Livios: Bouwen aan morgen


foxonrock

  Lid sinds 12/09/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 12/09/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 4 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


foxonrock
 • Andere particulier | Woont in Riemst

Geschiedenis


Feedback eendraadschema + situatieschets

Reactie van foxonrock

- XVB  mag zonder bescherming geplaatst worden

- aarding naar badkamer  voor badkuip en douche mag doorverbonden maar is overbodig tenzij ze  van metaal zijn. Wel indien aanwezig radiator verwarming  bij vloerverwarming collectoren. 

Binnen muren

1 reactie ·

Ik had graag de spouwmuren laten isoleren. Maar de binnen muren zijn van mergel .

Men beweert dat dit niet aangewezen is.

Binnen muren

1 reactie ·

Reactie van Charel

Ik had graag de spouwmuren laten isoleren. Maar de binnen muren zijn van mergel .

Men beweert dat dit niet aangewezen is.

Wat zou dan volgens die mensen de reden  zijn ? Te poreus, te dampdoorlatend ? Ytong is dat ook en gebakken snelbouw kan dat ook zijn en dat lijkt mij ook geen probleem.

Wat eerder een probleem kan zijn is een te dampdichte buitenkant van de muren. Zo zijn bijvoorbeeld muren met een geglazuurde gevelsteen of een dampdicht geschilderde gevel niet geschikt om spouwisolatie toe te passen.

Artik. van u, Elektriciteit warmtepompen swingen de pan uit. Ik mis lucht/lucht warmtepompen info. I

Reactie van foxonrock

Ik heb ook alles electrisch in huis al sinds 1978 ook de vloerverwarming is electrisch.Ik heb in 2015 voor 9kw zonnepanelen geplaatst. deze week nog 1Kw bij geplaatst. Mijn huis is in 1978 gebouwd, muren 6cm glaswol vloer 4cm polyurethaan plaat. Jaarslijk verbruikt 11000Kw.Mijn exclucief nacht en dubbel meter teler laten verwijderen(infrax) zonder probleem. Ook dakisolatie 16cm late plaatsen.Grote van het huis 120 m² beneden verdieping.Ik heb zelf een PLC program geschreven waardoor mijn verwarming door de dag begin op te laden. Ik betaalde voor 2015, 150€ per maand nu nog 90€ omwillen van de procumenten tarief en 1000kw verbruikt per jaar.Mijn vrouw is onthaalmoeder ganse dag verwarming 2x per middagmaal koken(elctr) en regelmatig maak ze lekker gebakken gereed. Ik ga nu nog nieuwe ramen plaatsen met 3 dubel glas.Ook naar de toekomst toe kan ik de verwarming variabel laten opladen dit wil zeggen vanaf 7 of 9 h in de morgen om het nettrafric zo laag mogelijk te houden.Net de nieuwe meter zou men het procumenten tarief vervangen door de hoeveelheid  kw men  het net gebruikt ?

Dagelijkse Opbrengst zonnecollectoren gerelateerd aan dakhelling

Mag ik een Accumulatiekachel installeren in mijn nieuw huis en aansluiten op mijn zonnepanelen ?

Reactie van foxonrock

Ik heb al 40 jaar electrische verwarming en bijna 2 jaar zonnepanelen. Ik heb geen andere energie bron .De excl. nachtteller en de dubbele tariefteller heb ik laten weg doen.Ik heb zelf een programma met een PLC geschreven waardoor al de verwarming door de dag opgeladen wordt. Mijn geinstalleerd vermogen van zonne panelen is 9KW ,ik ga nog 1kw bijplaatsen max is 10kw.Mijn jaarlijks verbruikt ligt rond de 10.000KW all in.