djefmo

Lid sinds 2/1/2020

  • Verbouwer
  • 2 vragen gesteld
  • 11 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
djefmo Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Reactie van djefmo

Zoals al bevestigd:  zekeringkast mag in de slaapkamer en je kan idd zelf de kabel die van je buitenkast komt verplaatsen naar je nieuwe zekeringenkast.

Bij mij was t zo duur omdat de antieke teller in de badkamer hing.  Distributiebeheerder had mij bevestigd dat ik de bovengrondse aansluiting kon behouden.   Had nieuwe zekeringkast en plaats voor de teller voorzien buiten de badkamer waarbij de bestaande aansluitkabel kon verlegd worden via een zolder.  Maar toen puntje bij paaltje kwam wilden ze niet aansluiten en bovengronds verzwaren.  k Moest ondergronds gaan maar naar het aansluitpunt waar de teller voorzien was kon ik niet orthogonaal naar de nabije straatpaal omdat er een gracht in de weg lag.  Gevolg:  1.500€ kabel en 500€ of zo voor de straatkast om naar de volgende straatpaal te gaan ...

Bedankt voor de verduidelijking. Dat is inderdaad wel flink wat werk voor de situatie die u schetst. 
Het scheelt dan dat mijn teller al in een buitenkast staat en dat ik die infrastructuur dus gewoon kan blijven gebruiken. 

Dan ga ik maar aan de slag met het trekken van nieuwe leidingen, stopcontacten en het plaatsen van de zekeringkast in de slaapkamer. Bedankt allemaal voor jullie hulp! 

Bekijk
Welke elektra aansluiting heb ik?
14 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van djefmo

De installatie dateert inderdaad van voor 01 oktober 1981. Het is niet echt goed te zien op de foto, maar de kabel bestaat uit 2x groen, 1x zwart en 1x blBauw, waarbij 1x groen en 1x zwart aangesloten zit op nr 4.

Ik neem aan dat in deze huidige opstelling, gezien monofase, alleen de N; groene kabel en 2; blauw gebruikt wordt. Of sla ik dan de plank mis? Excuus voor deze verwarring; ik begrijp wellicht niet helemaal wat u bedoelt met 'op de foto lijkt het enkel een verbinding tussen 2 klemmen'; doelt u hierbij op de tweede groene kabel op '4'? 

Goed om te weten dat er een nieuw AREI zal gaan gelden vanaf juni 2020. Dan zal ik ervoor zorgen dat de hele installatie voor die tijd vernieuwd en herkeurd is. 

Bekijk