Livios: Bouwen aan morgen


GerK

  Lid sinds 12/05/2015

 • Bouwer
 • Lid sinds 12/05/2015
 • 7 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


GerK
 • Bouwer | Woont in Diepenbeek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Hoe lang mag je gevelisolatie bloot laten liggen?

Hallo,

Wij kozen ervoor om een stuk van de voorgevel en het plafond van de oversteek en carport zelf te isoleren. Op termijn - als er terug wat financiële ademruimte is - zou hier een gevelbekleding (hout of aluminium) overheen komen.

Mijn vraag: kan het kwaad dat de isolatieplaten een paar jaartjes bloot blijven liggen? Of moeten we deze best beschermen met een geveldoek? Indien zo, hoe bevestigen we deze best?

Alvast bedankt voor jullie advies.

Gevelfolie bevestigen op isolatieplaten: hoe te werk gaan?

Hoi,

We hebben net een nieuwbouw achter de rug. Momenteel is een gedeelte van onze voorgevel beneden enkel bedekt met isolatieplaten. Bedoeling is dat hier binnen een jaartje of twee - als er weer wat budget is - dit alles af te werken met houten of aluminium gevelbekleding.

Intussen hebben we vernomen dat we best een geveldoek of -folie gebruiken om de isolatie gedurende deze periode mee af te dekken. Eens de gevelbekleding er komt zou deze er sowieso moeten hangen. Het gaat om Korafleece. Mijn vragen:

- Hoe moeten we deze geveldoek bevestigen? Kan ik dit vastnieten in de isolatieplaten (12 cm, Eurowall)? 

- Moet hier meteen al lattenwerk tegen om extra te bevestigen en hoe bevestigen we deze?

- Moeten perforaties afgeplakt worden met speciale tape? 

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Hoe lang wachten met omheining plaatsen na grondwerken?

Reactie van Nick 61

Indien je snel wil starten met de afsluiting en je bent niet zeker van de vastheid van je ondergrond dan zou ik er voor kiezen om een drilplaat te huren en de strook waar je je afsluiting wil plaatsen stevig aan te drillen en je kan ogenblikkelijk beginnen met plaatsen

Hoe lang wachten met omheining plaatsen na grondwerken?

Een tweetal weken geleden is de grondwerker onze achter- en zijtuin komen bedekken met zwarte grond en steenpuin. De tuin is momenteel mooi genivelleerd op de hoogte met die van de buren. 

Mijn vraag: moet de grond zich nog wat zetten voordat je de omheining gaat plaatsen? En zo ja, hoe lang ongeveer?

Alvast bedankt

Ontkoppelingsmat nodig of niet?

12 reacties ·

Reactie van GerK

Wij zitten een beetje met dezelfde vraag. We hebben tegels van 80 op 80 cm voor de benedenverdieping en een stukje keramisch parket voor de leefruimte. De firma zegt dat ontkoppelingsmatten niet nodig zijn zolang we de uitzetvoegen volgen. De man van de chape heeft er zo zijn bedenkingen bij. We werken ook met vloerverwarming. Wie geloven, want het is een serieuze extra kost indien dit niet nodig zou zijn.

Alvast bedankt

Probleempunten dampscherm

2 reacties ·

Reactie van Isoproc

Dag Karel,

Bedankt om onze producten aan te raden :-). Mochten jullie bijkomende vragen hebben, mogen jullie ons altijd contacteren via: info@isoproc.be of +32 15 62 39 35 . Groeten Het ISOPROC Team

Probleempunten dampscherm

2 reacties ·

Reactie van Karel2070

Je kan het beste een tape met bewapening op het huidige dampscherm plaatsen die nadien volgens de regels van de kunst ingepleisterd kan worden.

Type: pro clima CONTEGA PV 20 cm x 15 m

https://www.isoproc.be/nl/solutions/producten/detail/contega-pv-fc/166

Het dampscherm plaats je best luchtdicht met een luchtdichtings lijm bvb pro clima ORCON CLASSIC

https://www.isoproc.be/nl/solutions/producten/detail/orcon-classic-orcon-f/182

De balk kan je best afplakken. Met een luchtdichtings tape tescon vana

https://www.isoproc.be/nl/solutions/producten/detail/tescon-vana/123

Hopelijk ben je hiermee geholpen.

Groeten,

Karel

Probleempunten dampscherm

2 reacties ·

Hallo,

Momenteel brengen we in de keuken (met vide) isolatie en dampscherm aan. Ik zit met een aantal vraagjes mbt de aansluiting op muren en beton. Ter ondersteuning een aantal foto's:

- Boven de raamopening ligt er een betonnen balk (foto 1 en 3). Daarboven begint het houten timmerwerk te lopen. Het dampscherm is momenteel vastgeniet aan de horizontale lat net boven de betonnen balk. Is dit ok of moet hier nog tape over?

- De houten balken op de foto blijven zichtbaar. Waar de balk in de muur is bevestigd (foto 2), krijg ik echter het dampscherm niet genoeg bevestigd zoals tegen de rest van de muur (dit is met aangepaste lijm gedaan) Dit deel is dus niet perfect dicht. Hoe los ik dit best op?

- Kan de pleisterwerker gewoon over dampscherm/tape pleisteren tegen de muur?

Alvast bedankt voor jullie advies.

Hellend dak isoleren: ok zo?

6 reacties ·

Reactie van Keon

Het volstaat dus niet dat de onderdakfolie dampopen is? Er moet echt nog een folie helemaal tegen de bovenzijde van de isolatie aansluiten?

In theorie volstaat een damprem/luchtscherm (folie, OSB-plaat, ...) aan de warme zijde en een dampopen onderdak. Maar als dat dampscherm/luchtscherm aan de warme zijde niet perfect is uitgevoerd of er onstaan lekken dan krijg je een luchtstroming doorheen uw isolatiepakket tot in de nokruimte. Minerale wol met lage dichtheid, zoals bij isolatiedekens, is zeer luchtdoorlatend...

De nokruimte zal zich vullen met warme vochtige lucht en die lucht bevat veel meer vocht dan een gemiddeld onderdak-folie kan afvoeren. Het vochttransport door luchttransport is immers een factor 1000 tot 10000 keer groter dan vochtransport via diffusie.

Gevolg, condens aan de onderzijde van uw onderdakfolie en dat vocht kan dan uw structuur aantasten (schimmel, rot, ...) of in de isolatie lopen van het schuin hellend dakdeel.

Door bovenop het horizontale deel nog een dampopen luchtscherm aan te brengen, bouw je een veiligheid in. Dat luchtscherm zal immers het luchttransport tegengaan en op die manier ook het massale vochttransport!

Hellend dak isoleren: ok zo?

6 reacties ·

Reactie van GerK

Eerst en vooral al bedankt voor jullie antwoorden. 

Het zou niet de bedoeling zijn om er nog op te lopen, daar is de ruimte daarboven niet groot genoeg voor. Het gaat om een hoogte van maximum één meter boven de trekkers.

Het volstaat dus niet dat de onderdakfolie dampopen is? Er moet echt nog een folie helemaal tegen de bovenzijde van de isolatie aansluiten?

1 2 · Volgende