gilberto

Lid sinds 22/2/2018

  • Andere particulier
  • 15 vragen gesteld
  • 44 vragen beantwoord
  • 12 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 45 leden bedankt
gilberto Andere particulier

Geschiedenis

Mini Sound Meter UT353 UNI-T
1 reactie · · #Sanitair

Thanks voor de antwoorden. Ik heb de handleiding natuurlijk zelf,die zat in de verpakking en is in het engels opgesteld.Ik ben niet zo taalkundig en begrijp dus niet goed wat er staat geschreven in the manual.

Zie bijlage. Kunt u me juist uitleggen wat in deze alinea wordt beschreven?

grtz,

gilberto

 

Bekijk
Mini Sound Meter
2 reacties · · #Sanitair

Ik heb een geluidsmeter gekocht UT353 bi bolcom(36€).

Als ik in de living waar het stil is op de inschakelknop duw verschijnen er eerst 4 achten en daarna de getallen 36 afwisselend tot 41. Moet ik op fast of slow duwen voor het meten van het geluid?

En wat betekent MAX EN MIN ? En wat gebeurt er als je op Hold BL duwt?

Hopelijk kan iemand mij uitleggen hoe deze knoppen werken?

grtz,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Nog graag wat uitleg over de voordruk van 1,5 bar in mijn expansievat Elbi van 24 l.Wat doet deze voordruk ( lucht,stikstof)die tussen de metalen wand van het drukvat en de balg is gepompt precies?

Ik neem het voorbeeld van mijn expansievat met 2 bar min druk en 3,6 max druk. Als er een kraan wordt geopend en het water in de leiding begint te zakken, waardoor er drukvermindering ontstaat,wat is dan de functie van de lucht tussen de balg en de metalen wand van het drukvat? Vertraagt de lucht (voordruk 1,5 bar) door te drukken tegen het membraam het zakken van het water in de balg? En wordt daardoor de min druk niet zo snel bereikt zodat de hydrofoorgroep niet zo snel terug opstart en water bijpompt? Graag uw advies hierover,ik zou dit graag weten en vindt geen specifieke uitleg hierover op het internet.

A propos. Toen ik deze week in de winkel waar ze hydrofoorpompen verkopen zei dat ik een hydrofoorpomp wou kopen met een expansievat van 24 l, probeerde de verkoper me dat ten stelligste af te raden.Waarom een drukvat zei hij voortdurend? En wees op de hydrofoorgroepen die stonden opgsteld op een toonschap. Hij prees de hydrofoorpompen met press control in de hemel en begreep helemaal niet dat ik nog een hydrofoorpomp met expansie vat wilde kopen. Hij zei dat de expansievaten elke zes maand moeten worden bijgevuld met lucht en dat deze snel kapot gaan als je dit niet doet. Toch zie ik op het internet in forums mensen die schrijven dat hun hydrofoorpomp met press control niet meer funktioneert zoals het moet en dat ze er niets van begrijpen, doordat deze press control anders is opgebouwd.Toen ik zei dat ik in een antwoord op een forum de raad kreeg om mijn expansie tot 2,3- of 2,5 bar bij te pompen raadde hij me dat volledig af.Hij zei dat de fabrikanten van hydrofoorgroepen niet voor niets zomaar op hun expansievat de precharge(voorduk van 1,5 bar) vermelden, en dat je absoluut niet meer druk mag toebrengen in het expansievat dan deze die aangegeven is op het elbi drukvat.. 

grtz,

gilberto

  

Bekijk
Rookmelder
13 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van gilberto

Thanks. Ik zal uw raad opvolgen en deze oude rookmelder vervangen door een nieuwe rookmelder.

