Livios: Bouwen aan morgen


EVB

    Lid sinds 16/08/2016

  • Bouwer
  • Lid sinds 16/08/2016
  • 2 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis


Budget moderne nieuwbouw

3 reacties ·

Reactie van Kris M

De hoofdparameter is de gewenste oppervlakte.  Hoe groot wil je je moderne nieuwbouw?

Budget moderne nieuwbouw

3 reacties ·

Reactie van EVB

De hoofdparameter is de gewenste oppervlakte.  Hoe groot wil je je moderne nieuwbouw?

Zou 185 vierkante meter voldoende zijn voor een gezin van 4? Het zou een moderne kubus worden al dan niet met zadeldak. 

Budget moderne nieuwbouw

3 reacties ·

Reactie van Yannick.B

Hou rekening met 1500 a 1700 euro per vierkante meter. De meeste mensen die ik ken zitten hier onder omdat ze een heel deel zelf hebben gedaan.

Schenking huis

1 reactie ·

Mijn man heeft enkele jaren geleden een huis gekregen via schenking. We wonen er samen in, maar het staat alleen op de naam van mijn man. We zouden graag renoveren en een aanbouw plaatsen (budget is ongeveer €100.000) waar we een hypothecaire lening voor aangaan. De lening komt uiteraard ook op mijn naam want ik ga mee afbetalen, maar niet voordat het huis op onze beide namen staat. We zijn wettelijk samenwonend, ik weet niet of dat een verschil maakt? Hoe kunnen we regelen dat het huis ook op mijn naam staat en hoeveel gaat het ongeveer kosten, inclusief notariskosten.

Alvast bedankt.

Schenking huis

1 reactie ·

Reactie van InneStella

Daar moet je erg mee oppassen! Ik kreeg normaal gezien ook mijn grond geschonken maar bij navraag bij een notaris gaan we voor opstalrecht. Uw man heeft de grond en huis geschonken gekregen wat betekend dat u niks te zeggen heeftt. Ook al staat de lening mee op uw naam, het is en blijft van uw man. Indien u uit elkaar gaat en u uw deel wilt terugeisen, gaat dit niet. Zelfs een rechter zal in dit geval zeggen dat u dat moet zien als "jaren kost en inwoon". Ons is aangeraden te kiezen voor opstalrecht. De grond blijft van uw man maar de opstallen (bijgebouw?) is mee van u. Ik zou me eens goed laten informeren bij een notaris maar pas dus op met die schenking!