Livios: Bouwen aan morgen


gilberto

  Lid sinds 22/02/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 22/02/2018
 • 3 vragen gesteld
 • 4 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


gilberto
 • Andere particulier | Woont in eksaarde

Geschiedenis


Inlichtingen over gaskachel

Hi beste medewerker,

Ik wil graag een gaskachel kopen om in mijn living te laten installeren. Mijn living heeft een oppervlakte van 36 m² of inhoud van 95m³.Hij moet dienen als bijverwarming voor mijn electrische convectors.Hoe sneller de woonkamer opgewarmd is en geen warmteverlies meer heeft, hoe voordeliger het is voor mijn electrisch verbruik dat redelijk duur is. Kunt u me zeggen hoeveel Kw mijn gaskachel moet zijn? Moet ik een concentrische afvoerpijp kopen voor mijn gaskachel, die  ofwel door het plafond en zolder naar het dak gaat of door de gevel. Ik heb op het internet gelezen dat de gaskachels met keramisch glas de meeste warmte uitstralen.Is dit juist? Ook zouden gaskachels met decoratieve houtblokken het minst verbruiken vanwege een ander branderset dat ingebouwd is. Vermits gaskachels met een waakvlam constant blijven branden, ook tijdens warme dagen raad men kachels aan met een electronische ontsteking. Wel wat electrisch verbruik, maar toch goedkoper dan gaskachels met waakvlam.

Graag uw advies hierover.

gilberto   

Verschil vermogen aanduiding tussen een directe electrische convector en een accumulatiekachel

Hello,

Ik heb een vraagje. Ik heb thuis twee directe electrische convectors hangen in mijn living van 1500 Kw.Wanneer ik die wil vervangen door twee accumulatoren, mag ik dan ook twee accu-s kopen van 1500 Kw of moet ik accu-s kopen met meer vermogen? 

gilberto

Verschil vermogen aanduiding tussen een directe electrische convector en een accumulatiekachel

Reactie van Kris M

Je hebt nu 2 convectoren hangen van 1.500 Watt.  Per uur dat die aanstaan wordt 3 kWh warmte afgegeven.  Je moet nu schatten hoeveel uur ze aanstaan op een koude winterdag om te schatten hoeveel warmteopslagcapaciteit uw accumulatiekachels moeten hebben.  Ik denk dat je r 2 moet kopen met een accumulatiecapaciteit van 10-12 kWh.  Aansluitwaarde zal ws 2 kWh zijn.

Je vindt accu s 2dehands voor een habbekrats.  Je moet ze wel demonteren voor vervoer.

Verschil vermogen aanduiding tussen een directe electrische convector en een accumulatiekachel

Reactie van Kris M

Even enkele datastheets van accumulatiekachels nagekeken.  Ze geven een aansluitwaarde op waarmee op 8 uur tijd de kachel volledig kan volgeladen worden : aansluitwaarde 2kWh resulteert in de mogelijkheid om tot 16 kWh warmte op te slaan.  Met 2 keer 2 kW aansluitwaarde heb je (op basis van je beschrijving) wat overschot om koude winterse dagen door te komen.  Als je géén oplaadsturing installeert kan je manueel het oplaadniveau instellen op elke accumulatiekachel apart.  Met je 3 fasige groepenkast heb je voldoende stroom ter beschikking.  Je trekt wel best aparte circuits naar elke accumulatiekachel voor de oplading (bv gestuurd met boilercontact of timer vanuit de groepenkast) en de ventilatie/dagopwarming.

accumulatiekachels met thermostaat eberle. Uitleg?

Reactie van gilberto

Aan Kris,

Bedankt voor uw antwoord. Als je veel verlies hebt als de stenen volledig zijn opgewarmd, is dat financieel toch ook niet voordelig.Je betaalt minder voor uitsluitend nachttarief maar verbruikt nodeloos meer warmte. Tegenwoordig zijn er opladers die reageren op de buitenvoeler(sensor) en dus niet teveel warmte opslaan, zodat er geen schakelklokken tussen de leidingen moeten worden geplaatst.Maar het is niet voor niets dat men directe verwarmingsweerstanden in de huidige accu's voorziet. Het duidt nog steeds op een ongekontroleerde en niet juiste oplading en afgifte van de warmte waar men geen vat op heeft.Ik lees in verschillende topics dat men moet bijwarmen met een houtvuur om gedurende 24 uren geen kou te lijden.Dus het niet kunnen regelen van de warmteafgifte met een electronische thermostaat zoals bij een rechtstreekse electrische convector vind ik een minpunt.Het is goedkoper maar niet zo kwalitatief en comfortabel als de directe electrische verwarmingstoestellen met levenslange gewaarborgde verwarmingsweerstanden.

gilberto