grtz,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Hardstikke bedankt aan de rode ridder en zijn schildknaap idur voor de hulp.Ik zal de raad opvolgen en eens kijken op tweedehands.be voor zulke niko dekplaatjes.Waarschijnlijk worden deze nu vervangen op de  nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaars door dekplaatjes die men gemakkelijker kan verwijderen.Ik zal eens kijken bij de gamma en brico voor een nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaar.Ik denk toch dat veel mensen die deze oude niko lichtschakelaars moeten verwijderen bij het opnieuw behangen van de living en keuken  problemen hebben. Mijn echtgenote heeft destijds ook verschillende niko dekplaatjes gebroken . Ik hoop dat de nieuwe niko enkelpolige lichtschakelaars over dekplaatjes beschikken die je gemakkelijker kunt losmaken.

grtz,

gilberto 

Bekijk
ESE IR PANELEN
27 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van gilberto

Aan Charel,

Dank voor uw reaktie op mijn schrijven.Ik bedoel met de vergelijking met een warmtepomp met 4 Cop dat de mogelijkheid bestaat om met minder stroomverbruik( hier 1 kWh) meer kWh warmte energie te verkrijgen.Zo bespaart u op de stookkosten van uw verwarming.Dit kan ook bereikt worden met pulsstromen die heel weinig stroomverbruik hebben, omgekeerd evenredig 1/4 stroom van 1 kWh elektriciteit. Bij andere ir panelen bestaat het verwarmingselement uit een carbonmat met nano koolstof kristallen.Dit noemt men de nanotechnologie en het merk Degree-n maakt daar gebruik van.Ze vermelden ook dat een nano infrarood paneel 60% zuiniger is dan de gangbare ir-paneel.Ze noemen het ook een alternatief voor warmtepompen.  

Door de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met IR is het mogelijk om het energieverbruik te verlagen. De innovatie zit hem in de dispersie die Degree-n heeft ontwikkeld en  die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement. Deze techniek bespaart tot minimaal 60 procent in vergelijking tot traditionele centrale verwarming. Verwarmen via de Nano IR-verwarmingspanelen kost circa 15 watt per m2, tegen de huidige elektriciteitsprijzen komt dat naar schatting neer op 4-6 euro per m2 per jaar.U merkt dat niet alleen uw onbetrouwbare leverancier van Ese ir panelen zijn verwarmingssysteem heel zuinig in verbruik aanbied.Ook belooft deze producent van zijn Degree-n ir  panelen dat deze 4°C lager kunnen verwarmen maar toch met hetzelfde rendement van de andere ir panelen. Zijn het dan allemaal commerciële leugenaars?Natuurlijk is het opnieuw hetzelfde verhaal.Er zijn geen duidelijke en waarheidsgetrouwe bewijzen van deze wonderbaarlijke nanotechnologie zoals er ook geen reële en juiste testproef bewijzen worden aangetoond door de verkoper van de Ese ir panelen. Men is ook niet in een mum van tijd gekomen tot de ontwikkeling van de huidige ltv radiatoren.Ook de warmtepompen zijn betrekkelijk recent en deze twee verwarmingssystemen zijn ook afhankelijk van een heel goede isolatie van de te verwarmen ruimten.En het feit dat de meeste mensen hedentendage hun woning verwarmen met een centrale verwarming waardoor de overschakeling naar deze infrarode panelen opnieuw moet worden aangepast,zorgt voor een terughouding t.o.z. van personen die reeds een elektrische groepenkast hebben voorzien van een driefasige aansluiting  3x25 A krachtstroom 400V.U begrijpt dus dat ik de nieuwe ontwikkeling  van de huidige ir panelen intensiever volg dan iemand die verwarmt met een gascondensatieketel en radiatoren waarvan de installatie van de leidingen totaal verschillend is van een elektrische leiding die aangesloten is op elektrische convectors.In de toekomst zal vanaf 2050 geen CO2 meer mogen verstookt worden in de atmosfeer. Jonge mensen zullen sowieso moeten overschakelen naar een alternatief verwarmingssysteem. 

grtz, 

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Aan Kris,

Vriendelijk dank voor uw professioneel antwoord.Maar als een elektrische convector door de elektronische ingebouwde thermostaat lokaal wordt ingeschakeld bij warmteverlies,hoe gebeurt dit? Ook door een ingebouwde relais in de elec.convector?  

