Livios: Bouwen aan morgen


DirkH

  Lid sinds 29/08/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 29/08/2015
 • 14 vragen gesteld
 • 13 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 3 leden bedankt


DirkH
 • Andere particulier | Woont in willebroek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

BTW op tuinhuis 6% of 21%

1 reactie ·

we gaan geheel onze tuin heraanleggen. Er komt een nieuw terras en op dat terras een tuinhuis. Een terras wordt beschuwd als aanhorig aan de woning en valt onder 6% BTW. Als op dat nieuwe terras een nieuw tuinhuis komt, is dat dan ook aanhorig? het tuinhuis op dat terras raakt de wonining niet.

ALternatieve thermostaat voor Buderus Logamax 112 (nu iRT30)

Reactie van Nick 61

Werkt de ketel nu met of zonder buitenvoeler? Indien je met een buitenvoeler werkt zal je hun type 35 moeten gebruiken en deze is in de ketel op pos 2 aangesloten. Indien je zonder buitenvoeler werkt kan je een aan/uit thermostaat plaatsen en die moet in de ketel op pos 1 aangesloten worden , deze kan dan via je sf werken. 

ALternatieve thermostaat voor Buderus Logamax 112 (nu iRT30)

Reactie van DirkH

Nick, bedankt. Neen, er is geen buitenvoeler, maar wel een vat met water dat ook door de chauffage wordt verwarmd. Ook van Buderus. Heeft dit impact? Welke thermostaat adviseert u?

ik lees hier en daar dat die kan vervangen worden door een aan uit type. Maar dat dit minder zuinig zou zijn. Enig idee wat het verschil is met het huidige?

Hoe klink verwijderen?

2 reacties ·

Reactie van Nick 61

Het rechthoekige blokje waar je kruk in steekt , daarvan kan je de voorkant boven en onderkant gelijktijdig een beetje op je aan trekken en dan naar links of rechts verdraaien en dan zie je de schroeven zitten 

Succes

MDF rolluikkast en dampkap

Reactie van DirkH

De rolkast is langs binnen weldegelijk geïsoleerd met zo van die blauwe isomoplaten. Wat kan er gebeuren als die rol afdruipt? Of zal het zo een vaart niet lopen? Daarvoor was de onderkant een houten plank. Gaan die platen kromtrekken? Het gaat om pvc rolluiken.

MDF rolluikkast en dampkap

Reactie van Hugo C.

Als het druipwater  altijd op de houten bodem valt zal dit na verloop van tijd het hout aantasten, ook indien men melamine platen gebruikt. Doordat er nu een isolatie plaat opligt, hangt het van de kwaliteit en afwerking af in hoeverre deze bestand is tegen water. Gewoonlijk heeft deze isolatie een beschermende folie aan beide zijden. Licht afhellend naar buiten toe is natuurlijk altijd beter zodat het druipwater direct kan wegvloeien.

1 2 3 4 · Volgende