Livios: Bouwen aan morgen


DeeWee

  Lid sinds 12/02/2016

 • Andere particulier
 • Lid sinds 12/02/2016
 • 6 vragen gesteld
 • 4 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 13 leden bedankt


DeeWee
 • Andere particulier | Woont in Blankenberge
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Defect raambeslag Roto kip/kantelraam

Beste,

 

Het deurbeslag van mijn kip/kantelraam is afgebroken – zie foto in bijlage.  De deur kan bijgevolg niet meer in kantelstand gezet worden.

Graag zou ik dan ook een nieuw stuk willen aanschaffen om dat te herstellen.  Het merk is ROTO.

Waar of bij wie kan ik daarvoor terecht ?
Er is al een installateur langs geweest, maar die zegt dat het onderdeel niet meer verkrijgbaar is.
Dus, hoe kan ik mijn probleem dan oplossen ?

In bijlagen een foto van het defecte onderdeel (...1334), en één van een goed onderdeel (...1829)

 

Kunnen jullie mij verder helpen ?

 

Dank bij voorbaat

Koolstofmonoxide-waarden in CV-lokaal

In een appartementsgebouw heeft de technicus die de centrale verwarming ondehoudt, een CO-melder geplaatst.  Nu is het zo dat die melder al enkele keren een alarm heeft gegeven.  De situaties waarin dit gebeurde zijn niet bekend.  Nu blijkt dat die bewoner die melder heeft weggenomen.  De eigenaar zal nu een beter meettoestel aanschaffen om zelf eens die waarden te meten.
Vraag: welke waarden voor CO zijn aanvaardbaar ?  Kan ik daar ergens een tabel voor vinden ?

Mvrgr,

Dirk Wentein

Koolstofmonoxide-waarden in CV-lokaal

Reactie van Nick 61

Op de webstek van het antigifcenter kan je zulke info vinden maar ik meen dat het max deel co in de lucht niet hoger mag zijn dan 25 ppm om geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid te hebben. Waarom heeft de technieker een co melder geplaatst? Indien jullie nog met een B toestel werken voor de verwarming hoe is dan de overhoekse verluchting voorzien?

Koolstofmonoxide-waarden in CV-lokaal

Reactie van Hugo C.

De plaats van opstelling van de CO-melder is van groot belang. Bij atmosferische branders kan het voorvallen dat direct na de start vleugjes verbrandingsgassen in het lokaal terechtkomen. Hangt de CO-melder in die omgeving dan zal hij in alarm gaan. Hang de melder op voldoende afstand en op man-hoogte. CO is iets lichter dan lucht waardoor het eerder zal stijgen.

En voorzie een goede verluchting.

Vraagje over de afvoerschouw van Centrale Verwarming

Even de situatie schetsen:

Een appartementsgebouw met 6 appartementen uit 1985.  De appartementen van het 1ste t/m 4de verdiep zijn identiek.  De berging met de CV installatie staat dus telkens op dezelfde plaats ingeplant.
De vraag is: zou de schouw (luchtafvoer) van die CV telkens een afzonderlijke buis zijn per appartement, of kan dat een gemeenschappelijke buis zijn voor die 4 appartementen ?

Dank bij voorbaat,

Dirk

Vraagje over de afvoerschouw van Centrale Verwarming

Reactie van Kris M

Dat zal wel een gemeenschappelijke schoorsteen zijn zonder aanvoer van lucht.  Maw uw te vervangen conventionele brander moet weer door een conventionele vervangen worden.  Uw verwarmingsinstallateur kan uitsluitsel geven.

Verbuik van TL-lamp 36 W PLUS conventionele ballast (gewikkeld)

Reactie van Technoman

Het is inderdaad niet altijd economisch rendabel om LED velichting te plaatsen. Kosten-baten analyse is de boodschap. Beslissing ligt uiteindelijk bij de TS.

Verder zijn 95% van de vermeende eigenschappen van LED-buizen in dit artikel ook van toepassing op om het even welk type LED-lamp. Het artikel bevat ook onwaarheden, zoals beweringen over power factor en bepaalde risicofactoren. 

Een willekeurig artikel van het internet plukken en als waarheid accepteren zonder de belangen en competenties van die persoon te kennen is m.i. naief.

Het artikel als "willekeurig" bestempelen en aanbrenger als "naief" is erger. Artikel kwam tot stand door samenwerking met autoriteiten in de materie ( o.a.  Cofely, Eneco en Osram zelf. ) Met 40jaar industrie ervaring wil ik zelfs niet beweren dat er "onwaarheden" in staan. Begrijpend lezen en de evolutie -sinds het verschijnen-het artikel in ogenschouw nemen getuigt eerder van kennis.!

Verbuik van TL-lamp 36 W PLUS conventionele ballast (gewikkeld)

Reactie van Rfnreijnders

Een ander advies. Je kunt ook je oude tl buizen vervangen door een hoog frequent buis. De firma wattlight verkoopt zo, n buizen. Ze zijn 28 watt bij 120 cm ipv de 46 watt die een normale tl verbruikt inc. De ballast. Je hoeft alleen de lampen te vervangen en de starter er uit te halen. De ballast kun je laten zitten, die hindert ook niet meer. Ergo, de ca 10 watt verlies van de ballast is weg. Omdat het hoog frequent is, heb je geen flikkering. Ook zijn die lampen veel meer daglicht dan standaard tl. Ik heb er een mijn schuur. Super veel en Fijn licht. Lamp gaat meteen aan en niet dat geknipper van de starter. Want die is er uit. Echt een aanrader. Ik dacht eerst nog om led te pakken, maar led is zwaar inferieur aan tl wat betreft licht spectrum. Je kunt bij led details veel minder goed zien en de licht spreiding bij led is super slecht. Als je er niet bij hoeft te werken, lezen of iets gedetailleerd doen, voldoet led wel. In andere gevallen, zoals in kantoren, scholen etc, raad ik led zeer sterk af. Laatste onderzoeken wijzen ook uit dat led licht vermoeiend is omdat het een groot deel van het lichtspectrum mist, wat wij nodig hebben. Met name het groene spectrum, waardoor details helder worden zit er niet in. Blijkt vooralsnog ook bijna onmogelijk te zijn om dit met led te realiseren. Maar goed, kijk maar eens op de site van wattlight.nl , ze hebben goede opties. Cheers, René

Verbuik van TL-lamp 36 W PLUS conventionele ballast (gewikkeld)

Reactie van RodeRidder

Je spreekt hier over een T5 TL-buis met T8 adapter. In die adapter zit een elektronisch VSA, die bij een T8 in het armatuur zit. Indien dit een traditionele EM ballast is kan je deze inderdaad laten zitten, echter niet zonder verlies. 

1 2 · Volgende