Livios: Bouwen aan morgen


denlowie

  Lid sinds 07/03/2015

 • Verbouwer
 • Lid sinds 07/03/2015
 • 3 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


denlowie
 • Verbouwer | Woont in Gent
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Plaatsen muur tegels

4 reacties ·

Reactie van Niva

Wij hebben tegels geplaatst in de badkamer , op osb tegen het hangtoilet.  Je kunt eventueel eerst een hechtingsprimer aanbrengen op de OSB, maar dat was niet nodig voor onze tegels. Daarna zijn we begonnen de tegels met een tegelpasta te plaatsen van boven naar onder. Met de pasta gleden ze een beetje en daarom moest je wachten om de volgende rij te kunnen plaatsen. Dus traag! Hebben het rijtje tegels terug verwijderd en zijn opnieuw begonnen met een standaard flexibele verlijmingskit (niet goedkoop maar wel goed). Deze hadden we nog over van de acryplaten van onze inloopdouche (ook geplaatst op OSB). Met Tec 7 gaat ook. Vraag best raad aan je tegelhandelaar.

Plaatsen muur tegels

4 reacties ·

Reactie van vloerder jp

Een voorbeeld uit meerdere mogelijkheden.

Op de OSB een hechtingsprimer, verrijkt met kwartszand, aanbrengen. Na ongeveer 1 uur kan de verharding al gecontroleerd worden : als de primer aanvoelt als schuurpapier kan het tegelwerk beginnen.  Faïence tegels (klasse BIII : dat staat in de technische fiche en gewoonlijk ook op de verpakking) zijn poreus - als je die tegels de dag voordien verzadigt  met water (in een waterbad of met een spons) zijn ze de dag nadien droog genoeg om met een pasta te kunnen plaatsen.  Bij plaatsing met tegellijm in poedervorm wacht je totdat het water in de tegels is getrokken (er mag geen water meer op de tegels staan).  Kleine formaten met pasta in dunne lijmlaag : blijven onmiddellijk hangen.  Tegellijm in poedervorm (ongeacht de ondergrond) : neem klasse C2TE : die T is zeer belangrijk ; staat voor thixotropisch en remt het afglijden van de tegels af.  Er zijn fabrieken die tegellijm in poedervorm produceren, waarmee zelfs de grote tegels onmiddellijk blijven hangen. Dat zijn duurdere lijmen, die niet op de hoek te koop zijn.

jp

Aansluiten kookvuur

4 reacties ·

Reactie van Kris M

Dat gaat maar dan mogen er tijdens het koken niet te veel andere grote verbruikers aanstaan (zoals oven, frietketel, ...). Waarom koop je geen nieuw vuur op gas? Is overdag dik 3 keer goedkoper dan electriciteit en op dalurentarief dik 2 keer.

Aansluiten kookvuur

4 reacties ·

Reactie van denlowie

Eigenlijk is dit het beste en het gemakkelijkst.

bedankt voor de tip.

Aansluiten kookvuur

4 reacties ·

Reactie van idur

Beste,

Je kan een elektrische kookplaat aansluiten op de 6mm²(best afzekeren met 32A automaat).De kans dat je de volle 32A nodig hebt is zeer klein d.w.z. alle kookplaten in gebruik en opwarmend.In onderhoud is een inductievuur of keramische kookplaat stukken gemakkelijker dan een gasvuur en ik spreek uit ondervinding.

Mvg. Rudi

Aansluiten kookvuur

4 reacties ·

Reactie van Bgcw

dat gaat perfect!

maak u maar geen zorgen, je gebruikt een kookplaat nooit op het max. vermogen.

chappe

5 reacties ·

Reactie van anja van dyck

Men rekent per cm chape ongeveer 1 week droogtijd : dus 4cm chape, 4 weken wachten voor je kan vloeren .

er op lopen kan je al na een dag .

chappe

5 reacties ·

Reactie van Kris Boussu955

Wij mochten van onze chapper pas na 5 dagen op de chape. 

Wat vloeren betreft, werd een 'droogtijd' van 28 dagen aangeraden. Dat heeft iets te maken met het werken van de vloer dat na 28 dagen voorbij is. Daardoor zou de kans op barsten in de vloer gereduceerd worden. Als je vloerverwarming hebt, dan wordt die in die 28 dagen een eerste keer in stappen opgestart.

chappe

5 reacties ·

Reactie van vloerder jp

Daaromtrent is een onderzoek gedaan door de RU Gent, Hogeschool Gent en het WTCB van 01.07.2010 tot 31.08.2012 - de resultaten van de ingenieurs werden door hen voorgesteld in Gent op 28.03.2013.  Uit de grafieken van de onderzoeken van de diverse proeven van de chapes bleek dat er daaruit geen exacte termijn kon bepaald worden om op die proefstalen een keramische betegeling aan te brengen.

Het WTCB verandert hun advies niet en dat blijft 28 dagen voor het plaatsen van keramische  tegels op een cementgebonden chape van normale dikte van 7cm.

jp

1 2 · Volgende