi uitgerust.Ik heb zo een offerte gekregen voor de installatie van een c v met 4 radiatoren op ltv voor de living, keuken en badkamer en de totale kostprijs komt neer op  10287,58 €. Maar dan nog blijft stoken met gas veel goedkoper dan verwarmen met elektriciteit.De aankoopprijs verdien je snel terug door de lage gasprijs.

gilberto 

3

Vergelijken jaarlijks verbruik elektrische verwarming met gasverwarming

Reactie van Hugo C.

Beste,

Waarom niet kiezen voor een nieuw innoverend product van de toekomst , met het oog op een BEN ( Bijna Energie Neutraal ) samenleving?

Waarom veel werk , geld en tijd in een traditioneel verwarmingssysteem steken ?

Het kan eenvoudig en goedkoop op stroom.

De ese infrarood panelen zijn van zeer hoog rendement en veel energie en natuur vriendelijker dan gas of stookolie.

Zeer eenvoudige instalatie, hoogrendement , aangename verwarming, geen verplaatsing van fijn stof, het geheel is aan te sturen met een smart systeem.

Wereldwijd gepatenteerd product werkt doormiddel van een gestuurde emissie en Niet met een weerstandcomponent om warmte te creëren zoals alle andere soortgelijke producten. 

Bv. Een paneel van 1100watt zal na opwarming ( ongeveer 20min) terug lopen naar een verbruik van 440watt voor 20m2 vloer oppervlakte, panelen verbruiken slechts 40% van het geïnstalleerd vermogen. 

Laat berekenen wat u kan besparen neem vrijblijvend contact op voor extra informatie of een offerte.

ese-infraredpanels

Het zou natuurlijk interessanter zijn indien je het totale elektriciteitsverbruik in kWh tijdens piek- en daluren zou vermelden. Ook de "winst" in geval van zonnepanelen. Men is hier de ganse tariefering aan het omgooien omdat de huidige situatie gewoon niet houdbaar is, economisch niet en naar exploitatie ook niet. Als de geruchten bewaarheid worden dan zou enkel de opgewekte zonneproductie die onmiddellijk verbruikt wordt nog gratis zijn. De kWh die van het elektriciteitsnet worden afgenomen worden gefactureerd aan de gangbare tarieven zoals voor iedereen en het overschot aan elektriciteit wordt op het net gestuurd aan markt-conforme prijzen , dwz rond de 6ct per kWh. Dus de regeling dat je de kWh van tijdens de zomer kon "opsparen" om in de winter te gebruiken is  duidelijk aan zijn laatste adem toe.

1 2 3 · Volgende