Livios: Bouwen aan morgen


DVB

  Lid sinds 17/10/2013

 • Verbouwer
 • Lid sinds 17/10/2013
 • 0 vragen gesteld
 • 68 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 16 bedankjes ontvangen
 • 4 leden bedankt


DVB
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 · Volgende

Isoleren met steenstrips of volle gevelsteen?

Reactie van DVB

Wanneer je zelf de handen uit de mouwen kan steken ben je inderdaad beter af met een volwaarde muur. Het grote voordeel van steenstrips met isolatie is dat je deze kan plaatsen op een bestaande en/of bewoonde woning. De ramen kunnen dus blijven zitten wat niet het geval is wanneer een nieuwe gevel geplaatst wordt. Je hoeft ook geen extra fundering te plaatsen wat wel het geval is wanneer je een volwaarde muur wil metsen.

Ik heb er me ook een tijdje in verdiept voor onze woning. Wegens de hogere kostprijs toch uiteindelijk gekozen voor crepi. Dit kwam even duur uit om te laten doen dan zelf de steenstrips te plaatsen. Ik geloof wel dat de hedendaagse technieken goed genoeg zijn om vele jaren mee  te gaan dus over die lijm zou ik me geen zorgen maken.Interessant leesvoer dat ik had opgeslaan bij mijn favorieten: buitenmuren isoleren, premie na-isoleren buitenmuren.

Het e-board van vandersanden leek me veruit het interessantste. Laat zeker iets weten als je een beslissing hebt genomen ;)

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van DVB

Heb ik ook overwogen bij jouw vraag. Ik heb het dan niet gedaan omdat je wel moet zorgen dat er nergens gaatjes of kieren zijn want egaline is bijzonder lopend. De OSB moet ook heel erg goed vastzitten. Je moet ook op letten dat het geschikt is voor een houten vloer. Degene die je in de gewone doe-het-zelf zaken vindt zijn meestal voor steen/beton. Omdat het ook maar oplappen is vond ik de balken een betere keuze. Dan kan je tegelijkertijd nieuwe kabels trekken en eventueel isoleren. Ik vrees wel dat je met het hout ook al snel 500 euro kwijt zal zijn... Beide opties zijn dus goed mits correct toegepast.

wie heeft ervaring met de NEO-pixels van BASF?

Reactie van DVB

Het toeval wil dat ik net dezelfde vraag wou stellen :) Wij hebben een vertegenwoordiger van Tant Energysolutions over de vloer gekregen. Vriendelijke gast en de prijs zat ook wel goed. Zo'n 2500 euro voor een vrijstaande woning. 19€ per vierkante meter voor een spouw van 5,5cm dik.

PUR zie ik in elk geval niet zitten en die glaswol heb ik mijn twijfels over of deze ook in de kleine hoekjes gaat geraken.

Misschien wel handig om offertes te vergelijken

Vocht in slaapkamer, hoe best ventileren?

Reactie van DVB

Als er een vochtprobleem aanwezig is ga ik dit zeker niet ontkennen maar om nu te gaan zeggen dat alle schimmels voortkomen van vochtproblemen is ook wat spreken voor eigen winkel. Staat ook zo vermeld op artikels op Habitos bv.

Het vochtverlies per mens bedraagt zo'n 0,5 a 1 liter per nacht. Met twee man in een gesloten kamer zit je zo al snel aan een paar liter per week.

Niet tegenstaand dat je zeker een punt hebt dat een vochtprobleem mede of grotendeels de oorzaak kan zijn.


Waren deze schimmels er al voor de verbouwingen en hebben jullie de gevel en het plakwerk binnenin vernieuwd? Waar is de schimmel terug te vinden? Aan het plafond, op de grond, langs de buitenmuur, aan het raam?

Afwerking?

10 reacties ·

Reactie van DVB

Idem hier met het schuifraam. Ramenplaatser steekt het op de aannemer en de aannemer steekt het op de dakwerker. De blauwsteen licht nochtans waterpas maar onder het raam zou dat niet het geval zijn volgens hen. Wij hebben het uiteindelijk zo gelaten omdat het goed werkt en het niet binnenregent...

Linoleum

2 reacties ·

Reactie van DVB

Wij hebben linoleum in de badkamer en heel tevreden over. Bijzonder makkelijk proper te houden en het heeft ook een erg proper gevoel. Als je plakkerige voeten hebt in de zomer is het misschien net iets minder. Omgekeerd is het dan wel weer warmer in de zomer. Een gegoogled en dit artikel over linoleumvloeren leek me ook nog interessant. Ik vind die combinatie van verschillende patronen wel erg leuk maar vraag me af of het niet gaat vervelen na een tijdje...

lijmsporen plaklint op polybetonvloer: hoe wegkrijgen?

Reactie van DVB

Bij Action hebben ze speciale doekjes om siliconen te verwijderen. Tegen alle verwachtingen in werkt het verbluffend goed, ook voor tape. Wat je ook uittest, best altijd eens uitproberen in een hoekje achter de kast of in een berging :)

Water kelder

6 reacties ·

Reactie van DVB

Wij hebben een gelijkaardig probleem in onze ondergronde berging en overwegen ook om een drainage te plaatsen. Ik heb hier nog een artikel staan bij mijn favorieten over de 'soorten kelder drainage'. Misschien dat je hier ook nog wat nuttige informatie terugvindt. Tibas is wel een grote naam dus ik vermoed dat ze wel weten waar ze over spreken. Je betaalt er veel voor maar als je maar de helft moet betalen bij een onbetrouwbare aannemer en je hebt na enkele natte maanden opnieuw water in de keuken is het niet zo prettig natuurlijk. Wij zijn onze opties ook nog even aan het afwegen want het is een pak geld natuurlijk...

Vochtgeur in nieuw gebouwde slaapkamer/badkamer

Reactie van DVB

Heb je een ventilator geplaatst in de badkamer? Anders zou ik dat eens uitproberen. Met je huidige constructie kan je vocht nergens meer naartoe.
1 2 3 4 5 6 · Volgende