Livios: Bouwen aan morgen


Freddy.cv

  Lid sinds 15/03/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 15/03/2018
 • 1 vraag gesteld
 • 21 vragen beantwoord
 • 2 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 5 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Freddy.cv
 • Andere particulier | Woont in Genk

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Nieuwe wetgeving verwarmingsketels

Reactie van Freddy.cv

Belachelijk, willen wij nog eens meemaken wat madam Vandebosche heeft uitgestoken, wij zijn die 5 miljard nog steeds aan het betalen, laat specialisten praten en geen politici.

Wattage bepaling verwarmingsradiator

Reactie van Freddy.cv

Bijna alle fabrikanten van radiatoren kan je terugvinden op google, en tegelijk een katalogus die je kunt raadplegen waarin alle maten met hun afgiftes  worden vermeld.  Bij de afgifte moet je uiteraard steeds opletten op welke temperatuur de afgifte werd berekend. Hoe hoger de verwarmingswatertemperatuur des te kleiner worden de radiatoren. Meestal worden de afgiftes in verschillende temperaturen aangegeven, 90/70 bij voorbeeld. Dat betekend dat het vertrekwater 90° moet zijn en de retour 70°. Regime 75/65 zal door zijn lagere vertrektemperatuur dus minder warmte afgeven als bij 90/70 waardoor de radiator groter moet worden of een ander type moet worden. Types zijn de volgende: 10-11 of 20-21-22 of 33. Het eerste cijfer betekend het aantal platen en het tweede de opgelaste lamellen.

VB: type 10 is een enkele plaat-type 11 is een enkele plaat met lamellen. type 20 zijn 2 enkele platen, type 21 zijn 2 platen waarvan 1 met lamellen, 22 is beide met lamellen. 33 is allemaal met lamellen. Bij Radson bestaat type 10 niet meer in de paneelradiatoren. 

Zoek zelf maar eens bij Radson bijvoorbeeld, daar vindt je alle nuttige info die je nodig hebt.

Veel plezier.

Afstelling verwarming

19 reacties ·

Reactie van Freddy.cv

Zou het niet kunnen dat de opvoerhoogte van de circulatiepomp te laag is, misschien een zwaardere pomp plaatsen.

Expansievat gascondensatieketel stuk na onderhoud

Reactie van Freddy.cv

Een expansievat in een gaswandketel kan zeker stuk gaan en het zou mij niet verbazen mocht de onderhoudstechnieker de ketel afgetest hebben op vol vermogen waaardoor de expansie op zijn hoogst is. Interne expansievaten bij gasketels zijn meestal te klein van inhoud en worden dan ook steeds vervangen door een extern vat van 18 liter hetgeen het meest voorkomend is in een standaard installatie. De inhoud van een expansievat wordt bepaald door het uitzettingscoeficient zijnde 6 procent van de totaalinhoud van de installatie .

Beste medewerkers,

18 reacties ·

Reactie van Freddy.cv

ABSOLUUT NIET DOEN ! Als je een gasverwarming aanschaft is het belachelijk als je daar bovenop een boiler gaat plaatsen. De gaswandketel heeft alles wat je nodi hebt, er is niets dat je buiten een goede gaswandketel nodig hebt, laat je dus niet overhalen om een extra boiler te kopen want dat is totaal overbodig. Uw ongerustheid tegenover de huidige technieken is ongegrond , neem gerust van mij aan dat de mogelijke panne van de huidige toestellen haast nihil is, zeker als je gaat bekijken wat de meerkost is voor een extra boiler aan aankoop-plaatsing-verbruik. Dat zou pas waardeloos zijn ! Alle gaswandketels zijn voorzien van een zomer-winterstand, waardoor je over een optimale verwarming beschikt en tegelijk aan alle sanitaire behoeften kunt voldoen. 

Isolatie in accumulatie kachels

Reactie van Freddy.cv

Neen, normaal gezien is dit rotswol of glaswol, daar hoef je niet over ongerust te zijn omdat dit bij ventilatie ook in de ruimte word verspreid? geen enkel probleem bij verplaatsing.Uiteraard moet je deze isolatie niet uit de covector halen en gaan uitwaaien, dan kunnen deze deeltjes ook schadelijk zijn, maar ik ga er van uit dat wij met normale mensen met goede bedoelingen te doen hebben en dan moet je niet ongerust zijn en ga je gang.succes. 

Nieuwe cond. gaswandketel met aub éénvoudige 2-circuitregeling (geen vloerverwarming!)

Reactie van Freddy.cv

bij een gaswandketel heb je in principe geen buffer nodig, dus kan je met twee thermostaten werken, het enige nadeel is dat als je warm water nodig hebt dit voorrang heeft op de verwarming, maar is dit een nadeel.Ik vraag mij enkel af waarom je die buffer nodig hebt en welke kring jou voorrang geniet. In principe is dit allemaal op een eenvoudige manier op te lossen. 

 

1 2 · Volgende