Het zit zo.Ik kijk momenteel uit voor infrarood panelen.Er staan verschillende modellen met elk zijn specifieke werking om warmte te stralen.Maar niet elke leverancier van infrarood panelen wil onthullen hoe hun infrarood verwarmingstoestellen precies werken. Vele ir panelen werken door samenvoeging van epoxy hars en carbon( koolstof)nanokristallen,waardoor stroom loopt en er zo ir stralen of ir golven ontstaan die warmte verspreiden. Er zijn ook leveranciers uit Duitsland die silicoonfolie  gebruiken en vermelden dat dit de warmtestraling nog verbeterd en verder doet stralen. Ze beschrijven ook de regeling of sturing tussen thermostaat,muursensor en regelaar met specifieke software, die er voor zorgt dat de kamertemperatuur automatisch wordt aangepast door opdracht signalen te zenden naar de ir paneelelektronica.En hier komt mijn vraag. Een leverancier van de ese ir panelen vermeld dat met hun sturing en speciale software er geen schakelingen gebeuren met de voeding om het verwarmingsapparaat in te schakelen bij warmteverlies.Dus er zou een constante geleidelijke aanpassing gebeuren van de kamertemperatuur met de ir warmtestraler zonder in-of uitschakelen van het ir apparaat. Wat natuurlijk zuiniger is voor het verbruik. Is dit mogelijk? 

Grtz

gilberto

Bekijk

Beste forum medewerkers,

Ik heb twee vragen. Ik wil nieuwe rotswol boven mijn bestaande rotswol met dampscherm in de zolderroostering leggen. Mag ik rotswol met een dampscherm boven de reeds aanwezige rotswol met dampscherm plaatsen, of moet ik rotswol kopen zonder dampscherm?

Kunt u me uitleggen wat de volgende zin betekent? 

Rd-waarde van het dakisolatiemateriaal moet minimaal 4,5 m2 K/W zijn.

Mvg,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Aan ID_DIM,

Sommige versies met indirect warm water productie (met ingebouwde boiler) zijn dat dan weer wel. 

Moet de warmtepomp blijven draaien in de zomer,als je een ingebouwde boiler hebt?Met indirect warm water bedoel je dus dat er een aansluiting is op de waterleiding?

Mvg,

gilberto

Bekijk
Reactie van gilberto

Aan Charel,

Vb.Een vergelijking met mijn elektrische verwarming met een gasverwarming gedurende een jaar. Ik heb dit jaar 3387 € betaald voor een elektrisch verbruik van 12494 kWh.( 70 m2 oppervl.)Ik heb 4000 kWh verbruikt voor de huiselektriciteit en 8494 kWh voor mijn verwarmingskosten.Voor 8494 kWh moet ik  2303 € betalen.(0,27 €/kWh) met gasverwarming wordt de 8494 kWh (omgerekend naar 80 % inplaats van 100%) 10193 kWh )voor 182,19m3 inhoud.)Hiervoor moet ik 638,59 € betalen.Hier komen nog onderhoudskosten bij, jaarlijks 75 € voor nazicht en reiniging gaskachel en jaarlijks 55 € ( om de twee jaar verplichte schoorsteen reiniging met certificaat is 110 €),.Dit maakt voor de jaarlijkse gasverwarming de kostprijs op 638,59 € + 75 €+55 €  = 768,59 €.

Verschil in kostprijs voor elektriciteit en gas = 2303€-768,59€ =  1534,41 €.

De gasverwarming is dus veel goedkoper zoals u ook altijd zegt.Tarifering 1 kWh gas = 3,43 c€/ kWh.

Alles is berekend met de rekeningtool van mijnenergie.be .

Bekijk