digo

Lid sinds 5/4/2018

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
digo Bouwer

Geschiedenis

Reactie van digo

Als je een 2e woning koopt voor afbraak en nieuwbouw, hoe snel moet je je domicilie verplaatst hebben om meeneembaarheid van verkooprecht te genieten? Uiteraard wordt de 1e woning verkocht.

- Voor aankoop van een 2e woning is dit 18 maand

- Voor bouwgrond is dit 5 jaar

Maar wat als je de woning afbreekt en een nieuwbouw plaatst? Is dit dan ook 2jaar? Dat lijkt mij wel heel snel om alles geregeld te krijgen. 

Bekijk
Reactie van digo

het betreft een huisje 80 m² beneden en dan slaapkamerss onder dak. Ik zou beneden 100 m² uitbreiden boven afbreken type bungalow. Blijkbaar is dit blijkbaar not done 4 vrije muren en een plat dak volgens de nieuwe normen. Reken dan alle technische verplichtingen bij dan wordt het een kostelijke zaak alles aan 21% terwijl het 1.5 km van Sint niklaas ligt waar dit aan 6% mag. Gezien ik zelf aannemer ben kan ik een groot deel zelf maar het blijft het principe, wil ik het goed doen dan kost mij dat 40.000 € meer en voor wie ?  Statiestieken voor de regering met nog kans op boetes en controles of anders een  degelijk uitgevoerde renovatie- of ik nu 5 € meer verbruik zonder ventilatiesysteem-  of 10 cm pur ipv 12 cm het spaart mij een pak centen uit die verloren zijn omdat later kopers binnen 20- 25 jaar toch weeral gaan verbouwen en die 21 % btw nooit zullen bijbetalen.

Bekijk
Reactie van digo

ik ga ook nog eens zelf  bouwen als jong gepensioneerde schrijnwerker en kies voor houtskelet bungalow ong 160 m² open bebouwing. Ik heb in 1976 al de eerste deense houtskeletbouwen gezet in belgie voor scanbel en nog vele van die huizen zien er nog onberispelijk uit. Er bestaan houten huizen van honderden jaren oud zolang er geen vocht aan komt blijven die degelijk. Het enige met hout is mogelijk de inertie- te rap warm worden maar met genoeg dakisolatie en ventilatiespleet tussen isolatie en buitensteen heb je in principe koeling en kiezen voor iets duurdere rockwol densiteit 45 kg( gezien in noorwegen denemarken) ipv de goedkopere glaswol densiteit 16 kg. Ook onbekend in vlaanderen maar gezien bij waalse firma mobic kleischijven in technische spouwwand om vocht- dampscherm te vervangen . Gezien op bois habitat en ondanks 45 jaar in de stiel -weer iets bijgeleerd-

Bekijk
Houtskeletbouw info
2 reacties · · #Bouwen
Reactie van digo

Ik ben bezig met een architecte om een bungalow in houtskelet te zetten. Heeft de nodige referenties.

prijsbewust en creatief Kim van de voorde sint gillis

Bekijk