Livios: Bouwen aan morgen


Eluma

  Lid sinds 03/01/2015

 • Bouwer
 • Lid sinds 03/01/2015
 • 0 vragen gesteld
 • 5 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


Eluma
 • Bouwer | Woont in Asse
Privébericht

Geschiedenis


dakkonstruktie verstevigen van traditioneel naar spantendak door verplaatsen gordingen

Reactie van Eluma

@grandscenicman Kan je de sls 185x38 niet laten doorlopen tot op de vloerbalk, ipv deze te laten stoppen aan de laagste gording die je in L-vorm wilt verstevigen? Deze gording ook meer naar binnen leggen dan. Bovenaan ziet er OK uit, alleen, je wilde toch geen gordingen zien?

Geluidshinder voordeur

4 reacties ·

Reactie van Eluma

@Ive Een voordeur is geen raam. Slechts 3 zijden sluiten, de onderkant is doorgaans een borstel die de spleet onder de deur afsluit, nou ja, afsluit? Wij hadden met onze ALU-deur tocht langs alle kanten van deur omdat de geplaatste borstel te kort was waardoor er lucht onder de deur en zo tussen de deur en het kader (waarin de deur ophangt) doorkon, hetzelde effect geldt ook voor het buitengeluid. Zelfs met een langere borstel houdt die deur (kader met volledig glasvlak (1.1), nog geen veiligheidsglas, was nog niet verplicht toen) amper geluid buiten. Betreft Reynaers alu van 77mm, via Verona, was gratis optie in 2007, standaard was 68mm, als ik mij goed herinner. Ook nog steeds tocht door de borstel zelf. Met systeem C ventilatie is natuurlijke luchtaanvoer echter noodzakelijk, de deur zorgt hier deels voor.[biggrin] Bij grote kou leggen we hier noodgedwongen een deken voor. De deur van onze berging (ook aan de straatkant) presteert wel veel beter, de helft vast paneel, de andere helft veiligheidsglas (vermits onder carport=inbraakwerender en ondertussen verplicht voor alle ramen waarvan het glas lager dan 90cm van de vloer begint). Veel minder tocht, veel minder lawaai. Alumil-profielen via Alratec uit Roosdaal (2008). De 'overlap' van deur op deurkader is ook beter, deze was bij de Reynaers-deur minimaal waardoor de lucht erdoor blies bij winderig weer.

gyproc badkamer

1 reactie ·

Reactie van Eluma

@dieseltje Zie ook mijn reactie in topic 'plafond veranda'. Geldt ook in dit geval. Spanplafonds, althans deze in PVC, zijn perfect voor vochtige ruimten.

Plafond veranda

1 reactie ·

Reactie van Eluma

@stafvc Al een oplossing gevonden voor het probleem? Ontdek nu pas je vraag. Spanplafonds zijn idd de ideale oplossing, deze blijven soepel (barsten dus niet bij zetting van de veranda en dus ook het plafond door temperatuurschommelingen) en zijn waterdicht. Althans deze geleverd en geplaatst door Extenso spanplafonds. Ken zelf mensen die een waterlek hadden op de verdieping. Het spanplafond ving het water op, waardoor het parket op de gelijkvloers gevrijwaard bleef van schade. Na demontage en hermontage van hetzelfde plafond door de firma die dit plafond plaatste (dezelfde dag, meen ik mij te herinneren) en de herstelling van het lek door de loodgieter was er niets meer te zien van het probleem, ook geen schade dus. Gyproc is goedkoper op korte termijn, maar als je verf en werkuren rekent en dit om de zoveel jaar is de meerkost de investering waard. En dan vergeten we nog een waterlek zoals hierboven. Ik overweeg zelf ook om deze firma in te schakelen voor de plafonds in een volledige renovatie met een deel nieuwbouw in houtskelet, want deze oplossing blijkt helemaal niet zo duur dan ik dacht.

hoe bestaande fundering verstevigen?

Reactie van Eluma

@david1 Met de fundering in gele zavel bedoel je waarschijnlijk de laag van enkele cm dik die onder de vloeren (die je al verwijderde) ligt? Ik heb een gelijkaardige situatie in een renovatieproject. De bedoeling is om deze laag en de onderliggende grond af te graven tot gelijk met de onderkant van de gemetselde funderingen onder de muren, zonder deze te ondergraven uiteraard. Hier komt dan een laag van 15cm gestabiliseerd zand op en dan worden er in de funderingsmuren gaten geboord om wapeningsijzers in aan te brengen. Ik denk er ook aan om in de bestaande fundering om de meter een inkeping te maken van een 25cm breed en een 10cm diep en hoog. De staven worden dan verbonden met een wapeningsnet dat een 5à6 cm hoger dan de stabilisélaag komt. Hierover en -tussen komt dan een 23cm dikke betonlaag, die zich dus ook in de funderingsinkepingen verspreidt. Daarop komt dan 8cm gespoten PUR, vloerverwarming, chape, leidingen en nog een afwerkingschape. Althans, dit is de bedoeling, tenzij iemand anders beter weet?