Dominiek2

Lid sinds 4/2/2020

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 14 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Dominiek2 Bouwer

Geschiedenis

Reactie van Dominiek2

Dag Luc,

Een duidelijk antwoord, maar ik heb via niet commerciele weg, nog geen duidelijk antwoord gekregen betreffende boordiepte, diameter van de sonde, aantal boringen.. en vraag i.v.m. zwaarte van WP voor éénsgezinswoningen. Iedere installateur/boorder komt met verschillende voorstelen, met enkele uitschieters.

Meerdere mails gestuurd naar afdelingen van Vito en KIC Inno Energy in Genk, ... zonder volledig antwoord. Meest logische antwoord tot op heden heb ik gekregen van de energieconsulent van de gezinsbond, die man leest veel en is goed bezig!!

Als je me een nuttig contact kan aanreiken waar ik terecht kan, laat maar komen.

Bekijk
Reactie van Dominiek2

Is een éénvoudig maar goed voorstel. Begetube is kwaliteit. Ik zou vragen om op de collector van VVW een extra temperatuurbeveiliging te plaatsen, dan ben zekerder dat je geen water met bijvoorbeeld 60 graden door je buizen jaagt.

Bekijk
Geothermie: 1 of 2 lussen
8 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Dominiek2

Dag Luc,

Ik ben onder de indruk van uw verhaal. Toch enkele bemerkingen/ bevestigingen/vragen:

We hebben geen ruimte voor horizontale captatie, het volledige bouwperceel is 163 m2. en de volledige bewoonbare opp. 160 m2 verdeeld over 3 bouwlagen, het is een gesloten woning.

ik denk nu ook na, en vooral om een zonnecolector in huis te halen, als ik uw redenering volg met een collector die qua investering goed te betalen is. hoe groot is de boiler, we hebben maar een beperkte ruimte in de berging.

Geef je meer details, merken en leveranciers, keuzes of stuur je me liever een mail? bollenleen@gmail.com zie maar, de andere deelnemers aan dit onderwerp mogen ook je uitleg kenen voor mijn part.

Dank, en groetjes, Dominiek

Bekijk