Livios: Bouwen aan morgen


Etienne S

  Lid sinds 26/12/2018

 • Verbouwer
 • Lid sinds 26/12/2018
 • 6 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Etienne S
 • Verbouwer | Woont in Aalter
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Lasdop

3 reacties ·

In een bouwmarkt werd mij verteld dat het gebruik van  lasdoppen (conex) al enkele jaren verboden is. Klopt dit of was het enkel een antwoord omdat er daar geen lasdoppen te koop waren en ik dus genoodzaakt was om steekklemmen (wago) te kopen.

Lasdop

3 reacties ·

Reactie van Kris M

Lasdoppen zijn nog overal te koop en mogen zeker nog gebruikt worden om monobrain koper in elkaar te twisten.  Platte (wago) steekklemmen zijn ook goedkoop en werken sneller dan die ronde lasdoppen. Wago hendelklemmen (met die hendeltjes) heb je alleen nodig bij een overgang monobrain naar multibrain zoals om bv accumulatiekachels aan te sluiten.

Lasdop

3 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Conex lasdoppen geven nog altijd een grotere bedrijfszekerheid dan steekklemmen. Vooral bij leidingen met zwaar verbruik naar stopcontacten (vaatwas, droogkast en wasmachine) zou ik steekklemmen zeker niet gebruiken. Huishoudelijke circuits voor verlichting zullen over het algemeen geen problemen geven, maar principieel gebruik ik ze niet of zeer zelden bij vb plaatsgebrek achter een schakelaar.

Lasdop

3 reacties ·

Reactie van idur

Ik gebruik al heel mijn professionele loopbaan de zogenaamde wago klemmen en heb daar nog geen problemen mee ondervonden. Als ik bij een herstelling al eens op een uitgebrande klem stuit is dit meestal te wijten aan het niet  respecteren van de ontmanteling van de draad,het niet ver genoeg induwen van de draad in de klem of zelfs de draad niet in de klem geduwd maar tot tegen de klem(metalen gedeelte). 

Schakelaar en drukknop onder één afdekplaat

Mag een drukknop (voeding 24 V) en een stopcontact onder één afdekplaat of is het beter een duidelijke fysieke scheiding tussen beide (onder elkaar maar afzonderlijke afdekplaat) te voorzien. Toevoerleiding drukknop komt bovenaan toe en stopcontact onderaan.

Draadsectie na differentieel

3 reacties ·

Reactie van gery

Welke draadsectie dien je te gebruiken tussen een differentieel 30 mA/40A (vochtige kring) en de daarop volgende automaten? 

Draadsectie is functie van de eerstvolgende kortsluitbeveiliging stroomopwaarts. Welke automaat staat voor die diff?

1 2 · Volgende