Livios: Bouwen aan morgen


dvsirius

  Lid sinds 22/09/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 22/09/2017
 • 2 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


dvsirius
 • Verbouwer | Woont in Bavikhove

Geschiedenis


Zolder binnenmuren isoleren met PIR platen

Beste,

In de woning die onze dochter met haar partner gekocht heeft wordt ondermeer ook de zolder gerenoveerd en ingericht in kamers. Momenteel is het scherpe dak geïsoleerd met 7,5 cm dikke PIR platen die om de 50 cm op de verticale balken geschroefd zijn. Die balken zijn 8,5 dik wat betekent dat er een luchtruimte is van 8,5 cm tussen de isolatiepanelen en het onderdak. Een van de stelregels inzake een dak isoleren zou namelijk zijn dat de isolatie absoluut tot tegen het onderdak moet geplaatst zijn. Ook willen zij extra isolatie aanbrengen vermits de huidige PIR platen niet voldoen aan de huidige normen. Een en ander is al beslist om die PIR panelen weg te nemen en het onderdak te laten opspuiten tot de huidige vereiste normen. De weggenomen PIR platen willen wij echter gebruiken om de 3 topgevelmuren aan de binnenzijde te isoleren. Nu is mijn vraag: hoe plaatsen wij die PIRplaten het best, rekening houdende dat daarop ook nog eens een afwerkingslaag (Gyproc) komt ? Een oplossing zou blijkbaar zijn om die PIR platen op de binnenmuur te kleven, maar hoe plaats je daar dan Gyproc platen tegen ? Graag jullie mening hierover aub. en alvast hartelijk dank voor jullie antwoord.

dvsirius

Zolder binnenmuren isoleren met PIR platen

Reactie van Stefan85

Hoi,

over de isolatiekwestie kan ik niet oordelen. Voor de Gyproc afwerking is het simpel, gewoon een MS kader voor de isolatie plaatsen en klaar. Reken wel op een serieus verlies in ruimte +/- 8 cm voor de pir platen en voor de gyproc wand + 7.4 cm. Dus indien de binnenmuur recht en haaks is verlies je minimum 15.4 cm.

Grtz Stefan

Kalibrering van penautomaten

Reactie van Kris M

Die bediende is fout.  Alle circuits moeten gecalibreerd zijn (oranje = 10/16A, grijs = 20A, blauw = 25A, bruin = 40A.

Uw verouderde zekeringskas zal ws niet kunnen uitgerust worden met die (merkspecifieke) calibreerplaatjes.  Waarschijnlijk is uw oude kast al uitgerust met rails zodat je de oude zekeringhouders kan vervangen door nieuwe zekeringen van de juiste ampèrage die rechtstreeks op de rail geklikt worden.  Zoniet moet ook de kast vervangen worden.

Kalibrering van penautomaten

Reactie van dvsirius

Hartelijk dank Kris, ik had al zo'n vermoeden dat die winkelbediende fout zat, vooral omdat -zoals u zegt- verschillende kleuren gebruikt worden bij die kalibreringsblokjes die afhankelijk zijn van het aantal ampèrage. Goeie tip ook om even te kijken of er rails in de kast aanwezig zijn in de kast, zodat de penautomaten toch nog makkelijk kunnen vervangen worden. Vriendelijke groet nog en prettig weekend !