Livios: Bouwen aan morgen


Geert110164

  Lid sinds 16/08/2019

 • Andere particulier
 • Lid sinds 16/08/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Geert110164
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Casco woning zonder epb

5 reacties ·

Reactie van Hugo C.

En rust er op de architect ook geen verantwoordelijkheid? M.i. is dat de persoon die wist wat er precies moest gebeuren. Je mag er quasi zeker van zijn dat het gebouw niet zal voldaan aan de van toepassing zijnde EPB-normen. Dus het ganse gebouw, gemeenschappelijke delen inbegrepen, moeten in detail onderzocht worden  in hoeverre  aan de EPB-normen voldaan is. 

Informeer eens bij VEA omtrent dat gebouw. Normaal zouden zij op de hoogte moeten zijn  (via  Stedenbouw) dat de bouw gestart is zonder een startverklaring.

Zie ook eens op 

https://www.energiesparen.be/EPB-pedia/controles-boetes/aanwezigheid-startverklaring

Niet kopen vooraleer aan alles voldaan is., u weet niet wat u te wachten staat.

Casco woning zonder epb

5 reacties ·

Reactie van Geert110164

De woning wordt verkocht door een makelaar en zij gingen contact opnemen met het VEA . Als we het kopen en afwerken zouden we het zowiezo afwerken op de epb eisen die toen van kracht waren nl. E 80 .

Blijkbaar is er geen controle van wie een bouwvergunning aanvraagt zonder startverklaring en zijn er alleen steekproeven dacht ik .

We moeten alleszins een idee hebben van de boete vooraleer we het kopen want die kan in zo  een  geval makkelijk oplopen naar 10000 euro .

Casco woning zonder epb

5 reacties ·

Reactie van Architect-expert Paul De Maesschalck

Hugo, uiteraard.  De eerste architect is daar zeker verantwoordelijk voor, maar dat is een zaak tussen hem en zijn opdrachtgever (de verkoper).  De koper heeft enkel de verkoper om overeen te komen over een minderwaarde omwille van deze gebreken.

www.arcopolo.com

Casco woning zonder epb

5 reacties ·

Reactie van stefvdc

De woning is gebouwd is 2011 , bouwaanvraag zal dan vermoedelijk van 2010. De EPB aangifte moeten geberuen ten laatste 5 jaar na verlenen van de bouwvergunning.
Als jij de woning nu koopt zal je - normaal gezien - geen EPB aangifte meer moeten indienen, er moet wel een EPC afgeleverd worden.

Maar zoals al gezegd best contact opnemen met VEA.
energie@vlaanderen.be