Gert Krieckemans

Lid sinds 21/6/2013

  • Andere particulier
  • 3 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Gert Krieckemans Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

2 jaar geleden lieten we ons dak vervangen. In ons dak hebben we echter vaste, schuine ramen en met de veel dikkere isolatie kwamen die nu eigenlijk in het dak te liggen. Om ervoor te zorgen dat het water niet van het dak op de ramen zou lopen, werden er L-profielen op de raamprofielen vastgemaakt en werd er plaklood vanaf de pannen tegen het L-profiel geplakt. 
Ook rond een rolluikkast aan het raam werd zo'n L-profiel gemaakt waardoor deze rolluikkast nu niet meer open kan om bijv. de binnenkant van het rolluik te poetsen.
Mocht het nodig zijn om een glas te vervangen, is dit ook niet meer mogelijk vanwege die L-profielen op de raamprofielen

Zou het kunnen dat er eigenlijk een betere oplossing was geweest i.p.v. het vastmaken van die L-profielen op de raamprofielen zodat de raamprofielen alsook de rolluikkast toch vrij bleven?  Misschien de L-profielen net naast de ramen en tussen de isolatie/pannen en L-profielen een metalen bak waarlangs het water kan afgevoerd worden

Alvast bedankt voor de goede raad.

Bekijk

Beste,

We wonen reeds sinds 14 jaar in het huis dat we kochten (welk in 1996 gebouwd is). Vooraan aan de noordzijde van ons huis, is er een grote aluminium gelakte raam in de onderkant van het zadeldak ingewerkt. Elk jaar rond deze tijd poets ik het raam grondig met een neutrale zeep waardoor de meeste vuiligheid van weersinvloeden en dergelijke verwijderd geraken.

Dit jaar zag ik echter veel rosse puntjes (spikkels) op het raam waarvan ik totaal geen idee heb waarvan ze afkomstig zouden kunnen zijn. Ik kreeg ze ook niet verwijderd. 
Ook op de aluminium rolluiken welke we een aantal jaren geleden lieten plaatsen, zag ik voor het eerst dergelijke puntjes. Met een speciaal product voor rolluiken van HG, kreeg ik de puntjes ook niet verwijderd.

Hebben jullie misschien enig idee waarmee het me wel zou kunnen lukken?

Bekijk