Livios: Bouwen aan morgen


flinty

  Lid sinds 15/03/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 15/03/2017
 • 0 vragen gesteld
 • 17 vragen beantwoord
 • 2 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 8 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


flinty
 • Andere particulier | Woont in Mortsel

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Vervangen afdak veranda draadglas door dubbelglas

Reactie van flinty

Hallo Kenny,

Je schrijft dat de dakrofielen vernieuwd worden, mooi maar met welk profiel?

Ga je het aantal dakprofielen behouden of ga je er minder leggen?

Wat is de samenstelling van het nieuwe isolatieglas? je hebt b.v. 6-15-44.2 (35 kg/m²) of  4-15-33.2 (25 kg/m²) Dit speelt natuurlijk allemaal mee.

Afsluiten polycarbonaat platen

5 reacties ·

Reactie van flinty

polycarbonaatplaten zijn dampdoorlatend, wil zeggen dat door luchtvochtigheid en drukverschil in en buten de plaat damp en zelfs druppels vormen in de plaat. Om dit te verhelpen dient de plaat dus verlucht te worden, daarom de luchtdoorlatende tape.

Het neusprofiel echter dient van gefreesde slipgaten te worden voorzien, anders heeft alles geen nut.

Overkapping

5 reacties ·

Reactie van flinty

Isolide is een beglazing van Glavernbel. Glaverbel wordt door Scheuten Glas vertegenwoordigd. Zelfs als het glas niet van Scheuten zou komen kunnen deze mensen je wel vertellen hoe het nu eigenlijk met je garantie zit.

Het gezegde van je schriijnwerker dat voor horizontale beglazing geen garantie wordt verleend is larie en apekool. Dit doet mij vermoeden dat deze brave man er onderuit wil komen. Het feit dat de ruiten nu reeds lekkages vertonen duidt op een productiefout bij het dichten van de glazen.

DAK AANBOUWVERANDA - 16 vierk. meter

Reactie van flinty

zonwerend acrylaat of polycarbonaat platen zijn af te raden, na vijf jaar zien ze er niet meer uit hoewel je regelmatig poetst. Impact van zonnestralen op een dak zijn nefast, zeker met de zomers die we de laatste jaren kennen. Zonwerend of maglas, het geeft een vertraging van de warmteopbouw, eens de warmte binnen ben je de pineut. Een oplossing is een openschuivend dak te bouwen, arme lucht stijgt en ontsnapt door het dak. Er zijn tegenwoordig daken die optimaal geisoleerd zijn met beglazing van 1.1W/m²K of nog beter. (zie www.zenyd.com)

Sapa of Aliplast

6 reacties ·

Reactie van flinty

Sapa of Reynaers, beide zijn m.i. evenwaardig, als je deze wil vergelijken dan is de enige hanteerbare formule de prijs.

Succes

Veranda leefruimte

3 reacties ·

Reactie van flinty

Ik zou de bestaande deuren in eerste instantie niet verwijderen, wacht de eerste winter af en voel hoe de temperatuur reageert. Je zal uiteraard de nodige warmte voorzieningen dienen te installeren. Wees ook voorzichtig met de warmte in de zomer met je lichtstraat, je hebt geen idee wat een broeikas je aanschaft. Ooit gedacht aan een lichtstraat met elektrisch openschuivend dak? Kijk even op www.zenyd.com

Veranda een derde duurder dan op bestelbon

Reactie van flinty

Vraag is of je een bestelbon dan wel een aankoopcontract hebt getekend. Bovendien rijst de vraag hoe en waar het contract getekend is, bij u thuis of bij een bezoek aan de firma. Normaal is men verplicht aankoopformulieren te voorzien van de algemene verkoops voorwaarden waar de termijn tot herroeping duidelijk dient vermeld te worden. De directie heeft inderdaad de mogelijkheid om een contract te herroepen maar daar is een wettelijke termijn aan gebonden, zeker geen drie maanden. Je kan dus hier dwingende redenen inroepen en de firma verplichten je veranda aan de afgesproken prijs af te leveren. Is dit echter verstandig? Dat is nog maar de vraag. Hun houding tegenover u klinkt niet echt bonafide dus zou de geleverde kwaliteit wel eens niet dat kunnen zijn  wat je normaal gesproken zou mogen verwachten. Ik raad je aan de zaak te vergeten en een andere firma onder de arm nemen, tenzij je al een voorschot hebt betaald, dan ligt de zaak natuurlijk helemaal anders. 

Doorhangende draagbalk glas veranda

Reactie van flinty

Wel 10 maanden geleden gestelde vraag zie ik. Ik weet niet welke profielen je in het dak hebt maar de plaatser van je veranda weet dat wel. Het is zo dat bijna alle dakprofielen er op gericht zijn om een staalversterking toe te passen. Dit is natuurlijk afhankelijk van profiel tot profiel. Probeer hier eerst achter te komen.

Groetjes, Flinty.

Veranda bouwen op eerste verdiep

2 reacties ·

Reactie van flinty

Een bouwvergunning is sowieso nodig, alleen al gezien de veranda op een bestaand terras wordt gebouwd zul je verplicht zijn een architect onder de arm te nemen omdat voor de bouwvergunning altijd een sterkteberekening nodig zal zijn.

Succes, Flinty.

Zonnewerend glas bij noord-oost gerichte veranda nodig?

Reactie van flinty

Dag Zonnetjeinhuis, hier ben ik terug voor je volgende vraag. In dit geval is zonnewerend glas totaal uit den boze, Het betekent een aanzienlijke meerkost en brengt je geen meerwaarde gezien de veranda noordoost gericht is. Denk er ook aan dat je veranda in de tussenseizoenen gratis energie opvangt door het prille zonnetje. Als je toch angst hebt voor ongewenste opwarming kies dan voor een veranda met openschuivend dak, ik ben indien gewenst bereid je een bezoekje te brengen om de nodige uitleg te geven, alles natuurlijk zonder enige verplichting uwerzijds.

Groetjes, Flinty.

1 2 · Volgende